CMS-direktør: Millionunderskud var planlagt

Softwarehuset Composite har de seneste to år brugt mange ressourcer på at udvikle en helt ny CMS-platform og endte sidste år med et massivt underskud, "men nu vender bøtten," siger direktøren.

For et par år siden besluttede Composite, der leverer CMS-løsninger (Content Management System) at kaste sig over udviklingen af en ny .Net-baseret CMS-platform.

"For to år siden havde vi en ambition om at lave et helt nyt CMS-produkt - Composite C1- og vejen mod det produkt har været noget af en rejse. Reelt har vi taget en satsning, visket tavlen ren og lavet et helt nyt CMS-system, og det høster vi nu frugterne af," siger administrerende direktør Oskar Lauritzen fra Composite.

Nu er selskabet syv måneder inde i det nye regnskabsår 2008/09 og har et CMS-system, som ifølge direktøren kan gøre sig gældende internationalt.

"Derfor har vi åbnet et nyt kontor i Rotterdam i Holland og indgået aftaler med 12 hollandske partnere heriblandt Mirabeau og Avantage.

"Vores investorer og bank har haft is i maven - og kan nu se, at investeringen betaler sig. Der er break even i Holland og overskud fra april måned. Jeg tror på, at vi kan erobre en position på det internationale CMS-marked, hvor vi er oppe mod for eksempel Sitecore og Dynamic," siger Oskar Lauritzen.

Minus på syv millioner
Med det nye produkt C1 kan partnerne lave større og mere komplekse løsninger, C1 henvender sig ifølge Oskar Lauritzen til såvel hardcore dotnet-udviklere som til blødere web-bureauer.

Udviklingen tog længere tid end planlagt, og det faktum er en del af baggrunden for, at Composite kom ud med et underskud på syv millioner kroner sidste år. Samtidig røg mere end halvdelen af selskabets egenkapital.

"Det blev et minus, der er til at tage og føle, siger Oskar Lauritzen og tilføjer:

"I dag er vi syv måneder inde i næste årsregnskab med plus på bundlinjen og et helt nyt CMS-system. Egenkapitalen reetablerer vi over driften, og vi kommer ud med overskud i det aktuelle regnskabsår, som slutter 30. september."

Ingen kommentarer til svig
Revisoren har lavet en påtegning i regnskabet om, at Composite blev udsat for svig fra en ledende medarbejder, men den sag vil direktøren slet ikke kommentere.

"Sviget har intet med vores underskud at gøre. Omfanget er ganske lille, men stort nok til, at revisoren har en påtegning, og så er vi nødt til at nævne det i beretningen," siger Oskar Lauritzen.

Composite, der især mærker konkurrence fra Dynamicweb og Sitecore på det hjemlige marked, har flyttet en del udvikling og support til Kiev i Ukraine, hvor der er oprettet et 100 procent ejet datterselskab.

Kom en krise i vejen
Egentlig havde Composite planer om at åbne kontor i flere lande, men så kom der en krise i vejen.

"Vi har også kigget ud af vinduet som alle andre og slår bremsen i og nøjes med international ekspansion via åbningen i Holland. Vi har stadig ambitioner om at åbne i flere lande, men der er altså en global krise, vi lige skal have overstået" siger Oskaer Lauritzen, som dog ikke vil give krisen skylden for sidste års millionunderskud.

Underskuddet var ifølge direktøren i budgettet og del af en plan lagt i samarbejde med bank og investorer.

Selv om sidste års underskud stadig svier, så har Composite i dag overskud på driften og et spritnyt produkt i porteføljen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion
1 Spiltest: The Division 2 lever op til de høje forventninger
Er dit nye job inden for it-support? Find dit nye job her blandt 10 udvalgte annoncer fra it-jobbank
Svindel med din telefon: Her er de kriminelles nyeste metoder, som du skal holde øje med
Morgen-briefing: Mellem 200 og 600 millioner Facebook-passwords opbevaret uden kryptering / Vestager ikke kandidat til en kommende EU-toppost / Porsches el-bil på hemmeligt besøg i Købenavn fanget på foto
1 Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter
2 Morgen-briefing: Englænderne skal finde porno-passet frem / Regeringen, KL og Danske Regioner etablerer digitaliseringspagt / Er din printer gammel og dyr? / Volvos nye nøgle sænker teenageknægtens fart


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Her er alt hvad du skal være opmærksom på ved den Microsoft cloud-baserede suite
Microsoft Office 365 fortsætter med at blive bedre og bedre og Office 365's kommercielle indtjening alene er steget med 38% i Q4 i 2018. Dette er måske ikke så overraskende, med styrken og fleksibiliteten in mente, men mange organisationer er stadig uvidende om begrænsningerne af Office 365, specielt når det gælder backup. I dette whitepaper kigger vi nærmere på, hvorfor Litigation Hold er en rigtig dårlig idé at bruge som backup.