Artikel top billede

Danskerne sendte 54 millioner nytårs-sms'er

Med 54 millioner sendte sms'er slog den forgangne nytårsaften endnu en gang alle tidligere rekorder for antal sms'er sendt på et enkelt døgn.

Kun da Dronningen holdt sin nytårstale til det danske folk var der en mærkbar nedgang i sms-trafikken blandt danskernes mobiltelefoner. Resten af nytårsdøgnet var der fuld tryk på, og antallet af sendte sms'er slog med 54 millioner endnu engang alle tidligere rekorder.

Lige som kransekage, champagne og Dronningens nytårstale er traditioner nytårsaften, så er en 'godt nytår'-sms også ved at blive en dansk tradition.

Det er Mobilsiden.dk, der har samlet teleselskabernes nytårstal.

Selv om det forlyder, at sms-trafikken blev afviklet uden problemer, har masser af brugere haft store problemer med stærkt forsinkede sms'er ikke mindst fra leverandørerne TDC Mobil, Telmore og Unotel (som benytter TDCs net).

Flest gennem Telia

Sonofon-kunderne sendte 14,1 millioner sms-beskeder, hvilket svarer til en fremgang på cirka seks procent, mens TDC melder om 18,9 millioner beskeder svarende til en stigning på ni procent.

Også Telia, der blandt teleselskaberne har den største sms-markedsandel, fortæller om tilsvarende fremgang. Samlet sendte Telias kunder godt 21 millioner sms'er nytårsaften.

Døgnet omkring nytåret 2008/2009 gav således et samlet sms-antal på godt 54 millioner, hvilket ubetinget er det højeste antal nogensinde på et enkelt døgn. Ikke engang juleaften kunne følge med. Her blev der "kun" sendt 43 millioner beskeder, fortæller Mobilsiden.dk.

Mms sakker bagud

Billedbeskederne kom også gennem mobilnettene til nytår, men i forhold til sms udgør mms stadigt en meget lille andel.

"Vi kan se en kraftig stigning i antallet af sendte mms'er på højtider, og en stor del af de mobile billeder ligger allerede samme aften på online communities som Facebook, Myspace o.lign. Det er en interessant udvikling, som først for alvor har taget fat i år", siger Rune Fick Hansen, pressechef i Telia til mobilsiden.dk.

Alle teleselskaberne kan se et markant fald i aktiviteten omkring Dronningens nytårstale. Aftenens højdepunkt var som altid nytårsaften lige efter midnat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere