Mobiltelefoner er bandlyste på alle Rigshospitalets afdelinger.

Stor forvirring om mobil-brug på landets hospitaler

På det ene sygehus kan du ringe til pårørende fra hospitalssengen, mens det er strengt forbudt på et andet hospital, selv om udstyret er præcis det samme. Hvorfor er det sådan?

Slukkede du din mobiltelefon sidste gang, du var på sygehusbesøg?

Hvis ikke du fik afbrudt den mobile kontakt til omverdenen, er du måske lovlig undskyldt, fordi reglerne er markant forskellige fra hospital til hospital, selv om sygehusene har præcis det samme tekniske udstyr.

Det eneste fællestræk er, at mobilsnakkende mennesker ikke må komme i nærkontakt med hjertemedicinsk udstyr.

På flere hospitaler gælder forbuddene også sengeafdelingerne, selv om patienter i mange tilfælde ser stort på reglerne og sniger sig til at sende og modtage en sms eller 10 under dynen.

"Vi kan jo ikke smide patienterne ud, men vi har en stor pædagogisk opgave i at forklare dem, at vi på hospitalet har mediko-teknisk udstyr, der er følsomt over for mobilsignaler," forklarer informationschef Lars Elgård Petersen fra Skejby Sygehus ved Århus.

Skete ikke en dyt
På Frederiksberg Hospital ser man derimod mere barmhjertig på mobilbrugen.

Hospitalet tillod nemlig i 2004 fri mobiltelefoni på hele hospitalet - undtagen på hjerteafdelingen og i opvågningsafsnittet. Hospitalet har dog også foretaget forsøg med mobiltelefoni på de to afdelinger.

"For nogle år siden prøvede vi, at alle patienter med mobiltelefon på hjerteafdelingen skulle ringe til personalets mobiltelefoner, som befandt sig på hospitalets gange og kontorer. Imens stod flere ansatte og overvågede det medicinske udstyr, som der ikke skete en dyt med," fortæller hospitalets it-chef Poul Madsen fra Frederiksberg Hospital om forsøget, der varede en times tid.

Hospitalet vil dog ikke indføre mobiltelefoni på de sidste to områder, fordi der eksempelvis kan være dråbetællere, der kører uhensigtsmæssigt ved mobilbrug.

"Men det skyldes vel hovedsageligt mobiltelefoner, der er 15 år gamle og og udsender så kraftige signaler, at de vælter billedrøret på et fjernsyn, når de ringer," siger Poul Madsen.

Forvirrende regler
På Skejby Sygehus kan informationschef Lars Elgård Petersen godt se, at reglerne udstukket af hospitalsledelsen på det enkelte sygehus kan virke lidt forvirrende på patienter og pårørende.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.