Artikel top billede

Zeptos danske direktør, Lasse Frost, afviser svensk forudsigelse om massefyringer og lukning i 14 lande. Foto: Mikael Rieck

Zepto i dyb krise eller på vej op igen?

Zepto er ude i et hårdt økonomisk stormvejr. Det betyder, at skuden sænkes i 14 lande, og hver fjerde ansatte ryger på livslang orlov fra firmaet, lyder en svensk vurdering. Dansk direktør afviser blankt.

Den danske pc-producent Zepto trækker meget hårdt i håndbremsen.

Virksomheden lukker kontorer i 14 lande og er i den forbindelse nødt til at afskedige 25 procent af medarbejderstaben.

Den forudsigelse om Zepto kunne man i går læse på den svenske nyhedsside it24.se, hvis historie bæres af overskriften 'Zepto lukker i 14 lande'.

Zeptos danske direktør afviser dog blankt den svenske påstand.

"Det er nogle ret grove udtalelser, den svenske journalist kommer med, og der er ingen dokumentation for, at det er korrekt," siger Lasse Frost.

"Artiklen indeholder forkerte oplysninger på en række punkter, og det har intet på sig," siger han.

"Vi lukker ikke i 14 lande."

Zepto vil dog konsolidere firmaet på nærmarkederne.

"Som en erkendelse af markedssituationen har Zepto valgt, at man i 2009 vil fokusere indsatsen omkring en række færre, men lukrative markeder, herunder Danmark,
Sverige, Norge, Finland, Holland og Tyskland," lyder det fra Lasse Frost.

På vej op igen

Ifølge det svenske nyhedsside it24 skulle lukninger og afskedigelser være konsekvenserne af, at Zepto har sænket forventningerne til omsætningen med 92 millioner kroner for 2008, hvilket giver den børsnoterede virksomhed et underskud på 15 millioner kroner.

I august 2008 var Zepto-forventningen et nul-resultat.

I november blev den nedjusteret til et underskud på godt syv millioner kroner, men firmaet måtte altså se yderligere otte millioner kroner forsvinde ud i den blå luft.

Det skyldes ifølge Børsen primært svigtende omsætning på både det hjemlige marked samt på vigtige markeder i blandt andet Sverige, Norge og Tyskland i sidste del af året.

"Da finanskrisen for alvor begyndte at skabe problemer for markedet hen mod slutningen af 2008, erkendte vi hurtigt, at vi var nødt til at foretage en række justeringer af vores omkostninger. Det har blandt andet betydet, at vi foretog en reduktion i vores lønudgifter med mere end en million kroner pr. måned," siger Lasse Frost.

Han tilføjer, at konsolideringen allerede har haft sin effekt.

Ifølge Lasse Frost forventer Zepto i budgettet for 2009, at selskabet fra og med april 2009 igen vil skabe overskud på driften.

"For hele 2009 forventer Zepto et overskud på næsten fem millioner kroner," siger Lasse Frost.

På vej mod konkurs

En aktionær i Zepto er dog noget pessimistisk, og han forudsiger, at Zepto ligefrem kan gå går konkurs.

"Baseret på mine informationer, så har Zepto ikke likviditeten til at dække et så stort underskud. Når jeg kigger på regnskabstallene fra alle årene, så er der ikke penge til at dække hullet. Hvis der ikke kommer en pose penge udefra, så er Zepto i meget store vanskeligheder," siger Martin Baaz-Lindquist til ComON.

Zepto forventer at modbevise den påstand i den næste regnskabsmeddelelse, der bliver offentliggørelsen af årsregnskabet for 2008.

Det kommer senest 20. marts.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere