Computerworld-debattører i åben strid med Microsoft

Computerworlds artikler om folkeskolens brug af Microsoft-programmer har fået mange debattører til tasterne med svær kritik. Få en gennemgang af sagen - og se Microsofts svar på tiltale.

Computerworlds artikler om folkeskolens brug af kontor-programmer har vakt stor ståhej i Computerworlds debatforum.

Artikel-serien blev indledt med en artikel om, at en meget stor del af de mange tusinder computere, som den danske folkeskole råder over, kører med Microsofts betalingsprogram, Office.

Ganske vist anbefaler Kommunernes Landsforening og andre kommunerne at forsøge sig med det gratis alternativ, OpenOffice.

Til gengæld er modstanden stor blandt de danske skolebørns forældre, der ønsker, at skolerne anvender det programmel, som de oftest har derhjemme og på deres arbejdsplads, nemlig Microsofts Office-pakke.

Artiklen fik straks et udsnit af Computerworlds debattører til at fare i blækhuset.

"Problemet er, at alle andre end eleverne og et par renegade kommuner fokuserer på vendorspecifikke ting i stedet for på generel teknologi. Det burde fundamentalt set være fløjtende ligegyldigt, om eleven vælger at bruge Ooo, MSoxml, notepad, vi, Wordperfect eller andet. […] Det kan være, at det er hér, der kan sættes ind med lovgivning," skriver Jørn Hansen i debatten.

Samme spor er Anders M. Jelnes inde på. Han mener ligeledes, at der skal lovgives for open source og mod proprietær software, så der på den måde kan skabes "et vendepunkt," som han skriver.

"Tving open source ned i halsen på folket med en god gammeldags lov og se, om ikke det kan skabe et vendepunkt for open source i DK. Det offentlige er trods alt en af mastodontaftagerne af software..... de kan om nogen sætte et skred i gang," lyder det fra Anders M. Jelnes.

En mere afdæmpet holdning har Bent 0. Jensen, der mener, at folkeskolen bør være produkt-neutral, så eleverne kan anvende de produkter, som de ønsker.

"Første skridt er åbne standarder. Hjemmesider der kun kan bruges i én browser og ikke i andre: Væk! Lukkede dokumentformater: Væk! Informationssystemer der kun fungerer på en enkelt platform: Væk!," skriver han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.