Artikel top billede

"Vi er blevet valgt til at udvikle den teknologiske platform for COP15, den internationale klimakonference," siger Jørgen Lindskov Knudsen, administrerende direktør, Mjølner Informatics.

Mjølner Informatics hapser klima-platform

Softwarehuset Mjølner Informatics har vundet opgaven med at udvikle den teknologiske platform til den internationale klimakonference i København.

Når den internationale klimakonference løber af stabelen senere på året, så er det danske udviklere, som har strikket den teknologiske platform sammen.

"Vi er blevet valgt til at udvikle den teknologiske platform for COP15, den internationale klimakonference, som holdes i København i december. Resultatet kan ses på www.cop15.com," siger Jørgen Lindskov Knudsen, administrerende direktør for Mjølner Informatics.

Udover klima-kontrakten er det også i høj grad kunder inden for det offentlige, som er en del af baggrunden for, at det danske softwarehus noterer sig vækst i såvel omsætning som resultat, efter at overskuddet blev halveret fra 2006 til 2007.

"2008 var et år præget af stor usikkerhed, så at vi har kunnet lave et så godt resultat i det marked, er jeg både overrasket og stolt over," siger Jørgen Lindskov Knudsen.

Læg mærke til, at omsætningen for 2008 består af både omsætningen i Mjølner Informatics og i Hypergenetic, som Mjølner overtog ved årsskiftet 2007/08.

Fire års anstrengelser

Udover nye kunder er det også lykkedes Mjølner at blive valgt som leverandør til tre rammeaftaler inden for it-området under Statens og Kommunernes Indkøbs Service, SKI.

"Faktisk startede vi vores anstrengelser med at positionere os til det offentlige marked for fire år siden, og det er den strategi, vi nu høster gevinsten af," siger Jørgen Lindskov Knudsen.

Arbejdsløs konkurrence

Direkte konkurrenter har Lindskov Knudsen svært ved at pege på. Han ser snarere konkurrencen komme fra en støt stigende gruppe af arbejdsløse ingeniører.

"Alene i Aalborg-området er der måske 700 ingeniører og lignende, og det giver en stor udvikler-pulje, som organisationer og virksomheder kan hyre fra," lyder det.

Forventningerne til 2009 er "en vigende omsætning", men Jørgen Lindskov Knudsen vil ikke uddybe hvor vigende, han forestiller sig omsætningen.

"Jeg vil helst ikke blive konkret, men kan sige, at vi har besluttet os for at køre med en kvartals-horisont og ikke en års-horisont. Så nu fokuserer vi kvartal for kvartal, og jeg kan sige, at første kvartal blev markant bedre end frygtet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere