Artikel top billede

(Foto: Tegning: Lene Sekjær)

Skolestyrelsen vil gå Cowi grundigt efter i sømmene

Skolestyrelsen har endnu ikke betalt en million kroner til COWI, fordi man vil tjekke, om COWI har leveret det, de skal.

Cowi bliver tjekket efter i sømmene efter, at selskabet har leveret en række tests til skolestyrelsen. I skolestyrelsen vil man ikke frigive penge til Cowi, før man har sikret sig, at de leverede tests svarer til forventningerne.

"Vi gør bare det som enhver anden fornuftig kunde ville gøre, nemlig at se om vi får det aftalte produkt," siger Martin Isenbecker, direktør for skolestyrelsen.

Ud over de leverede tests skal man også tjekke op på, om systemet kører som forventet. Derfor har man valgt at lade være med at betale penge til Cowi før det ligger fast..

Rammeaftalen mellem Cowi og skolestyrelsen beløber sig op på 55 millioner kroner.

"Rammeaftalen med skolestyrelsen udløber 1. august 2009," siger Søren Adamsen, afdelingsleder i Cowi.

Martin Isenbecker forklarer dog, at rammeaftalen bliver forlænget med et år.

"Cowi skal være med til at vedligeholde driften af systemerne et år efter den oprindelige rammeaftales udløb. Derefter skal vi til at forhandle om en forlængelse af kontrakten," siger Martin Isenbecker.

For driften mellem 2009 og 2010 får Cowi fem millioner kroner.

Der har tidligere været kontrovers omkring de nationale tests i folkeskolen.

Den endelige test, der skal klarlægge, om Cowi har leveret systemerne som aftalt, forventes at foreligge inden sommerferien i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere