Artikel top billede

Mon Apple vil følge iPod- og iPhone-succeserne op med at fremtrylle et muti-tv? Tegning: Lene Sekjær

Analytiker: iTV er det eneste logiske skridt for Apple

Et fjernsyn, der kombinerer musik, digitalt tv og download af film med din private filmsamling og dit digitale fotoalbum samt internettjenester kan blive Apples næste træk inden for forbruger-elektronik.

Computerworld News Service: Ifølge analytiker Gene Munster fra det internationale investeringsfirma Piper Jaffrey vil introduktionen af et fjernsyn fra Apple være "det eneste logiske skridt" efter succesen med iPod og iPhone.

Apple, antyder Gene Munster, er langsomt ved at bevæge sig bort fra virksomhedens rødder i den traditionelle produktion af computere til at blive synonym med forbruger-elektronik og livsstils-gadgets.

"Apples fantastiske evne til at skabe produkter af uovertruffen brugervenlighed kan revolutionere fjernsynet ligesom iPhone ændrede mobilmarkedet," mener Gene Munster.

Analytikeren hævder, at Apples aftale fra sidste måned på 2,9 milliarder kroner med Sydkoreas LG Display om levering af paneler er bevis på, at der er forandringer i luften.

I januar meddelte LG Display til den sydkoreanske børs, Korea Exchange, at LG Display har indgået en langsigtet aftale om at levere en betragtelig mængde LCD'er til Apple på trods af den urolige situation i forhold til udenlandsk kapital-indstrømning i den globale økonomiske recession.

Mange spekulationer

Med henvisning til kommentarer fra sidste sommer af Apples økonomidirektør Peter Oppenheimer, påpeger Gene Munster, at Apple har sagt, at virksomheden vil bevæge sig ind på et nyt marked, hvor den vil 'løse et problem for forbrugerne."

"Vi har en fremtidig produkttransition, som jeg ikke kan diskutere med jer i dag," sagde Peter Oppenheimer til analytikere i juli.

Derefter lød spekulationerne, at der måske var nye iMacs, iPods eller selv mini-tablet-pc'er på vej fra Apple.

Peter Oppenheimer tilføjede dog, at omkostningerne ved at udvikle det ny produkt var "en af årsagerne til, at Apples bruttofortjeneste løbende har været nedadgående."

Tiden vil vise, om Gene Munster har fat i den lange ende, eller om vurdering er ren spekulation.

Apple afviser at kommentere.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?