Foto: Torben Klint.

IT Factorys storhed og fald - få hele historien her

Computerworld har i den seneste måned gennemgået IT Factorys komplicerede forhold dokument for dokument. Nu er IT Factory færdig. Få overblikket over sagen her.

Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.

IT Factory med direktør Stein Bagger i spidsen og superinvestoren Asger Jensby i ejerkredsen strøg en kort overgang til berømmelsens tinder med voldsomme vækstrater, flotte regnskaber og en masse applaus fra dansk erhvervsliv.

Kort tid efter Computerworlds kåring af IT Factory som Danmarks bedste it-virksomhed begyndte skeletterne imidlertid at rasle inde i skabet.

Det vakte en mistanke, der hurtigt voksede, om at der var noget galt med det på papiret så succesrige selskab. Og Computerworlds mistanke viste sig at være rigtig.

Selskabets egen bestyrelse med Asger Jensby i spidsen har erklæret IT Factory konkurs, og direktør Stein Bagger forlod uden varsel sin hustru under et ophold i Dubai. Ingen har set ham siden.

Her får du overblikket over Computerworlds dækning af IT Factory-skandalen. Klik på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide.

Konkursen og reaktionerne


IT Factory konkurs - direktør forsvundet i Dubai
IT Factory begæret konkurs. Direktør Stein Bagger er forsvundet og er blevet anmeldt til politiet for systematisk bedrageri.
Stein Bagger: Den kontroversielle fabriksdirektør
Portræt: Direktør Stein Bagger har forvandlet IT Factorys regnskabstal fra røde til gyldne. Undervejs er flere blevet trådt over tæerne.
IT Factory har tidligere været tæt på døden
En revisor-fejl var nær skyld i, at IT Factory måtte tvangsopløses.
Psykolog: IT Factory-direktør kan være psykopat
Smilende udadtil selv om han bærer på en tung økonomisk byrde indadtil, klinger af psykopatiske træk hos den forsvundne IT Factory-direktør Stein Bagger. Læs her, hvordan han forsvandt.
Efterlyste Stein Bagger tæt på svenske bedragere
Den efterlyste it-direktør Stein Bagger havde via IT Factory et tæt samarbejde med to svenske forretningspartnere, der kørte et stort svensk it-firma i sænk. Begge har domme i bagagen.
Baggers hemmelige hotelværelse lejet frem til april
Den forsvundne Stein Bagger lejede et hemmeligt kontor på et konferencehotel for blot 14 dage siden på en langtidskontrakt.
Bagmandspoliti vil have alt om Bagger frem
Bagmandspolitiet går nu i gang med at efterforske Stein Bagger. Alt skal frem i lyset.
IT Factorys stormombruste liv - se tidslinien
IT Factory står midt i sin anden konkurs. Læs Computerworlds tidslinje om det stormombruste selskab fra 1995 til 2008.Dansk IT Factory-partner: Jeg vidste intet om snyd

Beskyldningerne mod IT Factory-direktør Stein Bagger om svindel kommer helt bag på en dansk partner, der ellers lod til at være glad for samarbejdet. Andre partnere er tavse.


Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.
IT Factorys stormombruste liv - se tidslinjen over selskabet fra start til slut.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.