Dansk overvågning til diktatur-stater - få overblikket

Dansk software bliver solgt i stor stil til diktatur-stater. Overvågnings-systemer er et kommercielt hit med et stort milliard-potentiale. Her får du et overblik over hele sagen.

En del diktaturer bruger dansk højteknologi til at overvåge deres befolkning. Dermed risikerer danske it-eksportører at støtte regimerne i deres forehavender.

En af selskaberne er Milestone Systems, der med stor succes sælger overvågnings-software, men som ikke af den grund opfatter sig som moralske bundskrabere.

Få overblikket over Computerworlds afdækning af problemet her. Klik på hver artikel for at komme videre.Diktaturer kan frit købe dansk overvågning

En succesrig dansk producent af overvågningssoftware forhandler i lande, der massivt undertrykker deres befolkninger. Virksomheden har ingen kontrol med, hvem kunderne er.Milestone om salg til diktaturer: Vi har ikke lav moral

Interview: Softwarevirksomheden Milestone Systems står magtesløs over for diktatur-misbrug af selskabets produkter, mener virksomhedens direktør, Lars Thinggaard. Læs hans forklaring her.
Leder: Hvad gør vi, når it undertrykker?

Computerworld mener: Vi har brug for nye EU-regler, der forbyder eksport af undertrykkelses-teknologier til lande, der systematisk undertrykker menneskerettighederne.
Danske it-firmaer overdynges med ordrer fra Iran

Danske virksomheder modtager enorme ordrer fra iranere, der er ramt af stramme restriktioner på handel med teknologi. Men virksomhederne risikerer lovbrud.
Der er milliarder at hente på overvågningsmarkedet

Cisco udbygger netværksinfrastruktur med egenudviklede overvågningskameraer og partnersamarbejde. Et boomende videoovervågningsmarked lokker.
Siemens-tilbud: Køb et nervecenter til din politistat

Efterretningstjenester over hele verden er målgruppen, når Nokia Siemens markedsfører sit spion-værktøj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.