Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ifølge e-handelsfondens undersøgelse er det temmelig sikkert ikke e-handel, der foregår her.

Nethandel er lukket land for ældre og uuddannede

95 procent af danskere med kort skolegang handler ikke på nettet. Det gør stort set heller ingen ældre over 70 år, viser en undersøgelse.

Flere end 60 procent af dem, der køber varer og ydelser på nettet, har mindst en studentereksamen.

Det fremgår af undersøgelsen Dansk e-handelsanalyse, der kaster lys over, hvem der køber ting på nettet - og hvad de køber.

Længden af en uddannelse og alder er afgørende for, om man benytter nettet som indkøbsmulighed.

Således har 62 procent med studentereksamen, hf, hh eller htx prøvet at handle på nettet. Det har kun fem procent med syv års folkeskoleundervisning i bagagen.

70-årige faldet bag af dansen

Syv års skolegang var normalt for den ældste generation af danskere, og den gruppe benytter sig i meget begrænset omfang af muligheden for netshopping, hvor kun 15 procent af mennesker over 70 år siger, de bruger nethandel.

Blandt de 60 til 69-årige har næsten hver tredje dog e-handlet.

De 25 til 29-årige er dem, der handler allermest på nettet, og generelt er det danskere mellem 20 og 39 år, der nethandler mest.

Folk i fyrrerne er trods alt ikke koblet helt af, og i den gruppe siger 68 procent, at de handler på nettet. Til sammenligning nethandler 83 procent af danskerne i 20'erne.

Vilde kvinder, skeptiske nordjyder

Danskere med en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse på mellem tre og fire år e-handler oftere end de øvrige danskere, og ansatte i den private sektor e-handler lidt mere end ansatte i det offentlige, 37 procent mod 32 procent.

Den største del af e-handlen i Danmark udgår fra hovedstaden, hvor 30 procent af befolkningen ifølge Danmarks Statistik bor. Her e-handler 34 procent, mens nordjyderne er mere skeptiske over for online-handel, hvor blot ni procent er hoppet med på den galej.

Kvinder og mænd nethandler nogenlunde lige meget, med en lille overvægt, 51 procent, til kvinderne.

Det forklarer muligvis, at det især er tøj, der sælges online.

Tøjsalget på nettet stiger nemlig stadig, og udgør 23 procent af alle fysiske varer, der er solgt på nettet i 3. kvartal.

Julehandel skal vende fald

Inden for de to andre kategorier af varer, som undersøgelsen opererer med, nemlig serviceydelser og online produkter, er det flybilletter og musikfiler, der dominerer i antal.

Undersøgelsen konkluderer, at en gennemsnitsdansker, som det defineres i e-handelsundersøgelsen, har handlet 2,4 gange i 3. kvartal 2008 mod 2,5 gange i 3. kvartal 2007.

Det er et lille fald efter to års vækst, der hidtil har ligget på fem til seks procent. Julesalget plejer e-handlen til gengæld også at kunne mærke.

Det er e-handelsfonden, som administrerer e-mærket, der står bag undersøgelsen, der gennemføres som en løbende årlig analyse med månedlige interviews af danskere over 15 år, i samarbejde med Post Danmark, PBS og Kelkoo.

I år gennemføres 2.700 interviews, og tallene i denne artikel er for 3. kvartal 2008.

Hele analysen fra e-handelsfonden kan hentes gratis her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere