Artikel top billede

Løj Stein Bagger om venskab til svensk forbindelse?

Svenskeren Mikael P. Ljungman lånte sin Audi og kreditkort ud til Stein Bagger under flugten, selv om Stein Bagger tidligere har sagt, at han kun havde mødt svenskeren to gange.

Stein Baggers tilknytning til de to dømte svenske bedragere Carl Freer og Mikael P. Ljungman bliver tydeligere for hver dag, der går.

Angiveligt udlånte Mikael P. Ljungman sin bil - en dyr Audi sportsvogn - samt sit kreditkort til Stein Bagger under flugten.

Svenskeren, der er dømt for bedrageri og ikke må drive virksomhed, fortæller til Business.dk, at Stein Bagger mødte op i en taxa ved hans hjem i New York lørdag 29. november.

Enden på mødet bliver, at Stein Bagger får lov at låne Mikael P. Ljungmans bil, hvori der også ligger kreditkort.

Kun mødt hinanden to gange

Men da Computerworld og Dorte Toft interviewede Stein Bagger om forholdet til de to svenskere 29. oktober, udtrykte svarene ikke ligefrem et forhold, hvor man låner hinanden dyre biler.

Stein Bagger sagde således, at han kun havde mødt Mikael P. Ljungman to gange. Begge gange i New York.

Samtidig kan man kun spekulere over, at Stein Bagger tager flyet fra Dubai og af alle steder i verden opsøger en forretningspartner, som han kun har mødt to gange.

Overfor Berlingske Tidende oplyser Mikael P. Ljungman samtidig, at han i løbet af den uge, hvor Stein Bagger var efterlyst, talte med ham.

Mikael P. Ljungman opfordrede Stein Bagger til at gå til politiet.

Til Berlingske Tidende oplyser Mikael P. Ljungman, at han først om tirsdagen fik besked om Stein Baggers forsvinden.

Det var samme dag, som Computerworld sendte ham en mail og spurgte, om han vidste, hvor Stein Bagger befandt sig.

Svaret fik Computerworld om onsdagen, hvor Mikael P. Ljungman via henvisning til en pressemeddelelse udtrykker overraskelse over svindlen hos IT Factory og bedyrer, at Media Power Inc og tilhørende selskaber intet har med svindlen at gøre.

I mailen oplyser han intet om det tidligere møde med Stein Bagger, hvor han låner sin bil ud.

Også afstand til Carl Freer

Under interviewet med Stein Bagger 29. oktober blev der ligeledes spurgt meget direkte ind til hans forhold til Carl Freer, der er Mikael P. Ljungmans forretningspartner og stifter af Media Power Inc.

Her var svaret klokkeklart.

Har du nogensinde mødt Mikael P. Ljungmans forretningspartner, Carl Freer?

"Nej," sagde Stein Bagger.

Siden er Carl Freer via den svenske journalist Hans Sandberg stået frem i Berlingske Tidende og har sagt, at han har mødt Stein Bagger ved én lejlighed.

Samtidig meddelte Carl Freer, at han ville købe resterne af IT Factory.

Det samme gjorde han iøvrigt med resterne af det svenske it-firma Gizmondo, der gik konkurs og 1,6 milliarder kroner forsvandt.

Hverken Mikael P. Ljungman eller Carl Freer er dog direkte dømt i forbindelse med Gizmondo.

Carl Freer stiftede selskabet i sin tid sammen med lederen af den svenske Uppsala-mafia Stefan Eriksson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere