Artikel top billede

Pengene fra LTE-auktionen skal ikke øremærkes it- eller teleområdet, men hvor de gør mest gavn i samfundet generelt, melder teleordfører Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre.

Politikere: Telebranchen kan glemme auktionspenge

De danske mobilselskaber betaler sidst på året for retten til at drive mobilnet på nye frekvenser, men branchen skal ikke regne med, at pengene kommer til at gavne teleområdet, lyder det fra politikere.

I 2001 betalte fire mobilselskaber hver 950 millioner kroner for retten til at drive 3G-mobilnetværk.

Det vakte stor utilfredshed i branchen, at prisen blev så høj, og branchen mener stadig, at den blev sat år bagud efter den store udbetaling.

Sidst på året finder en ny auktion sted. Den såkaldte LTE-auktion, som flere også kalder 4G-auktionen. Denne gang bliver beløbene dog formentlig noget lavere.

Teleselskaberne har tidligere udtrykt, at pengene skal geninvesteres i noget, som også gavner telebranchen. Det budskab blev gentaget på gårsdagens bredbåndskonference, Fremtidens Bredbåndsmarked, på Nationalmuseet.

Direktør hos Telenor, Jesper Hansen, var en af dem, der efterspurgte, at politikerne brugte pengene på teknologier, der stimulerer telebranchen. Han nævnte telemedicin som et eksempel, som politikerne kunne sætte på dagsordenen.

Teleordførerne Morten Helveg Petersen (R) og Hanne Agersnap (SF), der repræsenterer partier i teleforligskredsen, vil dog ikke direkte øremærke licenspengene til telebranchen eller andre formål, der skal stimulere branchen.

"Jeg er principiel modstander af en cigarkasse-agtig konstruktion, hvor det præcis er det provenu, man skal bruge igen. Jeg synes, man skal prioritere det på anden vis," siger Morten Helveg Petersen.

SF: Samfundets prioriteter vigtigst
Ifølge den radikale politiker er det nødvendigt at tage "finansordfører-kasketten" på og se, hvor samfundet generelt har brug for penge.

"Jeg så hellere, at man prioriterede generelt, hvor man overfører provenuet til statskassen, og derefter prioriterer man i øvrigt udvikling, forskning, it og innovation på anden vis," siger Morten Helveg Petersen.

Han tilføjer, at nogle af disse punkter kunne komme ind som led i en større vækstpakke. Hos SF skal det også være et led i noget andet frem for en øremærket tilbagebetaling til branchen.

"Det er selvfølgelig mere logisk, at vi siger, at det er samfundets prioriteter, der skal ses bredt på, men området kunne vægte ret tungt i en vækstpakke," siger Hanne Agersnap.

Administrerende direktør i Telia og formand for ITEK, Jesper Brøckner, har tidligere efterspurgt, at politikerne satte flere midler af til at stimulere it- og telebranchen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?