Pengene fra LTE-auktionen skal ikke øremærkes it- eller teleområdet, men hvor de gør mest gavn i samfundet generelt, melder teleordfører Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre.

Politikere: Telebranchen kan glemme auktionspenge

De danske mobilselskaber betaler sidst på året for retten til at drive mobilnet på nye frekvenser, men branchen skal ikke regne med, at pengene kommer til at gavne teleområdet, lyder det fra politikere.

I 2001 betalte fire mobilselskaber hver 950 millioner kroner for retten til at drive 3G-mobilnetværk.

Det vakte stor utilfredshed i branchen, at prisen blev så høj, og branchen mener stadig, at den blev sat år bagud efter den store udbetaling.

Sidst på året finder en ny auktion sted. Den såkaldte LTE-auktion, som flere også kalder 4G-auktionen. Denne gang bliver beløbene dog formentlig noget lavere.

Teleselskaberne har tidligere udtrykt, at pengene skal geninvesteres i noget, som også gavner telebranchen. Det budskab blev gentaget på gårsdagens bredbåndskonference, Fremtidens Bredbåndsmarked, på Nationalmuseet.

Direktør hos Telenor, Jesper Hansen, var en af dem, der efterspurgte, at politikerne brugte pengene på teknologier, der stimulerer telebranchen. Han nævnte telemedicin som et eksempel, som politikerne kunne sætte på dagsordenen.

Teleordførerne Morten Helveg Petersen (R) og Hanne Agersnap (SF), der repræsenterer partier i teleforligskredsen, vil dog ikke direkte øremærke licenspengene til telebranchen eller andre formål, der skal stimulere branchen.

"Jeg er principiel modstander af en cigarkasse-agtig konstruktion, hvor det præcis er det provenu, man skal bruge igen. Jeg synes, man skal prioritere det på anden vis," siger Morten Helveg Petersen.

SF: Samfundets prioriteter vigtigst
Ifølge den radikale politiker er det nødvendigt at tage "finansordfører-kasketten" på og se, hvor samfundet generelt har brug for penge.

"Jeg så hellere, at man prioriterede generelt, hvor man overfører provenuet til statskassen, og derefter prioriterer man i øvrigt udvikling, forskning, it og innovation på anden vis," siger Morten Helveg Petersen.

Han tilføjer, at nogle af disse punkter kunne komme ind som led i en større vækstpakke. Hos SF skal det også være et led i noget andet frem for en øremærket tilbagebetaling til branchen.

"Det er selvfølgelig mere logisk, at vi siger, at det er samfundets prioriteter, der skal ses bredt på, men området kunne vægte ret tungt i en vækstpakke," siger Hanne Agersnap.

Administrerende direktør i Telia og formand for ITEK, Jesper Brøckner, har tidligere efterspurgt, at politikerne satte flere midler af til at stimulere it- og telebranchen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.