Firefox forbudt i det offentlige Danmark

Firefox er forbudt at benytte for tusindvis af offentlige medarbejdere fra virksomheder som Videnskabsministeriet, SKAT og IT- og Telestyrelsen.

Når flere tusinde medarbejdere i den offentlige sektor skal på nettet, er de tvunget til at benytte Internet Explorer.

Det skyldes, at de skattebetalte medarbejdere simpelthen er forbudt adgang til at installere Firefox-browseren og andre browsere, der ikke umiddelbart er indlemmet i virksomhedernes standard-opsætning på pc'erne.

It-cheferne begrunder udelukkelsen af Firefox og andre programmer med, at de ønsker at holde styr på sikkerheden og software-licenserne.

Derfor har it-cheferne helt frataget brugerne administrationsrettigheder på computerne, hvilket gør det umuligt for en medarbejder at downloade Firefox eller installere andre programmer fra nettet eller via USB-stick og CD'er.

IT- og Telestyrelsen giver nogen lov
Blandt andre har den fælles it-afdeling for Videnskabsministeriet, IT- og Telestyrelsen, Forsknings- og Innovationsstyrelsen og Universitets- og Bygningsstyrelsen på forhånd forment de knapt 850 medarbejdere adgang til brugen af Firefox.

Hvis medarbejderne i eksempelvis Videnskabsministeriet ønsker at installere Firefox-browseren eller andre programmer, skal de sende en såkaldt ændringsanmodning til den fælles it-afdeling.

"Udgangspunktet er, at programmer som Firefox skal bruges til noget fagligt. Hos os er det primært medarbejdere, der arbejder med hjemmesidedesign, der har Firefox installeret for at se, hvordan vores hjemmesider ser ud i anden browser end Internet Explorer," siger it-chef Henrik Brodersen fra den fælles it-afdeling under IT- og Telestyrelsen.

Hvis en medarbejder søger om tilladelse til at installere programmer, der ikke er med i styrelsens standard-opsætning vil den fælles it-afdeling teste softwaren og tage stilling til, om der skal gives tilladelse til installationen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.