Artikel top billede

Her er de store udfordringer ved cloud computing

Sikkerhed og manglen på standardiseringer er en væsentlig udfordring, når man sigter efter cloud computing.

Computerworld News Service: Brancherepræsentanter taler varmt for de økonomiske fordele ved cloud computing, men påpeger også sikkerhed som en udfordring

Manglen på standardisering skaber kompleksitet og omskiftningsudgifter, hvis man flytter fra en til en anden cloud-leverandør. Hver cloud-leverandør har sin egen applikationsmodel. Proprietære, vertikalt integrerede stacks begrænser ens valg, mener VMware.

For at gribe standardiseringen an foreslår VMware komprimerings- og distributionsformatet til virtualisering OVF (open virtualization format). Hensigten med dette format er at kunne tilbyde bedre porteringsmuligheder og højere platformuafhængighed.

Tjenesteleverandører spiller en hovedrolle i VMwares plan.

"Vores mål er at hjælpe tjenesteleverandørerne, at give dem det softwarelag, der gør det muligt for dem at gå over til cloud computing," fortæller vice president for forskning og udvikling hos VMware, Preeti Somal.

Herudover ønsker VMware at gøre det muligt for it-folk i store virksomheder at flytte applikationer direkte ud i cloud'en uden modifikationer.

Inden for cloud computing tilbyder VMware sin vCloud-teknologi. VCloud indeholder et API-lag til at afdække API'er (application programming interface), så der kan bygges værktøjer. Somal fortæller også, at omkostningerne ved at flytte ting ind og ud af cloud'en og datacentret forenkles med vCloud.

Ifølge VMwares slagplan har virksomheden aktuelt over 100 tjenesteleverandører, der bruger VMwares virtuelle infrastruktur. Cloud computing, hosting og managed services til store virksomheder er også en del af VMwares roadmap.

En anden vCloud-komponent, der blev præsenteret som en del af slagplanen, består af vCloud API, som vil blive lanceret i 2009.

Sikkerhed er den største bekymring

Andre samtidige dele af VMwares roadmap bliver virtualiseringsudstyr og vApps til mobilitet og sammenhængende administration. Af løsninger kan nævnes beredskabsplanlægning (disaster recovery), infrastructure-as-a-service (IaaS) og "fleksibilitetskapacitet."

Den tredje del af roadmappet indeholder optimerede vCloud-tjenester med integreret administration mellem lokale og offentlige clouds som en del af VMwares vCenter. Der vil blive bygget applikationer til vClouds distribuerede arkitektur.

Den største bekymring hos it-cheferne er sikkerheden, fortæller seniorarkitekt hos Rackspace, Erik Carlin.

"Sikkerhed er bestemt et interessant emne, og der kan opstå mange problemer, når man deler infrastruktur," bemærker Peter Nickolov, som er president og teknologichef i 3tera. Men sikkerhedsproblemer kan løses, fortsætter han.

Cloud computing kan betyde, at to konkurrenters data ligger på den samme computer, fortæller Carlin. Det er derfor nødvendigt, at hypervisoren accepteres som tilstrækkelig sikkerhedsbarriere i cloud'en, mener han.

Cloud computing tilbyder hastighed og fleksibilitet i udrulninger uden et behov for planlægning, fortæller Nickolov. Der er bred enighed om om, at der inden for de næste fem måneder vil komme flere leverandører, der tilbyder cloud-tjenester og flere højtprofilerede applikationer. Og en global tilgængelighed vil blive mulig.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere