Ny WiFi-standard sætter skub i trådløse investeringer

Selvom den trådløse standard 802.11n endnu ikke er godkendt, har den sat gang i udrulningen af trådløse netværk i erhvervslivet, melder analysefirmaer.

802.11n efterfølger 11g og understøtter hastigheder på op til 300 Mbit/s og en rækkevidde på op til 300 meter. Med forgængeren 802.11g kan man maksimalt nå op på 54 Mbit/s og en rækkevidde på 100 meter.

Fordelene er så markante, at den nye netværks-teknologi allerede nu er med til at sætte skub i de trådløse netværk i virksomhederne.

Efterspørgslen på WLAN-udstyr til virksomehder i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) steg med otte procent i tredje kvartal, sammenlignet med året før, lyder det fra IDC.

Analytiker Evelien Wiggers siger til Computerworlds internationale nyhedstjeneste, at selvom 802.11n endnu ikke er en godkendt standard, er leverandørernes mange nye produkter med til at gøre erhvervskunderne mere fortrolige med de trådløse muligheder.

Et andet analysefirma, Dell'Oro Group, ser samme tendens.
Kombiniationen af hurtigere hastigheder længere rækkevidde og mindre omkostninger er med til at drive væksten, lyder forklaringen.

For tidligt?
Så sent som i foråret kunne Computerworld ellers fortælle, at analytikernes råd var, at man skulle vente med 802.11n, indtil standarden er endelig godkendt.

Den nye standard har været undervejs i en del år efterhånden, men den endelige godkendelse ventes først at være på plads i sommeren 2009. Alligevel vrimler det allerede med produkter, der understøtter 802.11n.

Alligevel advarede IDC's Anders Elbak tidligere på året om, at man ikke skal skifte udstyr for tidligt.

"Det er vigtig, at man ikke hopper med på det, før standarden er færdig, så man ikke køber produkter, der ikke fungerer, hvis der skulle komme nogle ændringer," sagde han.

Han tilføjede dog samtidig, at der er ikke meget, der tyder på, at de sidste ændringer frem mod den endelige godkendelse vil blive så omfattende, at de ikke kan klares med en software-opdatering.

Kan leve med uvisheden
Også analysehuset Gartner frarådede tidligere på året i IT Week, at erhvervslivet kastede sig over 802.11n-produkterne.

"Mange nye mobile teknologier er som regel præget af splittelse og ustabilitet, hvilket betyder, at enhederne kan ændre sig ganske drastisk," udtalte Gartner-analytikeren Monica Basso dengang.

Alligevel viser blandt andre IDC's analyser altså nu, at salget af WLAN-udstyr stiger, og at de teknologiske fordele ved den kommende standard er med til at drive væksten.

En af de organisationer, der er klar til at prøve kræfter med 802.11n, er det norske Udenrigsdepartement, der, efter at have testet teknologien, mener, at fordelene opvejer den uvished, der er forbundet med en ikke-godkendt standard.

"En af dem (fordelene, red.) er selvfølgelig hastigheden, og vi opnår også langt bedre dækning, når vi burger n," siger Glenn Jone Østebø, teknisk rådgiver, til Computerworld News Service.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bording Data A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

30. maj 2017 | Læs mere


Dropbox partnerdag 2017

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

31. maj 2017 | Læs mere


Business intelligence - den nye bølge: Få styr på de nye løsninger og alle mulighederne

En ny bølge af af moderne BI-løsninger og -produkter skaber helt nye muligheder. Vi sætter fokus på den nye BI-bølge.

07. juni 2017 | Læs mere


CIO
Bliv klar til EU-persondataforordningen: Ministerium klar med længe ventet dansk vejledning til den nye EU-lov
Justitsministeriet er efter en måneds forsinkelse klar med den store vejledning til EU's kommende persondataforordning, der kommer til at få konsekvenser for alle danske virksomheder. Se vejledningen her.
Comon
Microsofts vilde - og hammerdyre - Surface Studio kommer til Danmark
Microsofts all-in-one-computer, Surface studio, kommer til Danmark midt i juni til en vild pris
Job & Karriere
Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
It-virksomheden BEC skal bruge 90 nye it-medarbejdere. Her kan du se de konkrete it-profiler, BEC er på udkig efter.
White paper
SharePoint implementeringens syv dødssynder
I dette whitepaper kan du læse mere om SharePoint-implementeringens syv dødssynder og om, hvordan man får sin SharePoint-løsning til at blive en succes ved at tage hånd om disse problemstillinger.