Artikel top billede

Skæbnemøde for RTX Telecom

Det kan blive svært at finde folk til bestyrelsen, når RTX Telecom senere på måneden holder generalforsamling. Det er imidlertid ikke den eneste udfordring, der venter den nordjyske televirksomhed.

Når den trængte televirksomhed RTX Telecom på onsdag holder generalforsamling, er flere presserende ting på dagsordenen.

Firmaet har haft hul i bundlinjen, hvor pengene er fosset ud igennem de sidste fem år. Senest leverede selskabet i november sidste år et underskud på 21 millioner kroner.

Dertil kommer et grimt bestyrelsesslagsmål, der tidligere på måneden endte med, at tre bestyrelsesmedlemmer valgte at forlade bestyrelsen i protest over en bonusordning til administrerende direktør Tage Rasmussen.

Og netop at få de tre bestyrelsesposter besat igen, kan meget vel vise sig at blive problematisk, mener teleanalytiker Poul Ernst Jessen, Danske Bank.

"Den første udfordring er at finde nogle kandidater til bestyrelsen, der har lyst til at træde ind et sted, hvor udfordringerne er så store. Hvis folk ikke tror på selskabet og dets fremtid, så er det måske ikke alle, der har lyst til at komme ind og få en bestyrelsespost," vurderer Poul Ernst Jessen.

Han mener især, det kan blive svært, hvis RTX Telecom angler efter at få prominente navne ind i bestyrelsen.
"Det bliver spændende at se kandidat­listen, og om den kommer igennem uden sværdslag. Det er måske en udfordring, hvis de skal ud og finde nogle gode navne," siger Poul Ernst Jessen.

Svært med spirende markeder

Det er nemlig alt andet end lette opgaver, der venter den nordjyske virksomhed. Men de er derimod velkendte, forklarer Poul Ernst Jessen.

"RTX har store udfordringer på driften, men dem er der ikke noget nyt i. Det er de samme, de har haft i adskillige år, hvor DECT-telefonerne har været under pres, samtidig med, at de ikke har haft deres eget brand, men har skullet lave underleverancer til andre," siger han.

Dertil kommer en række problemer, der yderligere vil forstærkes af den igangværende finanskrise, spår Poul Ernst Jessen. Han mener, at RTX vil få det svært på de spirende markeder i blandt andet Latinamerika.

"Jeg er som udgangspunkt temmelig skeptisk. RTX kommer til at slås med den økonomiske afmatning, som jo især rammer 'emerging markets', som selskabet satser meget på. De satser for eksempel på Brasilien, hvor de skal slås med meget store og etablerede aktører. Jeg vil gerne se det lykkes, før jeg køber aktier," siger analytikeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?