CMS-direktør: Millionunderskud var planlagt

Softwarehuset Composite har de seneste to år brugt mange ressourcer på at udvikle en helt ny CMS-platform og endte sidste år med et massivt underskud, "men nu vender bøtten," siger direktøren.

For et par år siden besluttede Composite, der leverer CMS-løsninger (Content Management System) at kaste sig over udviklingen af en ny .Net-baseret CMS-platform.

"For to år siden havde vi en ambition om at lave et helt nyt CMS-produkt - Composite C1- og vejen mod det produkt har været noget af en rejse. Reelt har vi taget en satsning, visket tavlen ren og lavet et helt nyt CMS-system, og det høster vi nu frugterne af," siger administrerende direktør Oskar Lauritzen fra Composite.

Nu er selskabet syv måneder inde i det nye regnskabsår 2008/09 og har et CMS-system, som ifølge direktøren kan gøre sig gældende internationalt.

"Derfor har vi åbnet et nyt kontor i Rotterdam i Holland og indgået aftaler med 12 hollandske partnere heriblandt Mirabeau og Avantage.

"Vores investorer og bank har haft is i maven - og kan nu se, at investeringen betaler sig. Der er break even i Holland og overskud fra april måned. Jeg tror på, at vi kan erobre en position på det internationale CMS-marked, hvor vi er oppe mod for eksempel Sitecore og Dynamic," siger Oskar Lauritzen.

Minus på syv millioner
Med det nye produkt C1 kan partnerne lave større og mere komplekse løsninger, C1 henvender sig ifølge Oskar Lauritzen til såvel hardcore dotnet-udviklere som til blødere web-bureauer.

Udviklingen tog længere tid end planlagt, og det faktum er en del af baggrunden for, at Composite kom ud med et underskud på syv millioner kroner sidste år. Samtidig røg mere end halvdelen af selskabets egenkapital.

"Det blev et minus, der er til at tage og føle, siger Oskar Lauritzen og tilføjer:

"I dag er vi syv måneder inde i næste årsregnskab med plus på bundlinjen og et helt nyt CMS-system. Egenkapitalen reetablerer vi over driften, og vi kommer ud med overskud i det aktuelle regnskabsår, som slutter 30. september."

Ingen kommentarer til svig
Revisoren har lavet en påtegning i regnskabet om, at Composite blev udsat for svig fra en ledende medarbejder, men den sag vil direktøren slet ikke kommentere.

"Sviget har intet med vores underskud at gøre. Omfanget er ganske lille, men stort nok til, at revisoren har en påtegning, og så er vi nødt til at nævne det i beretningen," siger Oskar Lauritzen.

Composite, der især mærker konkurrence fra Dynamicweb og Sitecore på det hjemlige marked, har flyttet en del udvikling og support til Kiev i Ukraine, hvor der er oprettet et 100 procent ejet datterselskab.

Kom en krise i vejen
Egentlig havde Composite planer om at åbne kontor i flere lande, men så kom der en krise i vejen.

"Vi har også kigget ud af vinduet som alle andre og slår bremsen i og nøjes med international ekspansion via åbningen i Holland. Vi har stadig ambitioner om at åbne i flere lande, men der er altså en global krise, vi lige skal have overstået" siger Oskaer Lauritzen, som dog ikke vil give krisen skylden for sidste års millionunderskud.

Underskuddet var ifølge direktøren i budgettet og del af en plan lagt i samarbejde med bank og investorer.

Selv om sidste års underskud stadig svier, så har Composite i dag overskud på driften og et spritnyt produkt i porteføljen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Intel kan ikke følge med: Mangel på CPU'er får pc-priserne til at stige på det værst tænkelige tidspunkt
Processor-giganten Intel døjer med at følge med efterspørgslen, og det får priserne til at stige. "Vi oplever markant mangel på Intel-CPU’er, og den afledte effekt er derfor desværre, at de distributører, som har lager liggende, tager en markant højere pris end de normale Intel-distributionspriser," lyder det fra danske Proshop.
Computerworld
Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Danmark skal i den grad op i gear, hvis ikke vi skal køres helt bag ad dansen af Kina, lyder det fra bekymrede danske techfolk efter besøg i Kina.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Den evigt forandrende rolle som it-manager – sådan ser fremtiden ud!
Rollen som it-manager har ændret sig meget, og bliver fremadrettet endnu vigtigere i enhver organisation, i takt med at teknologien udvikler sig. Det betyder at hverdagen er fyldt med mange udfordringer, som hele tiden stiller krav til medarbejderne og deres evne til at have de rette kompetencer. Hvad fremtiden bringer kan ingen spå om, men du får et bud på hvordan en it-managers hverdag ser ud i 2020, og hvilke løsninger der kan være vejen frem. Silotænkningen er fortid og det kræver at du som it-manager hele tiden tænker innovativt for at være på forkant. Hvordan du tilpasser dig til fremtiden, går vi i dybden med i dette Whitepaper.