Zeptos danske direktør, Lasse Frost, afviser svensk forudsigelse om massefyringer og lukning i 14 lande. Foto: Mikael Rieck

Zepto i dyb krise eller på vej op igen?

Zepto er ude i et hårdt økonomisk stormvejr. Det betyder, at skuden sænkes i 14 lande, og hver fjerde ansatte ryger på livslang orlov fra firmaet, lyder en svensk vurdering. Dansk direktør afviser blankt.

Den danske pc-producent Zepto trækker meget hårdt i håndbremsen.

Virksomheden lukker kontorer i 14 lande og er i den forbindelse nødt til at afskedige 25 procent af medarbejderstaben.

Den forudsigelse om Zepto kunne man i går læse på den svenske nyhedsside it24.se, hvis historie bæres af overskriften 'Zepto lukker i 14 lande'.

Zeptos danske direktør afviser dog blankt den svenske påstand.

"Det er nogle ret grove udtalelser, den svenske journalist kommer med, og der er ingen dokumentation for, at det er korrekt," siger Lasse Frost.

"Artiklen indeholder forkerte oplysninger på en række punkter, og det har intet på sig," siger han.

"Vi lukker ikke i 14 lande."

Zepto vil dog konsolidere firmaet på nærmarkederne.

"Som en erkendelse af markedssituationen har Zepto valgt, at man i 2009 vil fokusere indsatsen omkring en række færre, men lukrative markeder, herunder Danmark,
Sverige, Norge, Finland, Holland og Tyskland," lyder det fra Lasse Frost.

På vej op igen
Ifølge det svenske nyhedsside it24 skulle lukninger og afskedigelser være konsekvenserne af, at Zepto har sænket forventningerne til omsætningen med 92 millioner kroner for 2008, hvilket giver den børsnoterede virksomhed et underskud på 15 millioner kroner.

I august 2008 var Zepto-forventningen et nul-resultat.

I november blev den nedjusteret til et underskud på godt syv millioner kroner, men firmaet måtte altså se yderligere otte millioner kroner forsvinde ud i den blå luft.

Det skyldes ifølge Børsen primært svigtende omsætning på både det hjemlige marked samt på vigtige markeder i blandt andet Sverige, Norge og Tyskland i sidste del af året.

"Da finanskrisen for alvor begyndte at skabe problemer for markedet hen mod slutningen af 2008, erkendte vi hurtigt, at vi var nødt til at foretage en række justeringer af vores omkostninger. Det har blandt andet betydet, at vi foretog en reduktion i vores lønudgifter med mere end en million kroner pr. måned," siger Lasse Frost.

Han tilføjer, at konsolideringen allerede har haft sin effekt.

Ifølge Lasse Frost forventer Zepto i budgettet for 2009, at selskabet fra og med april 2009 igen vil skabe overskud på driften.

"For hele 2009 forventer Zepto et overskud på næsten fem millioner kroner," siger Lasse Frost.

På vej mod konkurs
En aktionær i Zepto er dog noget pessimistisk, og han forudsiger, at Zepto ligefrem kan gå går konkurs.

"Baseret på mine informationer, så har Zepto ikke likviditeten til at dække et så stort underskud. Når jeg kigger på regnskabstallene fra alle årene, så er der ikke penge til at dække hullet. Hvis der ikke kommer en pose penge udefra, så er Zepto i meget store vanskeligheder," siger Martin Baaz-Lindquist til ComON.

Zepto forventer at modbevise den påstand i den næste regnskabsmeddelelse, der bliver offentliggørelsen af årsregnskabet for 2008.

Det kommer senest 20. marts.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Danske Spil i stor it-oprustning: Vil købe udviklere og konsulenter for op mod 125 millioner kroner
Over fire år vil Danske Spil med en ny rammeaftale sikre at kunne købe it-udviklere og -konsulenter inden for en lang række områder for op imod 125 millioner kroner.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.