"Både jeg og virksomheden er af natur aldrig mætte," siger administrerende direktør Henrik Clausen fra Telenor Danmark oven på dagens køb af BiBoB. Foto: Lars Bech

Telenor er stadig sulten efter dagens BiBoB-opkøb

Endnu en af de frække drenge på det danske telemarked blev i dag købt af en af de store spillere i form af Telenor, men der kan være mere på vej.

Telenor var inden i dag godt repræsenteret på det danske mobilmarked med Sonofon og CBB Mobil, men virksomheden var sulten efter mere. Derfor købte koncernen BiBoB. Og den norske telegigant er sulten efter mere på det danske marked, lyder det fra administrerende direktør Henrik Clausen.

"Både jeg og virksomheden er af natur aldrig mætte. Vi er sat i verden og har en ambition om at udvikle Telenors forretning i Danmark, og vi har en stærk tro på, at udviklingen også er knyttet til vækst," siger Henrik Clausen.

Det kan både ske i form af virksomheden vokser i sin nuværende form, men det kan også være opkøb.

"Man kan vokse på mange måder; man kan skabe nye spændende forretninger, der supplere den eksisterende, og man kan øge antallet af kunder i forretningen, og begge dele vil vi forsøge at arbejde med," siger Henrik Clausen

Telenor ønsker også, at BiBoB, der i dag har cirka 70.000 kunder, fortsat skal vokse. Den ny administrerende direktør i BiBoB, Allan Koch, understregede på dagens pressemøde, at selskabet er vokset i takt med CBB Mobil, og at det derfor giver mening med begge selskaber.

Frank Rasmussen kunne presse Telenor
BiBoB-kunderne var i forvejen på tilknyttet Telenors Sonofon-netværk, og den vej igennem skabte de omsætning i Telenors forretning, fordi BiBoB lejede sig ind på nettet.

Aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets vurderer, at købet af BiBoB er for at fastholde trafikken i Telenor-nettet. Og Telenor-topchefen er da også glad for, at kunderne bliver i nettet.

"Vi har det fint med, at den forretning bliver på vores net. Det er ikke nogen hemmelighed. Men forventningen til forretningen og Allan Koch, der bliver ny direktør, er, at det er en forretning, der skal vokse. BiBoB ligger smukt i markedet og supplerer CBB-forretningen rigtig godt," siger Henrik Clausen.

Poul Ernst Jessen pegede på, at BiBoB stod i en position, hvor Frank Rasmussen kunne skifte til andre operatører som 3, Telia og TDC. Telenor undgik dette ved at købe BiBoB.

Frank Rasmussen mener dog, at BiBoB ikke var i en stærk forhandlingsposition med 70.000 kunder hos BiBoB.

"Nej, det er BiBoB for små til. Jeg tror, det er rigtigt af Sonofon at sige, at selskabet med købet af BiBoB har en positionering, som det ikke havde tidligere, nemlig helt nede i den lave ende af markedet," siger Frank Rasmussen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik
Amazon har længe barslet med et indtog på det nordiske marked, og onsdag morgen begyndte invasionen, da den amerikanske gigant slog dørene op for sin spritnye svenske markedsplads.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.