Artikel top billede

Henrik Poulsen tiltrådte i november som ny topchef i TDC, og meldingen fra bestyrelsen var klar: Vækst. Foto: Jørgen True/TDC

Kan Henrik Poulsen få TDC til at vokse?

ComputerViews: Topchef Henrik Poulsen præsenterer i formiddag sit første TDC-årsregnskab. Bestyrelsesformand Vagn Sørensen forventer på længere sigt vækst, men er det realistisk?

ComputerViews: "På længere sigt er vi simpelthen nødt til at få vækst i omsætningen. Derfor synes vi, tiden er inde til et skifte."

Det var ordene fra TDC's bestyrelsesformand, Vagn Sørensen, til Computerworld, da Henrik Poulsen blev præsenteret som ny administrerende direktør og koncernchef i november sidste år.

Knap så bombastisk var den ny topchef selv, men alligevel lagde han op til fremgang i omsætningen.

"Min opgave adskiller sig fra Jens Alders ved, at han har gjort virksomheden mere fokuseret og mere effektiv. Det skal jeg fortsætte med, men jeg skal styrke fokus på toplinjen," sagde Henrik Poulsen dengang til Computerworld.

Modigt udspil fra de to

Kommentarerne fra Vagn Sørensen og Henrik Poulsen er begge meget modige i et dansk telemarked, som er ramt af tilbagegang på TDC's kerneområde, fastnettelefonien. Det seneste kvartalsregnskab fra TDC viste, at antallet af fastnetkunder faldt med næsten 10 procent på et år.

Dertil kommer stagnation på det danske ADSL- og mobilmarked. Det er kun inden for det mobile bredbånd, at vi ser markante vækstrater. Og her halter TDC efter, viser den seneste opgørelse fra IT- og Telelestyrelsen.

I første halvår af 2008 sad TDC på lidt under ni procent af det mobile bredbåndsmarked. Det giver Danmarks største teleselskab en plads som nummer fire efter 3, Sonofon og Telia.

TDC har derfor ikke råd til, at antallet af fastnetkunder rasler for hurtigt ned. Det ved TDC godt.

Derfor præsenterede selskabet i sidste måned sin nye HomeTrio-pakke. En løsning, hvor kunden får internet, tv og telefoni igennem bredbåndsforbindelsen.

Det vil måske give TDC muligheden for at fastholde nogle af de fastnetkunder, som ellers ville skrotte hjemmetelefonen.

Fastholdelse er et nøgleord

I det hele taget hedder nøgleordet hos TDC 'fastholdelse'.

Konkurrencen på det danske bredbåndsmarked er intens, og priserne per megabit falder drastisk.

Hvis TDC vil fastholde kunderne uden at dumpe priserne i samme tempo som konkurrenterne, må TDC tænke kreativt. Og det var, hvad TDC gjorde, da selskabet sidste år lancerede musiktjenesten PLAY.

Men igen er der ligesom med HomeTrio fokus på at fastholde kunder, og når kunderne er på et marked, hvor priserne er faldende, vil det i den sidste ende betyde faldende omsætning.

Dertil kommer elselskaberne, som buldrer ind på det danske bredbåndsmarked med milliard-investeringer.

I sådan et dansk telemarked er det derfor svært at få øje på det sted, hvor virksomheden skal finde de kunder, der skal sikre TDC vækst.

Det gælder især, hvis TDC ikke formår at få en stor fod inden for på det marked, der som det eneste er i vækst; det mobile bredbånd.

Set i det lys må missionen for Henrik Poulsen være at minimere faldet af fastnetkunder, mens markedet for mobilt bredbånd skal erobres. Det må i hvert fald være missionen, hvis den ny topchef skal leve op til sin bestyrelsesformands forventninger: Vækst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere