Firefox forbudt i det offentlige Danmark

Firefox er forbudt at benytte for tusindvis af offentlige medarbejdere fra virksomheder som Videnskabsministeriet, SKAT og IT- og Telestyrelsen.

Når flere tusinde medarbejdere i den offentlige sektor skal på nettet, er de tvunget til at benytte Internet Explorer.

Det skyldes, at de skattebetalte medarbejdere simpelthen er forbudt adgang til at installere Firefox-browseren og andre browsere, der ikke umiddelbart er indlemmet i virksomhedernes standard-opsætning på pc'erne.

It-cheferne begrunder udelukkelsen af Firefox og andre programmer med, at de ønsker at holde styr på sikkerheden og software-licenserne.

Derfor har it-cheferne helt frataget brugerne administrationsrettigheder på computerne, hvilket gør det umuligt for en medarbejder at downloade Firefox eller installere andre programmer fra nettet eller via USB-stick og CD'er.

IT- og Telestyrelsen giver nogen lov
Blandt andre har den fælles it-afdeling for Videnskabsministeriet, IT- og Telestyrelsen, Forsknings- og Innovationsstyrelsen og Universitets- og Bygningsstyrelsen på forhånd forment de knapt 850 medarbejdere adgang til brugen af Firefox.

Hvis medarbejderne i eksempelvis Videnskabsministeriet ønsker at installere Firefox-browseren eller andre programmer, skal de sende en såkaldt ændringsanmodning til den fælles it-afdeling.

"Udgangspunktet er, at programmer som Firefox skal bruges til noget fagligt. Hos os er det primært medarbejdere, der arbejder med hjemmesidedesign, der har Firefox installeret for at se, hvordan vores hjemmesider ser ud i anden browser end Internet Explorer," siger it-chef Henrik Brodersen fra den fælles it-afdeling under IT- og Telestyrelsen.

Hvis en medarbejder søger om tilladelse til at installere programmer, der ikke er med i styrelsens standard-opsætning vil den fælles it-afdeling teste softwaren og tage stilling til, om der skal gives tilladelse til installationen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur: Få bedre performance og stabilitet – her er de nye løsninger

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Heldigvis er der mange nye teknologiske muligheder og koncepter, der kan hjælpe dig med at få bedre styr på it-driften og frigive ressourcer til, at der kan komme mere fokus på at udvikle den digitale forretning. Kom og bliv klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
EU's lovgivende udvalg har godkendt nye copyright-regler, som indeholder to kontroversielle paragraffer. Eksperter advarer imod, at artikel 11 og 13 kan ødelægge internettet for altid. Reglerne mangler stadig at blive endeligt vedtaget.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.