TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

"Vi kan gå ud til hvilken som helst udvikler og få lavet forbedringer og tiltag på vores blog - det kan vi ikke i helt samme grad med det andet system," fortæller Kristian Gren fra Middelfart Sparekasse om Wordpress og det egentlige CMS i virksomheden.

Wordpress sikrer dialogen i danske virksomheder

Middelfart Sparekasse anvender lige som mange andre virksomheder open source-systemet Wordpress til blogs. Det egentlige CMS var ikke egnet til formålet. Og det er det sjældent, siger analytiker.

Open source blogging-systemet Wordpress har i løbet af de seneste fem år vokset sig ganske stort og dominerende i blogosfæren og er nu så modent, at det er det foretrukne redskab i mange virksomheder, når der skal oprettes blogs for at skabe en dialog med kunderne.

Herhjemme har blandt andre Nykredit, Novozymes, Notabene (Guava), Creuna, Københavns Universitet, Kræftens Bekæmpelse og Middelfart Sparekasse valgt at anvende Wordpress-platformen til deres blogs, mens man blandt de traditionelle medier finder Berlingske Tidende og Jyllands-Posten som brugere.

CMS-rådgiver Janus Boye peger på, at ligesom Wordpress har sine begrænsninger som en desideret CMS-løsning, så har de traditionelle CMS-løsninger sine begrænsninger, når det kommer til blogs.

Derfor anvendes Wordpress i mange tilfælde til at styre den del af virksomhedernes hjemmesider.

"Det er der rigtig mange, der gør. Der er en masse funktioner, som alle gerne vil have, men som mange CMS-leverandører vælger at springe over, og der er blogs en af dem. Blogs er jo også en del af Sharepoint, som er et rigtigt populært system, men selv til Sharepoint anbefales Wordpress eller andre blog-værktøjer, fordi den blog, der kommer med Sharepoint, er for minimalitisk" siger Janus Boye.

Sikrer dialogen i Middelfart Sparekasse
I Middelfart Sparekasse, der har 155 år på bagen, valgte man at satse på Wordpress til Sparekassens blogs. De første erfaringer blev gjort, da sparekassen oprettede bloggen Cosmoblog for den yngre del af kunderne.

Sparekassen engagerer sig ofte lokalt i form af sponsorater, for eksempel sendte man en ung studerende på college i USA og støttede en kunde, der var rejste til Afrika for at hjælpe med at skaffe online adgang på en skole.

"Vi var på udkig efter et værktøj, hvor vi kunne lade vores kunder komme til orde. I stedet for bare at give et traditionelt sponsorat, ville vi prøve at aktivere sponsoraterne ved at lade modtagerne til at skrive om det på bloggen, så andre kunder også kunne blive inspirerede," fortæller onlineansvarlig Kristian Gren.

Middelfart Sparekasse, der både i 2005 og 2008 blev kåret som Danmarks bedste arbejdsplads, styrer hjemmesiden ved hjælp af CMS-løsningen Composite. Men det blev Wordpress, der kom til at realisere blog-idéerne.

"Wordpress er rigtig godt, fordi det understøtter redaktørroller og brugerrettigheder, og det gjorde, at vi nemt kunne udlære kunderne i, hvordan de skulle bruge værktøjet. Det var super enkelt at komme i gang med og også relativt billigt - vi har haft nogle udviklere til at lave vores skins, men ellers har det ikke kostet noget nævneværdigt at komme i gang," fortæller Kristian Gren.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Gratis e-bog: Mister du pusten på BI-bjergetapen? Tag den lige vej i stedet!
Denne e-bog er relevant for dig der sidder i en virksomhed, der allerede arbejder med Dynamics 365 for Finance & Operations, eller som overvejer at få det. Det er din genvej til at komme tilbage på BI-motorvejen, hurtigt og på den rigtige måde. Du finder ud af hvordan du kommer ud over bumpene og uden om hullerne på bjergvejen med CBI Plugin, så du igen kommer tilbage på motorvejen og kan køre direkte mod målet. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer over – eller helt undgår – de største bump på bjergetapen.