Firefox forbudt i det offentlige Danmark

Firefox er forbudt at benytte for tusindvis af offentlige medarbejdere fra virksomheder som Videnskabsministeriet, SKAT og IT- og Telestyrelsen.

Når flere tusinde medarbejdere i den offentlige sektor skal på nettet, er de tvunget til at benytte Internet Explorer.

Det skyldes, at de skattebetalte medarbejdere simpelthen er forbudt adgang til at installere Firefox-browseren og andre browsere, der ikke umiddelbart er indlemmet i virksomhedernes standard-opsætning på pc'erne.

It-cheferne begrunder udelukkelsen af Firefox og andre programmer med, at de ønsker at holde styr på sikkerheden og software-licenserne.

Derfor har it-cheferne helt frataget brugerne administrationsrettigheder på computerne, hvilket gør det umuligt for en medarbejder at downloade Firefox eller installere andre programmer fra nettet eller via USB-stick og CD'er.

IT- og Telestyrelsen giver nogen lov
Blandt andre har den fælles it-afdeling for Videnskabsministeriet, IT- og Telestyrelsen, Forsknings- og Innovationsstyrelsen og Universitets- og Bygningsstyrelsen på forhånd forment de knapt 850 medarbejdere adgang til brugen af Firefox.

Hvis medarbejderne i eksempelvis Videnskabsministeriet ønsker at installere Firefox-browseren eller andre programmer, skal de sende en såkaldt ændringsanmodning til den fælles it-afdeling.

"Udgangspunktet er, at programmer som Firefox skal bruges til noget fagligt. Hos os er det primært medarbejdere, der arbejder med hjemmesidedesign, der har Firefox installeret for at se, hvordan vores hjemmesider ser ud i anden browser end Internet Explorer," siger it-chef Henrik Brodersen fra den fælles it-afdeling under IT- og Telestyrelsen.

Hvis en medarbejder søger om tilladelse til at installere programmer, der ikke er med i styrelsens standard-opsætning vil den fælles it-afdeling teste softwaren og tage stilling til, om der skal gives tilladelse til installationen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.