Artikel top billede

Mozilla-mobiltelefon på tegnebrættet

It-selskabet Mozilla og Yanko Design har slået pjalterne sammen og er i gang med at skitsere, hvordan en kommende Mozilla-mobil skal se ud.

Open source-selskabet Mozilla kan muligvis være i gang med at entrere mobilmarkedet med en mobiltelefon designet af Yanko Design.

Firefox-faderen har i samarbejde med designselskabet lagt en video ud på sin hjemmeside for eksperimenter, hvor nysgerrige sjæle kan se, hvordan Firefox-browseren kan bruges på en mobiltelefon.

"Vi arbejder med alle de ting, som man normalt gerne vil gøre på en mobiltelefon, men som er besværlige for slutbrugerne at gøre, fordi det er svært at skrive på en mobiltelefon," forklarer Aza Raskin i videoen på Mozilla Labs hjemmeside.

Tastatur med OLED-skærme

I videoen kan nysgerrige mobil-surfere også få en grundigere indsigt i, hvilke funktioner Mozilla og Yanko Design arbejder med i den måske kommende mobiltelefon.

Derudover har Yanko Design oprettet en særskilt hjemmeside, hvor man kan se flere forskellige udkast til Mozilla-telefonens design udarbejdet af Yankos industri-designer Billy May.

Indtil videre består konceptmodellens taster af små OLED-skærme, så brugerne kan ændre funktionerne for hver tast.

Kommer måske aldrig i hånden på dig

Mobiltelefonen er stadig kun på konceptstadiet, og der er endnu ikke ingen planlagte lanceringsdatoer for en eventuel telefon.

Mozilla er allerede i gang med at udvikle en mobilbrowser, der går under navnet Fennec.

I spidsen for det projekt står danske Christian Sejersen.

"Ved at bygge på Firefox-skelettet kan man bruge den mobile udgave til alle de samme sider, som pc-udgaven giver adgang til. Det betyder desuden, at sikkerhedsniveauet er det samme og så understøttes alle de tillægsprogrammer, man kender fra Firefox," fortalte Christian Sejersen til Computerworld i oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere