VMwares virtualiserede mobiltelefoner klar til jul

Virtualiserede mobiltelefoner dukker op på vores breddegrader ved juletid. Dansk datalogi-professor efterlyser nogle dræber-funktioner ved den virtualiserede platform.

De første mobiltelefoner med VMwares virtualiseringssoftware vil være klar i Europa til jul.

Det fortæller VMwares europæiske marketingchef Fredrik Sjøstedt.

"Lige nu samarbejder vi aggressivt med 15 mobilproducenter om at færdiggøre de første mobiltelefoner med et virtualiseringslag. De vil potentielt være klar til jul og senest i starten af 2009," forklarer Fredrik Sjøstedt.

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvilke producenter VMware sveder sammen med for at få lagt virtualseringslaget direkte ind på mobil-hardwaren.

Den mobile hypervisor
Mobilvirtualiseringen fungerer ligesom i datacentret ved, at der er en hypervisor på hardwaren, der tillader flere operativsystemer at køre virtuelt og simultant på én fysisk mobiltelefon.

Derved kan man eksempelvis have et Linux styresystem med alle sine personlige filer og en Windows platform til arbejdsrelaterede programmer, uden at applikationer og filer fra de to operativsystemer kolliderer med hinanden.

Hypervisoren på VMwares mobile platform bygger på ARM 8 og 9 (Advanced RISC Machines 8 og 9) arkitekturerne og adskiller software fra hardware i mobilen, der derved kan køre styresystemerne uafhængigt af hinanden i mobiltelefonen.

"I it-afdelingerne er der jo stor fokus på at adskille forretningsapplikationer som en Exchange-klient fra medarbejdernes private filer og sociale netværk på telefonen. Derfor kan man via virtualiseringen skabe en forretningsidentitet og en personlig identitet på mobilen, hvor de to identiteter ikke har noget at gøre med hinanden eller kan skade hinanden," siger Fredrik Sjøstedt.

Mobilproducenterne står for arbejdet
Han fraskriver sig dog ethvert ansvar for, hvordan mobilproducenterne udnytter virtualiseringsteknologien.

"Når det kommer til at modtage opkald på flere numre på samme sim-kort og andre telefon-funktioner, så er det op til mobilproducenterne at finde ud af, hvordan de vil bruge virtualiseringen," lyder det fra Fredrik Sjøstedt.

"En mobilproducent kan eksempelvis lægge et virtualiseringslag omkring kameraet, så kameraet kan bruges fra telefonens forskellige styresystemer. Det vil simpelthen være nemmere for både producenten og slutbrugeren at håndtere programmernes drivere," fortsætter han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
IT Relation fortsætter offensiv opkøbsbølge: Overtager it-sikkerheds-selskabet Improsec
Vækst-selskabet IT Relation fortsætter sin massive opkøbsbølge, der har ført til et to-ciftret antal opkøb over de seneste år. Selskabet overtager nu sikkerhedsselskabet Improsec.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.