Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Pengene fra LTE-auktionen skal ikke øremærkes it- eller teleområdet, men hvor de gør mest gavn i samfundet generelt, melder teleordfører Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre.

Politikere: Telebranchen kan glemme auktionspenge

De danske mobilselskaber betaler sidst på året for retten til at drive mobilnet på nye frekvenser, men branchen skal ikke regne med, at pengene kommer til at gavne teleområdet, lyder det fra politikere.

I 2001 betalte fire mobilselskaber hver 950 millioner kroner for retten til at drive 3G-mobilnetværk.

Det vakte stor utilfredshed i branchen, at prisen blev så høj, og branchen mener stadig, at den blev sat år bagud efter den store udbetaling.

Sidst på året finder en ny auktion sted. Den såkaldte LTE-auktion, som flere også kalder 4G-auktionen. Denne gang bliver beløbene dog formentlig noget lavere.

Teleselskaberne har tidligere udtrykt, at pengene skal geninvesteres i noget, som også gavner telebranchen. Det budskab blev gentaget på gårsdagens bredbåndskonference, Fremtidens Bredbåndsmarked, på Nationalmuseet.

Direktør hos Telenor, Jesper Hansen, var en af dem, der efterspurgte, at politikerne brugte pengene på teknologier, der stimulerer telebranchen. Han nævnte telemedicin som et eksempel, som politikerne kunne sætte på dagsordenen.

Teleordførerne Morten Helveg Petersen (R) og Hanne Agersnap (SF), der repræsenterer partier i teleforligskredsen, vil dog ikke direkte øremærke licenspengene til telebranchen eller andre formål, der skal stimulere branchen.

"Jeg er principiel modstander af en cigarkasse-agtig konstruktion, hvor det præcis er det provenu, man skal bruge igen. Jeg synes, man skal prioritere det på anden vis," siger Morten Helveg Petersen.

SF: Samfundets prioriteter vigtigst
Ifølge den radikale politiker er det nødvendigt at tage "finansordfører-kasketten" på og se, hvor samfundet generelt har brug for penge.

"Jeg så hellere, at man prioriterede generelt, hvor man overfører provenuet til statskassen, og derefter prioriterer man i øvrigt udvikling, forskning, it og innovation på anden vis," siger Morten Helveg Petersen.

Han tilføjer, at nogle af disse punkter kunne komme ind som led i en større vækstpakke. Hos SF skal det også være et led i noget andet frem for en øremærket tilbagebetaling til branchen.

"Det er selvfølgelig mere logisk, at vi siger, at det er samfundets prioriteter, der skal ses bredt på, men området kunne vægte ret tungt i en vækstpakke," siger Hanne Agersnap.

Administrerende direktør i Telia og formand for ITEK, Jesper Brøckner, har tidligere efterspurgt, at politikerne satte flere midler af til at stimulere it- og telebranchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere