Artikel top billede

Mozilla-mobiltelefon på tegnebrættet

It-selskabet Mozilla og Yanko Design har slået pjalterne sammen og er i gang med at skitsere, hvordan en kommende Mozilla-mobil skal se ud.

Open source-selskabet Mozilla kan muligvis være i gang med at entrere mobilmarkedet med en mobiltelefon designet af Yanko Design.

Firefox-faderen har i samarbejde med designselskabet lagt en video ud på sin hjemmeside for eksperimenter, hvor nysgerrige sjæle kan se, hvordan Firefox-browseren kan bruges på en mobiltelefon.

"Vi arbejder med alle de ting, som man normalt gerne vil gøre på en mobiltelefon, men som er besværlige for slutbrugerne at gøre, fordi det er svært at skrive på en mobiltelefon," forklarer Aza Raskin i videoen på Mozilla Labs hjemmeside.

Tastatur med OLED-skærme

I videoen kan nysgerrige mobil-surfere også få en grundigere indsigt i, hvilke funktioner Mozilla og Yanko Design arbejder med i den måske kommende mobiltelefon.

Derudover har Yanko Design oprettet en særskilt hjemmeside, hvor man kan se flere forskellige udkast til Mozilla-telefonens design udarbejdet af Yankos industri-designer Billy May.

Indtil videre består konceptmodellens taster af små OLED-skærme, så brugerne kan ændre funktionerne for hver tast.

Kommer måske aldrig i hånden på dig

Mobiltelefonen er stadig kun på konceptstadiet, og der er endnu ikke ingen planlagte lanceringsdatoer for en eventuel telefon.

Mozilla er allerede i gang med at udvikle en mobilbrowser, der går under navnet Fennec.

I spidsen for det projekt står danske Christian Sejersen.

"Ved at bygge på Firefox-skelettet kan man bruge den mobile udgave til alle de samme sider, som pc-udgaven giver adgang til. Det betyder desuden, at sikkerhedsniveauet er det samme og så understøttes alle de tillægsprogrammer, man kender fra Firefox," fortalte Christian Sejersen til Computerworld i oktober.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?