CMS-direktør: Millionunderskud var planlagt

Softwarehuset Composite har de seneste to år brugt mange ressourcer på at udvikle en helt ny CMS-platform og endte sidste år med et massivt underskud, "men nu vender bøtten," siger direktøren.

For et par år siden besluttede Composite, der leverer CMS-løsninger (Content Management System) at kaste sig over udviklingen af en ny .Net-baseret CMS-platform.

"For to år siden havde vi en ambition om at lave et helt nyt CMS-produkt - Composite C1- og vejen mod det produkt har været noget af en rejse. Reelt har vi taget en satsning, visket tavlen ren og lavet et helt nyt CMS-system, og det høster vi nu frugterne af," siger administrerende direktør Oskar Lauritzen fra Composite.

Nu er selskabet syv måneder inde i det nye regnskabsår 2008/09 og har et CMS-system, som ifølge direktøren kan gøre sig gældende internationalt.

"Derfor har vi åbnet et nyt kontor i Rotterdam i Holland og indgået aftaler med 12 hollandske partnere heriblandt Mirabeau og Avantage.

"Vores investorer og bank har haft is i maven - og kan nu se, at investeringen betaler sig. Der er break even i Holland og overskud fra april måned. Jeg tror på, at vi kan erobre en position på det internationale CMS-marked, hvor vi er oppe mod for eksempel Sitecore og Dynamic," siger Oskar Lauritzen.

Minus på syv millioner
Med det nye produkt C1 kan partnerne lave større og mere komplekse løsninger, C1 henvender sig ifølge Oskar Lauritzen til såvel hardcore dotnet-udviklere som til blødere web-bureauer.

Udviklingen tog længere tid end planlagt, og det faktum er en del af baggrunden for, at Composite kom ud med et underskud på syv millioner kroner sidste år. Samtidig røg mere end halvdelen af selskabets egenkapital.

"Det blev et minus, der er til at tage og føle, siger Oskar Lauritzen og tilføjer:

"I dag er vi syv måneder inde i næste årsregnskab med plus på bundlinjen og et helt nyt CMS-system. Egenkapitalen reetablerer vi over driften, og vi kommer ud med overskud i det aktuelle regnskabsår, som slutter 30. september."

Ingen kommentarer til svig
Revisoren har lavet en påtegning i regnskabet om, at Composite blev udsat for svig fra en ledende medarbejder, men den sag vil direktøren slet ikke kommentere.

"Sviget har intet med vores underskud at gøre. Omfanget er ganske lille, men stort nok til, at revisoren har en påtegning, og så er vi nødt til at nævne det i beretningen," siger Oskar Lauritzen.

Composite, der især mærker konkurrence fra Dynamicweb og Sitecore på det hjemlige marked, har flyttet en del udvikling og support til Kiev i Ukraine, hvor der er oprettet et 100 procent ejet datterselskab.

Kom en krise i vejen
Egentlig havde Composite planer om at åbne kontor i flere lande, men så kom der en krise i vejen.

"Vi har også kigget ud af vinduet som alle andre og slår bremsen i og nøjes med international ekspansion via åbningen i Holland. Vi har stadig ambitioner om at åbne i flere lande, men der er altså en global krise, vi lige skal have overstået" siger Oskaer Lauritzen, som dog ikke vil give krisen skylden for sidste års millionunderskud.

Underskuddet var ifølge direktøren i budgettet og del af en plan lagt i samarbejde med bank og investorer.

Selv om sidste års underskud stadig svier, så har Composite i dag overskud på driften og et spritnyt produkt i porteføljen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Gå hjem møde: GDPR og skygge-it

Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Hvordan får I både styr på skygge-IT og sikrer brugerne adgang til nettets glæder og dermed de værktøjer, der gør dem mere produktive samtidigt med, at man får styr på IT-sikkerheden, compliance, risk og herunder persondataforordningen? Kom og få svar

21. marts 2018 | Læs mere


Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
“Det er supergodt at overskride budgetterne. For faktum er, at man bliver klogere undervejs”
Meldingen er klar, når it-professor Stephen Alstrup skal levere opskriften på gode it-projekter i det offentlige. Budgetterne skal overskrides, og kravspecifikationerne skal gøres løsere. "Der er rigtig mange gode it-projekter, der har haft budgetoverskridelser. Det giver et meget stift forhold til leverandørerne, når man ikke kan lave budgetoverskridelser," siger han.
Computerworld
Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark
Amazon kan være på vej til at åbne webshop i Danmark - måske allerede inden sommer.
CIO
Ansættelsen af ny CIO fik Jyske Bank til at hæve lønnen til hele direktionen: Så meget tjener en top-CIO i dag
Jyske Bank hævede lønnen til topchef Anders Dam og resten af selskabets direktion betydeligt, da selskabet i sommer ansatte top-CIO’en Peter Schleidt, der kom fra TDC. Grund: Peter Schleidt fik i TDC en højere løn end Anders Dam.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.