Sander: TDC-køb af fibernet svækker konkurrencen

Videnskabsminister Helge Sander vurderer, at konkurrencen svækkes, hvis TDC ender som køberen af DONG's fibernet.

DONG ønsker at skille sig af med sit fibernet i Nordsjælland, og TDC er formentlig blandt de mulige købere.

I forvejen sidder TDC på kabel- og kobbernettet i regionen, og dermed kan selskabet få kontrol over alle de faste forbindelser.

Skulle TDC ende som køberen af DONG's fibernet, vil det svække konkurrencen, lyder det fra videnskabsminister Helge Sander (V) i et svar til Morten Helveg Petersen (R).

"Hvis adgangsvejene til kunderne samles på færre selskaber, vil den såkaldte infrastrukturbaserede konkurrence alt andet lige blive svækket," svarer ministeren.

I det samme svar fortsætter ministeren dog og tilføjer:

"Men der er ikke på teleområdet nogen regler, der forhindrer TDC eller andre i at købe andre selskabers fibernet."

Helveg ønsker diskussion
It- og teleordfører Morten Helveg Petersen fra De Radikale mener, at det er tid til at se på, hvilken rolle fiber skal spille i den danske bredbåndsinfrastruktur. I dag er TDC pålagt at give fremmede udbydere adgang til selskabets kobbernet - det traditionelle telefonnet - mens der ikke er de samme krav til eksempelvis fibernet.

"Pointen i alt det her er, at det er endnu et eksempel på, at du har et stykke spændende ny teknologi, som stiller lovgivere i en situation, hvor man bliver nødt til at overveje, om vi er på plads og der, hvor vi skal være i forhold til konkurrencereglerne," fortalte Morten Helveg Petersen til Computerworld i sidste uge.

Helge Sander skriver videre i sit svar, at regeringen ønsker en effektiv konkurrence på telemarkedet, og hvis DONG's fiberforretning har en vis størrelse, skal den også under konkurrencemyndighedernes lup.

"Konkurrencelovens regler om fusionskontrol vil dog eventuelt kunne finde anvendelse, hvis der er en omsætning på de pågældende fibernetaktiviteter på over 300 millioner kroner årligt," skriver Helge Sander videre.

Slutteligt svarer ministeren, at IT- og Telestyrelsen kan pålægge TDC at åbne nettet, hvis en analyse af telemarkedet skulle påvise, at der er behov for det.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.