Artikel top billede

Foto: Steffen Roland Nielsen

IBM fyrer tusinder - bliver Danmark ramt?

IBM har taget hul på en fyringsrunde, der indtil videre har kostet 2.800 jobbet. Endnu er IBM Danmark gået fri, men ifølge rygter skal yderligere 13.200 medarbejdere fyres.

Det var ikke blot rygter, da medarbejderne hos IBM for mindre end en måned siden frygtede en gigantisk fyringsrunde.

I hvert fald melder kilden til rygterne, medarbejder-sitet Allianceibm.org, at IBM i stilhed har sagt farvel til 2.800 medarbejdere fra selskabets software-, salgs- og distributionsafdelinger.

Endnu er oplysningerne om fyringer ikke bekræftet på selskabets hjemmeside, men overfor nyhedstjenesten CNET bekræfter selskabets pressechef Doug Shelton, at flere medarbejdere blev underrettet 21. januar om, at deres stillinger bliver nedlagt.

IBM-fyringer senest i lang række

Ifølge CNET giver Doug Shelton ikke et tal for antallet af fyringer, men Allianceibm.org mener, at det drejer sig om 1.419 personer fra software-afdelingen og 1.449 salgs- og distributionsansatte.

Sitet er drevet af fagforbundet Alliance@IBM/Communications Workers of America Local 1701, og får sine oplysninger fra medarbejdere, der henvender sig til forbundet.

For mindre end end måned siden rapporterede forbundet, at der var en fyreseddel på vej til 16.000 af selskabets mere end 386.000 ansatte.

Indtil videre er samtlige 2.800 fyringer sket uden for USA.

Tilpasser løbende medarbejderstyrken

Fyringerne i IBM er de seneste i en nærmest endeløs række af it-selskaber, der har meldt ud om masseafskedigelser.

Microsoft fyrer 5.000, chipproducenten Intel siger farvel til mellem 5.000 og 6.000 ansatte, hos svenske Ericsson ryger 5.000 og Seagate fyrer 2.950.

Og det er blot for at nævne nogle få. Listen fortsætter her.

IBM Danmark vil ikke kommentere

Foreløbig er IBM's danske afdeling gået ram forbi, og indtil videre har selskabet ingen kommentarer til fyringerne.

"Vi har ikke annonceret reducering af arbejdsstyrken i IBM Danmark, og vi ønsker ikke at kommentere på rygter og spekulationer angående dette," siger pressechef Carsten Grønning

IBM Danmarks seneste store fyringsrunde fandt sted i august, da selskabet med et ordentligt hug med ragekniven skar 190 stillinger væk.

Begrundelsen lød den gang, at der var en 'ubalance' i selskabets 'ressource-situation'.

I den igangværende internationale fyringsrunde er der altså ikke røget nogle hoveder endnu hos IBM i Danmark, og Carsten Grønning ønsker ikke at fortælle, om der er udsigter til danske fyringer.

"Som ansvarlig virksomhed tilpasser IBM hele tiden sin medarbejderstyrke til det behov, der er i markedet og hos vores kunder," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere