Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Mon Apple vil følge iPod- og iPhone-succeserne op med at fremtrylle et muti-tv? Tegning: Lene Sekjær

Analytiker: iTV er det eneste logiske skridt for Apple

Et fjernsyn, der kombinerer musik, digitalt tv og download af film med din private filmsamling og dit digitale fotoalbum samt internettjenester kan blive Apples næste træk inden for forbruger-elektronik.

Computerworld News Service: Ifølge analytiker Gene Munster fra det internationale investeringsfirma Piper Jaffrey vil introduktionen af et fjernsyn fra Apple være "det eneste logiske skridt" efter succesen med iPod og iPhone.

Apple, antyder Gene Munster, er langsomt ved at bevæge sig bort fra virksomhedens rødder i den traditionelle produktion af computere til at blive synonym med forbruger-elektronik og livsstils-gadgets.

"Apples fantastiske evne til at skabe produkter af uovertruffen brugervenlighed kan revolutionere fjernsynet ligesom iPhone ændrede mobilmarkedet," mener Gene Munster.

Analytikeren hævder, at Apples aftale fra sidste måned på 2,9 milliarder kroner med Sydkoreas LG Display om levering af paneler er bevis på, at der er forandringer i luften.

I januar meddelte LG Display til den sydkoreanske børs, Korea Exchange, at LG Display har indgået en langsigtet aftale om at levere en betragtelig mængde LCD'er til Apple på trods af den urolige situation i forhold til udenlandsk kapital-indstrømning i den globale økonomiske recession.

Mange spekulationer

Med henvisning til kommentarer fra sidste sommer af Apples økonomidirektør Peter Oppenheimer, påpeger Gene Munster, at Apple har sagt, at virksomheden vil bevæge sig ind på et nyt marked, hvor den vil 'løse et problem for forbrugerne."

"Vi har en fremtidig produkttransition, som jeg ikke kan diskutere med jer i dag," sagde Peter Oppenheimer til analytikere i juli.

Derefter lød spekulationerne, at der måske var nye iMacs, iPods eller selv mini-tablet-pc'er på vej fra Apple.

Peter Oppenheimer tilføjede dog, at omkostningerne ved at udvikle det ny produkt var "en af årsagerne til, at Apples bruttofortjeneste løbende har været nedadgående."

Tiden vil vise, om Gene Munster har fat i den lange ende, eller om vurdering er ren spekulation.

Apple afviser at kommentere.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere