Artikel top billede

Mozilla-mobiltelefon på tegnebrættet

It-selskabet Mozilla og Yanko Design har slået pjalterne sammen og er i gang med at skitsere, hvordan en kommende Mozilla-mobil skal se ud.

Open source-selskabet Mozilla kan muligvis være i gang med at entrere mobilmarkedet med en mobiltelefon designet af Yanko Design.

Firefox-faderen har i samarbejde med designselskabet lagt en video ud på sin hjemmeside for eksperimenter, hvor nysgerrige sjæle kan se, hvordan Firefox-browseren kan bruges på en mobiltelefon.

"Vi arbejder med alle de ting, som man normalt gerne vil gøre på en mobiltelefon, men som er besværlige for slutbrugerne at gøre, fordi det er svært at skrive på en mobiltelefon," forklarer Aza Raskin i videoen på Mozilla Labs hjemmeside.

Tastatur med OLED-skærme

I videoen kan nysgerrige mobil-surfere også få en grundigere indsigt i, hvilke funktioner Mozilla og Yanko Design arbejder med i den måske kommende mobiltelefon.

Derudover har Yanko Design oprettet en særskilt hjemmeside, hvor man kan se flere forskellige udkast til Mozilla-telefonens design udarbejdet af Yankos industri-designer Billy May.

Indtil videre består konceptmodellens taster af små OLED-skærme, så brugerne kan ændre funktionerne for hver tast.

Kommer måske aldrig i hånden på dig

Mobiltelefonen er stadig kun på konceptstadiet, og der er endnu ikke ingen planlagte lanceringsdatoer for en eventuel telefon.

Mozilla er allerede i gang med at udvikle en mobilbrowser, der går under navnet Fennec.

I spidsen for det projekt står danske Christian Sejersen.

"Ved at bygge på Firefox-skelettet kan man bruge den mobile udgave til alle de samme sider, som pc-udgaven giver adgang til. Det betyder desuden, at sikkerhedsniveauet er det samme og så understøttes alle de tillægsprogrammer, man kender fra Firefox," fortalte Christian Sejersen til Computerworld i oktober.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere