Artikel top billede

Ny bærbar fra Intel måler blodtryk og vejrtrækning

Intel lancerer en ny bærbar pc, der skal sikre chip-giganten en del af det milliard-store marked for sundheds-it.

Intel Health Guide PHS6000 er navnet på Intels nye bærbare computer, der - udover at være bærbar - ikke har meget til fælles med de traditionelle bærbare.

Sundheds-computeren er målrettet patienter, der med PHS6000 kan klare en stor del af den traditionelle kontakt med sundhedsvæsenet fra sofaen i hjemmet.

Intels computer indsamler data fra patienten i form af blandt andet blodtryk og blodsukker-niveau. Den kan også måle, hvordan det står til med lungerne, om pulsen er tilpas samt flere andre ting.

Her stopper læge-legen dog ikke.

Computeren gør det nemlig også muligt at holde en videokonference med lægen over en sikker internetforbindelse, hvor igennem sundhedsvæsenet også modtager de forskellige patient-data.

Skal gøre livet lettere

PHS6000 har ifølge Intels hjemmeside en 10,4 tommer trykfølsom skærm, en Intel Core processor, 40 gigabyte harddisk, webcam, fire USB-porte og Bluetooth. Den måler 280 mm x 90 mm x 270 mm.

Til Cnet.com fortæller Mariah Scott, salgschef for Intels Health Group, at Intel Health Guide vil gøre det langt lettere for hospitalet at skride ind i tide, selvom patienten rent fysisk befinder sig hjemme.

"I stedet for at være nødt til at ringe til alle patienter hver dag, kan de se data i et dashboard og behøver kun at forstyrre, hvis der sker noget, eller der er en bekymring," udtaler Mariah Scott.

Der har længe været store forventninger til, hvordan it kan hjælpe med til at effektivisere sundhedsvæsenet, og i sidste uge beskrev Computerworld blandt andet det danske produkt Patientkufferten, der er en livslinje mellem patient og læge, som hurtigt sættes op i patientens eget hjem.

Store perspektiver i sundheds-it

Efterhånden som den ældre del af befolkingen vokser, og antallet af personer i den arbejdsdygtige alder svinder ind, vil behovet for teknologiske løsninger til effektivisering stige.

Sundheds-it udgør med andre ord et milliard-marked, som Intel derfor forsøger at sikre sig en del af.

Perspektiverne i produkter som Intel Health Guide PHS6000 er da også store. Ikke nok med, at lægerne kan holde øje med patientens helbred på afstand, patienten kan også blive guidet frem til selv at kunne tage en blodprøve via skærmen på computeren.

USA's 'Food and Drug Administration' har netop godkendt Intels produkt, så maskinen nu kan blive solgt i butikkerne, skriver Computerworld News Service. Intel har endnu ikke afsløret prisen, men siger dog, at maskinen vil blive solgt fra apoteker og lignende.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Politiets Efterretningstjeneste

Digital workplace- /klientspecialister til PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere