BreakingDisse fem it-systemer bliver omfattet af den nye krigsregel

"Vi kan gå ud til hvilken som helst udvikler og få lavet forbedringer og tiltag på vores blog - det kan vi ikke i helt samme grad med det andet system," fortæller Kristian Gren fra Middelfart Sparekasse om Wordpress og det egentlige CMS i virksomheden.

Wordpress sikrer dialogen i danske virksomheder

Middelfart Sparekasse anvender lige som mange andre virksomheder open source-systemet Wordpress til blogs. Det egentlige CMS var ikke egnet til formålet. Og det er det sjældent, siger analytiker.

Open source blogging-systemet Wordpress har i løbet af de seneste fem år vokset sig ganske stort og dominerende i blogosfæren og er nu så modent, at det er det foretrukne redskab i mange virksomheder, når der skal oprettes blogs for at skabe en dialog med kunderne.

Herhjemme har blandt andre Nykredit, Novozymes, Notabene (Guava), Creuna, Københavns Universitet, Kræftens Bekæmpelse og Middelfart Sparekasse valgt at anvende Wordpress-platformen til deres blogs, mens man blandt de traditionelle medier finder Berlingske Tidende og Jyllands-Posten som brugere.

CMS-rådgiver Janus Boye peger på, at ligesom Wordpress har sine begrænsninger som en desideret CMS-løsning, så har de traditionelle CMS-løsninger sine begrænsninger, når det kommer til blogs.

Derfor anvendes Wordpress i mange tilfælde til at styre den del af virksomhedernes hjemmesider.

"Det er der rigtig mange, der gør. Der er en masse funktioner, som alle gerne vil have, men som mange CMS-leverandører vælger at springe over, og der er blogs en af dem. Blogs er jo også en del af Sharepoint, som er et rigtigt populært system, men selv til Sharepoint anbefales Wordpress eller andre blog-værktøjer, fordi den blog, der kommer med Sharepoint, er for minimalitisk" siger Janus Boye.

Sikrer dialogen i Middelfart Sparekasse
I Middelfart Sparekasse, der har 155 år på bagen, valgte man at satse på Wordpress til Sparekassens blogs. De første erfaringer blev gjort, da sparekassen oprettede bloggen Cosmoblog for den yngre del af kunderne.

Sparekassen engagerer sig ofte lokalt i form af sponsorater, for eksempel sendte man en ung studerende på college i USA og støttede en kunde, der var rejste til Afrika for at hjælpe med at skaffe online adgang på en skole.

"Vi var på udkig efter et værktøj, hvor vi kunne lade vores kunder komme til orde. I stedet for bare at give et traditionelt sponsorat, ville vi prøve at aktivere sponsoraterne ved at lade modtagerne til at skrive om det på bloggen, så andre kunder også kunne blive inspirerede," fortæller onlineansvarlig Kristian Gren.

Middelfart Sparekasse, der både i 2005 og 2008 blev kåret som Danmarks bedste arbejdsplads, styrer hjemmesiden ved hjælp af CMS-løsningen Composite. Men det blev Wordpress, der kom til at realisere blog-idéerne.

"Wordpress er rigtig godt, fordi det understøtter redaktørroller og brugerrettigheder, og det gjorde, at vi nemt kunne udlære kunderne i, hvordan de skulle bruge værktøjet. Det var super enkelt at komme i gang med og også relativt billigt - vi har haft nogle udviklere til at lave vores skins, men ellers har det ikke kostet noget nævneværdigt at komme i gang," fortæller Kristian Gren.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Disse fem it-systemer bliver omfattet af den nye krigsregel
Mere end to år efter krigsreglen blev ændret, er statens vejledning til loven klar. Krigsreglen bliver fremover kendt som 'lokationskravet,' og fem it-systemer bliver omfattet af kravet. Se de fem it-systemer, der ikke må forlade Danmark her.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.