Ny WiFi-standard sætter skub i trådløse investeringer

Selvom den trådløse standard 802.11n endnu ikke er godkendt, har den sat gang i udrulningen af trådløse netværk i erhvervslivet, melder analysefirmaer.

802.11n efterfølger 11g og understøtter hastigheder på op til 300 Mbit/s og en rækkevidde på op til 300 meter. Med forgængeren 802.11g kan man maksimalt nå op på 54 Mbit/s og en rækkevidde på 100 meter.

Fordelene er så markante, at den nye netværks-teknologi allerede nu er med til at sætte skub i de trådløse netværk i virksomhederne.

Efterspørgslen på WLAN-udstyr til virksomehder i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) steg med otte procent i tredje kvartal, sammenlignet med året før, lyder det fra IDC.

Analytiker Evelien Wiggers siger til Computerworlds internationale nyhedstjeneste, at selvom 802.11n endnu ikke er en godkendt standard, er leverandørernes mange nye produkter med til at gøre erhvervskunderne mere fortrolige med de trådløse muligheder.

Et andet analysefirma, Dell'Oro Group, ser samme tendens.
Kombiniationen af hurtigere hastigheder længere rækkevidde og mindre omkostninger er med til at drive væksten, lyder forklaringen.

For tidligt?
Så sent som i foråret kunne Computerworld ellers fortælle, at analytikernes råd var, at man skulle vente med 802.11n, indtil standarden er endelig godkendt.

Den nye standard har været undervejs i en del år efterhånden, men den endelige godkendelse ventes først at være på plads i sommeren 2009. Alligevel vrimler det allerede med produkter, der understøtter 802.11n.

Alligevel advarede IDC's Anders Elbak tidligere på året om, at man ikke skal skifte udstyr for tidligt.

"Det er vigtig, at man ikke hopper med på det, før standarden er færdig, så man ikke køber produkter, der ikke fungerer, hvis der skulle komme nogle ændringer," sagde han.

Han tilføjede dog samtidig, at der er ikke meget, der tyder på, at de sidste ændringer frem mod den endelige godkendelse vil blive så omfattende, at de ikke kan klares med en software-opdatering.

Kan leve med uvisheden
Også analysehuset Gartner frarådede tidligere på året i IT Week, at erhvervslivet kastede sig over 802.11n-produkterne.

"Mange nye mobile teknologier er som regel præget af splittelse og ustabilitet, hvilket betyder, at enhederne kan ændre sig ganske drastisk," udtalte Gartner-analytikeren Monica Basso dengang.

Alligevel viser blandt andre IDC's analyser altså nu, at salget af WLAN-udstyr stiger, og at de teknologiske fordele ved den kommende standard er med til at drive væksten.

En af de organisationer, der er klar til at prøve kræfter med 802.11n, er det norske Udenrigsdepartement, der, efter at have testet teknologien, mener, at fordelene opvejer den uvished, der er forbundet med en ikke-godkendt standard.

"En af dem (fordelene, red.) er selvfølgelig hastigheden, og vi opnår også langt bedre dækning, når vi burger n," siger Glenn Jone Østebø, teknisk rådgiver, til Computerworld News Service.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Digital sikkerhed 2019: Trusler, tendenser og strategi

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På Digital sikkerhed 2019 tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

29. januar 2019 | Læs mere


Digital sikkerhed 2019: Trusler, tendenser og strategi

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På Digital sikkerhed 2019 tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

31. januar 2019 | Læs mere


Premium
Gode tricks til rekruttering: Sådan får du fat på it-medarbejdere via joboplag og LinkedIn
Ikke alle har råd til dyre rekrutteringskonsulenter i jagten på it-talenter, men du kan gøre meget via jobopslag og LinkedIn. Her er en række gode tricks og værktøjer til at ramme plet med jeres jobopslag og udnyttelse af LinkedIn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Ny stor rapport: Supply Chain er i konstant udvikling – Kan I følge med?
Det internationale analyseinstitut Vanson Bourne foretog for nyligt en europæisk markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her spurgte de 300 retailers og fabrikanter i hele Europa, hvordan deres Supply Chain ser ud pt., deres løsninger, deres behov og tendenserne i markedet. Det er der kommet en meget interessant rapport ud af. For forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv Supply Chain.