CMS-direktør: Millionunderskud var planlagt

Softwarehuset Composite har de seneste to år brugt mange ressourcer på at udvikle en helt ny CMS-platform og endte sidste år med et massivt underskud, "men nu vender bøtten," siger direktøren.

For et par år siden besluttede Composite, der leverer CMS-løsninger (Content Management System) at kaste sig over udviklingen af en ny .Net-baseret CMS-platform.

"For to år siden havde vi en ambition om at lave et helt nyt CMS-produkt - Composite C1- og vejen mod det produkt har været noget af en rejse. Reelt har vi taget en satsning, visket tavlen ren og lavet et helt nyt CMS-system, og det høster vi nu frugterne af," siger administrerende direktør Oskar Lauritzen fra Composite.

Nu er selskabet syv måneder inde i det nye regnskabsår 2008/09 og har et CMS-system, som ifølge direktøren kan gøre sig gældende internationalt.

"Derfor har vi åbnet et nyt kontor i Rotterdam i Holland og indgået aftaler med 12 hollandske partnere heriblandt Mirabeau og Avantage.

"Vores investorer og bank har haft is i maven - og kan nu se, at investeringen betaler sig. Der er break even i Holland og overskud fra april måned. Jeg tror på, at vi kan erobre en position på det internationale CMS-marked, hvor vi er oppe mod for eksempel Sitecore og Dynamic," siger Oskar Lauritzen.

Minus på syv millioner
Med det nye produkt C1 kan partnerne lave større og mere komplekse løsninger, C1 henvender sig ifølge Oskar Lauritzen til såvel hardcore dotnet-udviklere som til blødere web-bureauer.

Udviklingen tog længere tid end planlagt, og det faktum er en del af baggrunden for, at Composite kom ud med et underskud på syv millioner kroner sidste år. Samtidig røg mere end halvdelen af selskabets egenkapital.

"Det blev et minus, der er til at tage og føle, siger Oskar Lauritzen og tilføjer:

"I dag er vi syv måneder inde i næste årsregnskab med plus på bundlinjen og et helt nyt CMS-system. Egenkapitalen reetablerer vi over driften, og vi kommer ud med overskud i det aktuelle regnskabsår, som slutter 30. september."

Ingen kommentarer til svig
Revisoren har lavet en påtegning i regnskabet om, at Composite blev udsat for svig fra en ledende medarbejder, men den sag vil direktøren slet ikke kommentere.

"Sviget har intet med vores underskud at gøre. Omfanget er ganske lille, men stort nok til, at revisoren har en påtegning, og så er vi nødt til at nævne det i beretningen," siger Oskar Lauritzen.

Composite, der især mærker konkurrence fra Dynamicweb og Sitecore på det hjemlige marked, har flyttet en del udvikling og support til Kiev i Ukraine, hvor der er oprettet et 100 procent ejet datterselskab.

Kom en krise i vejen
Egentlig havde Composite planer om at åbne kontor i flere lande, men så kom der en krise i vejen.

"Vi har også kigget ud af vinduet som alle andre og slår bremsen i og nøjes med international ekspansion via åbningen i Holland. Vi har stadig ambitioner om at åbne i flere lande, men der er altså en global krise, vi lige skal have overstået" siger Oskaer Lauritzen, som dog ikke vil give krisen skylden for sidste års millionunderskud.

Underskuddet var ifølge direktøren i budgettet og del af en plan lagt i samarbejde med bank og investorer.

Selv om sidste års underskud stadig svier, så har Composite i dag overskud på driften og et spritnyt produkt i porteføljen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


EU persondataforordning - praktiske løsninger på dataudfordringer

Seminaret sætter fokus på dataportabilitet, Right to be Forgotten og 72-timers notifikationsreglen. Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Deltag og få indsigt i metoder og praktiske eksempler.

11. oktober 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Apples nye iOS 11 skaber store batteriproblemer på iPhone og iPad: Disse fire ting kan du gøre ved det
Apples nye iOS 11 skaber batteriproblemer for mange brugere, der oplever, at iPhonen pludselig ikke længere holder til en hel dag på jobbet. Du kan dog selv minimere problemet med disse fire lette trin.
CIO
It-direktør i Skat stopper - har fået ny topstilling i den danske it-branche
Claus Middelboe Andersen stopper som it-direktør i Skat, da han har fået en ny topstilling i den danske it-branche.
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.