Ny WiFi-standard sætter skub i trådløse investeringer

Selvom den trådløse standard 802.11n endnu ikke er godkendt, har den sat gang i udrulningen af trådløse netværk i erhvervslivet, melder analysefirmaer.

802.11n efterfølger 11g og understøtter hastigheder på op til 300 Mbit/s og en rækkevidde på op til 300 meter. Med forgængeren 802.11g kan man maksimalt nå op på 54 Mbit/s og en rækkevidde på 100 meter.

Fordelene er så markante, at den nye netværks-teknologi allerede nu er med til at sætte skub i de trådløse netværk i virksomhederne.

Efterspørgslen på WLAN-udstyr til virksomehder i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) steg med otte procent i tredje kvartal, sammenlignet med året før, lyder det fra IDC.

Analytiker Evelien Wiggers siger til Computerworlds internationale nyhedstjeneste, at selvom 802.11n endnu ikke er en godkendt standard, er leverandørernes mange nye produkter med til at gøre erhvervskunderne mere fortrolige med de trådløse muligheder.

Et andet analysefirma, Dell'Oro Group, ser samme tendens.
Kombiniationen af hurtigere hastigheder længere rækkevidde og mindre omkostninger er med til at drive væksten, lyder forklaringen.

For tidligt?
Så sent som i foråret kunne Computerworld ellers fortælle, at analytikernes råd var, at man skulle vente med 802.11n, indtil standarden er endelig godkendt.

Den nye standard har været undervejs i en del år efterhånden, men den endelige godkendelse ventes først at være på plads i sommeren 2009. Alligevel vrimler det allerede med produkter, der understøtter 802.11n.

Alligevel advarede IDC's Anders Elbak tidligere på året om, at man ikke skal skifte udstyr for tidligt.

"Det er vigtig, at man ikke hopper med på det, før standarden er færdig, så man ikke køber produkter, der ikke fungerer, hvis der skulle komme nogle ændringer," sagde han.

Han tilføjede dog samtidig, at der er ikke meget, der tyder på, at de sidste ændringer frem mod den endelige godkendelse vil blive så omfattende, at de ikke kan klares med en software-opdatering.

Kan leve med uvisheden
Også analysehuset Gartner frarådede tidligere på året i IT Week, at erhvervslivet kastede sig over 802.11n-produkterne.

"Mange nye mobile teknologier er som regel præget af splittelse og ustabilitet, hvilket betyder, at enhederne kan ændre sig ganske drastisk," udtalte Gartner-analytikeren Monica Basso dengang.

Alligevel viser blandt andre IDC's analyser altså nu, at salget af WLAN-udstyr stiger, og at de teknologiske fordele ved den kommende standard er med til at drive væksten.

En af de organisationer, der er klar til at prøve kræfter med 802.11n, er det norske Udenrigsdepartement, der, efter at have testet teknologien, mener, at fordelene opvejer den uvished, der er forbundet med en ikke-godkendt standard.

"En af dem (fordelene, red.) er selvfølgelig hastigheden, og vi opnår også langt bedre dækning, når vi burger n," siger Glenn Jone Østebø, teknisk rådgiver, til Computerworld News Service.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.