Coolshop efter million-krav: DIBS er årets jule-tyv

Netbutikken Coolshop har fået nok af betalingsflimmer, der har kostet million-omsætning i den seneste uges tid. Nu kræver Coolshop de tabte millioner kroner hos betalingsfirmaet DIBS.

Flere e-handlere i Danmark raser stadig over database-serverproblemerne hos Skandinaviens største formidler af internet-betalingsløsninger, DIBS Payment Services.

Serverproblemerne er opstået efter, at DIBS siden forrige weekend har været i gang med at flytte sit hostingcenter, og i en uge har der været problemer med en database-server.

Ifølge en af Danmarks største netbutikker, gaming-butikken Coolshop, er problemerne langt fra overstået.

"Vores kunder har stadig problemer, og vi er rasende over, at DIBS stadig ikke kan håndtere noget så simpelt som betaling. Derfor kræver vi nu erstatning hos DIBS for flere millioner kroner i tabt omsætning," dundrer medejer af Coolshop, Jakob Risgaard.

DIBS er tyven
Coolshop har hver måned 700.000 unikke besøgende og sælger blandt andet computerspil og spilkonsoller til seks procent af de besøgende.

Efter DIBS-problemerne bliver der ifølge Jakob Risggard kun solgt til tre procent, hvilket svarer til, at netbutikken mister halvdelen af omsætningen på spil til 500 kroner og konsoller til 2.000 kroner, som butikken lever af at sælge.

"Sidste år havde vi en del indbrud omkring jul. I år er det bare DIBS, der er tyven," fnyser Jakob Risgaard.

Han vil ikke sætte beløb på den tabte omsætning, men Computerworld erfarer at den kan løbe helt op i 10 millioner kroner på grund af tabt julesalg.

"Vi har ikke det fulde overblik, men tabet skyldes i hvert fald ikke mangler hos os internt," fastslår Jakob Risgaard.

Lever op til ansvar
Direktør Jesper Lohmann hos DIBS ønsker ikke at kommentere direkte på Coolshop-sagen, men oplyser til Computerworld, at selskabet vil leve op til sine kontraktlige forpligtelser.

"Vi har i vores kontrakter med kunderne aftaler om eventuelle erstatningsansvar, når vi ikke leverer varen. Og dem vil vi naturligvis leve op til," lyder det fra Jesper Lohmann.

Han erkender også, at der i sidste uge var problemer med den hostende databaser-server.

"Vi har haft periodemæssige udfald på op mod 30 sekunder, hvilket er beklageligt. Derfor valgte vi i fredags at deaktivere nogle administrationsrettigheder, som eksempelvis at anvende avancerede statistik-muligheder. Det skulle give os noget mere performance på daværende tidspunkt," forklarer Jesper Lohmann.

Han fortæller, at driften har kørt normalt siden midnat mellem fredag og lørdag. Derfor har DIBS slået alle administrationsrettigheder til igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.