11 dømt for milliard-svindel på Microsofts bekostning

En kinesisk domstol har dømt 11 personer for af have distribueret falske software-produkter til en værdi af over ti milliarder kroner.

En kinesisk domstol har sendt 11 personer bag tremmer for milliard-pirateri.

De dømte, der har distribueret software ulovligt, har fået mellem halvandet og seks og et halvt års fængsel. Det er den hidtil hårdeste dom af sin art i Kina, skriver Internetnews.com.

De 11 dømte blev allerede arresteret i juli 2007, hvorefter FBI og Kinas Public Security Bureau (PSB) gik i gang med at undersøge sagen nærmere.

Den ulovlige software, som piraterne står bag, blev fundet i 36 lande på fem kontinenter. Blandt andet blev der fundet falske - men højkvalitets-versioner - af 19 af Microsofts mest populære produkter på mindst 11 forskellige sprog.

Kopi-sikring afslørede falske versioner
Pirat-softwaren, der blandt andet inkluderede Windows XP og Office 2007, blev solgt til relavtivt høje priser rundt omkring i verden, først og fremmest i USA og i Europa.

"Microsoft sætter stor pris på PSB's og FBI's arbejde med at gribe stærkt ind over for denne globale software-forfalskningsring," udtaler David Finn, der står i spidsen for Microsofts anti-pirat-råd.

Ifølge Internetnews.com leverede 'Microsoft-kunderne' beviser, der har været med til at afgøre sagen, gennem selskabets Windows Genuine Advantage (WGA)-redskab, der bliver brugt til at identificere falske versioner.

Selvom hele 25 personer oprindelig var i myndighedernes søgelys i pirat-ringen, blev kun 11 altså dømt i denne omgang.

Senere skal endnu ni personer dog en tur i retten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?