Artikel top billede

Coolshop efter million-krav: DIBS er årets jule-tyv

Netbutikken Coolshop har fået nok af betalingsflimmer, der har kostet million-omsætning i den seneste uges tid. Nu kræver Coolshop de tabte millioner kroner hos betalingsfirmaet DIBS.

Flere e-handlere i Danmark raser stadig over database-serverproblemerne hos Skandinaviens største formidler af internet-betalingsløsninger, DIBS Payment Services.

Serverproblemerne er opstået efter, at DIBS siden forrige weekend har været i gang med at flytte sit hostingcenter, og i en uge har der været problemer med en database-server.

Ifølge en af Danmarks største netbutikker, gaming-butikken Coolshop, er problemerne langt fra overstået.

"Vores kunder har stadig problemer, og vi er rasende over, at DIBS stadig ikke kan håndtere noget så simpelt som betaling. Derfor kræver vi nu erstatning hos DIBS for flere millioner kroner i tabt omsætning," dundrer medejer af Coolshop, Jakob Risgaard.

DIBS er tyven

Coolshop har hver måned 700.000 unikke besøgende og sælger blandt andet computerspil og spilkonsoller til seks procent af de besøgende.

Efter DIBS-problemerne bliver der ifølge Jakob Risggard kun solgt til tre procent, hvilket svarer til, at netbutikken mister halvdelen af omsætningen på spil til 500 kroner og konsoller til 2.000 kroner, som butikken lever af at sælge.

"Sidste år havde vi en del indbrud omkring jul. I år er det bare DIBS, der er tyven," fnyser Jakob Risgaard.

Han vil ikke sætte beløb på den tabte omsætning, men Computerworld erfarer at den kan løbe helt op i 10 millioner kroner på grund af tabt julesalg.

"Vi har ikke det fulde overblik, men tabet skyldes i hvert fald ikke mangler hos os internt," fastslår Jakob Risgaard.

Lever op til ansvar

Direktør Jesper Lohmann hos DIBS ønsker ikke at kommentere direkte på Coolshop-sagen, men oplyser til Computerworld, at selskabet vil leve op til sine kontraktlige forpligtelser.

"Vi har i vores kontrakter med kunderne aftaler om eventuelle erstatningsansvar, når vi ikke leverer varen. Og dem vil vi naturligvis leve op til," lyder det fra Jesper Lohmann.

Han erkender også, at der i sidste uge var problemer med den hostende databaser-server.

"Vi har haft periodemæssige udfald på op mod 30 sekunder, hvilket er beklageligt. Derfor valgte vi i fredags at deaktivere nogle administrationsrettigheder, som eksempelvis at anvende avancerede statistik-muligheder. Det skulle give os noget mere performance på daværende tidspunkt," forklarer Jesper Lohmann.

Han fortæller, at driften har kørt normalt siden midnat mellem fredag og lørdag. Derfor har DIBS slået alle administrationsrettigheder til igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere