Artikel top billede

Microsoft hjælper Google med ny Sync-tjeneste

Google lancerer tjenesten Sync, der gør det muligt at synkronisere Gmail-kontakter og Google Kalender mellem mobiltelefonen og pc'en. Microsoft leverer teknologien.

I går kom det frem, at Microsoft er på trapperne med en
ny synkroniserings-tjeneste
til Windows Mobile.

I dag er det så Google, der meddeler, at selskabet er klar med 'Google Sync', der lader brugere af iPhone, Windows Mobile og Symbian-telefoner synkronisere Gmail-kontakter og Google Kalender mellem computeren og mobiltelefonen.

"Sync anvender push-technologi, hvilket betyder, at de ændringer, du laver i din kalender eller kontakter fra browseren eller telefonen, bliver reflekteret på din enhed inden for minutter," skriver Google på selskabets blog.

Microsoft hjælper Google

Ifølge The Register og Internetnews.com er det Microsoft, der leverer push-teknologien til Google i form af Microsoft Exchange ActiveSync.

Det to selskaber er ellers benhårde konkurrenter inden for blandt andet kontor-applikationer, browsere og email-tjenester, men her har software-kæmperne altså kunnet drage nytte af hinanden.

"Tidligere i dag annoncerede Google Google Sync, hvilket bliver muliggjort af en licens, de har fået af Microsoft til Googles implementering af Microsoft Exchange ActiveSync-protokollen på Google servere," skriver Microsoft i en officiel meddelelse.

En anden af Microsofts rivaler, Apple, måtte sidste år også gøre brug af Microsofts ActiveSync til iPhone.

Beta - som altid

Google har i de seneste år arbejdet hårdt på at målrette en lang række af selskabets tjenester til den mobile platform, så det i dag er muligt at tilgå blandt andet Google Maps, Gmail, Docs og Kalender fra en mobiltelefon.

Med det seneste tiltag bliver koblingen mellem Googles tjenester på den almindelige computer og mobiltelefonen endnu tættere.

Selskabet advarer dog selv om, at der er tale om en beta-version, og at synkroniseringen kan medføre problemer for brugerne, hvis de ikke er forberedt, inden de går i gang.

"Vær opmærksom på, at Google Sync vil erstatte alle eksisterende kontakter og kalender-informationer på din telefon, så sørg for at lave backup af alle vigtige data, inden du starter," skriver Google.

Her kan du se, hvordan synkroniseringen virker:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere