Ny WiFi-standard sætter skub i trådløse investeringer

Selvom den trådløse standard 802.11n endnu ikke er godkendt, har den sat gang i udrulningen af trådløse netværk i erhvervslivet, melder analysefirmaer.

802.11n efterfølger 11g og understøtter hastigheder på op til 300 Mbit/s og en rækkevidde på op til 300 meter. Med forgængeren 802.11g kan man maksimalt nå op på 54 Mbit/s og en rækkevidde på 100 meter.

Fordelene er så markante, at den nye netværks-teknologi allerede nu er med til at sætte skub i de trådløse netværk i virksomhederne.

Efterspørgslen på WLAN-udstyr til virksomehder i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) steg med otte procent i tredje kvartal, sammenlignet med året før, lyder det fra IDC.

Analytiker Evelien Wiggers siger til Computerworlds internationale nyhedstjeneste, at selvom 802.11n endnu ikke er en godkendt standard, er leverandørernes mange nye produkter med til at gøre erhvervskunderne mere fortrolige med de trådløse muligheder.

Et andet analysefirma, Dell'Oro Group, ser samme tendens.
Kombiniationen af hurtigere hastigheder længere rækkevidde og mindre omkostninger er med til at drive væksten, lyder forklaringen.

For tidligt?
Så sent som i foråret kunne Computerworld ellers fortælle, at analytikernes råd var, at man skulle vente med 802.11n, indtil standarden er endelig godkendt.

Den nye standard har været undervejs i en del år efterhånden, men den endelige godkendelse ventes først at være på plads i sommeren 2009. Alligevel vrimler det allerede med produkter, der understøtter 802.11n.

Alligevel advarede IDC's Anders Elbak tidligere på året om, at man ikke skal skifte udstyr for tidligt.

"Det er vigtig, at man ikke hopper med på det, før standarden er færdig, så man ikke køber produkter, der ikke fungerer, hvis der skulle komme nogle ændringer," sagde han.

Han tilføjede dog samtidig, at der er ikke meget, der tyder på, at de sidste ændringer frem mod den endelige godkendelse vil blive så omfattende, at de ikke kan klares med en software-opdatering.

Kan leve med uvisheden
Også analysehuset Gartner frarådede tidligere på året i IT Week, at erhvervslivet kastede sig over 802.11n-produkterne.

"Mange nye mobile teknologier er som regel præget af splittelse og ustabilitet, hvilket betyder, at enhederne kan ændre sig ganske drastisk," udtalte Gartner-analytikeren Monica Basso dengang.

Alligevel viser blandt andre IDC's analyser altså nu, at salget af WLAN-udstyr stiger, og at de teknologiske fordele ved den kommende standard er med til at drive væksten.

En af de organisationer, der er klar til at prøve kræfter med 802.11n, er det norske Udenrigsdepartement, der, efter at have testet teknologien, mener, at fordelene opvejer den uvished, der er forbundet med en ikke-godkendt standard.

"En af dem (fordelene, red.) er selvfølgelig hastigheden, og vi opnår også langt bedre dækning, når vi burger n," siger Glenn Jone Østebø, teknisk rådgiver, til Computerworld News Service.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Er din virksomhed (måske) på vej ud i skyen? … her er tre mulige strategier og alle de vigtigste overvejelser
For langt de fleste virksomheder er cloud en uundgåelig del af fremtiden. Men hvordan skal man gribe det projekt an? Dette whitepaper fra EG fyldt med værdifulde input til de virksomheder, som står på tærsklen til at tage beslutningen - analyser, refleksioner, opmærksomhedspunkter og anbefalinger, som kan være en støtte i overvejelserne og undersøgelsen forud for beslutningen.