Artikel top billede

I dag blev Sonofon-logoet pillet ned fra butikken på Kongens Nytorv i København, mens Telenor-skiltet kom på i stedet. Foto: Telenor (Foto: Fotograf Carsten Andersen)

På mandag er Sonofon og Cybercity fortid

Telenor løftede i dag sløret for navneskiftet, som træder i kraft på mandag.

Danskerne skal fra på mandag vænne sig til et helt nyt navn i telebranchen: Telenor. Selskabet med norske rødder ejer i forvejen Sonofon og Cybercity, men de to firmaer har indtil nu fastholdt navnene.

Men det er slut fra på mandag. Her vil en af de højpandede Cybercity-gutter kaste sig i armene på en Sonofon-pige under navnet Telenor. Sådan kommer reklamen i hvert fald til at se ud.

Ifølge selskabets administrerende direktør, Henrik Clausen, er teknologien - ikke mindst takket mobilt bredbånd - kommet dertil, hvor det virker helt rigtigt.

"Det er helt centralt, at vi kan give en bredbåndsoplevelse uanset sted. Derfor er det i mobilt bredbånd, at vi investerer mest intensivt," fortæller direktøren.

Samtidig er annoncepriserne utroligt lave for tiden, som der blev spøgt lidt med ved pressemødet, der fandt sted her til formiddag hos Telenor i Københavns sydhavn.

Skal løfte arven efter Sonofon

Henrik Clausen fremhæver, at sammenlægningen af de to varemærker er sket med kunden i fokus.

"Det bliver nemmere at være kunde hos os, fordi kunderne nu kun skal henvende sig ét sted," siger han.

Samtidig erkender han, at der ligger en stor opgave forude for selskabet for at sikre, at forbrugerne tager godt imod det ny varemærke.

"Vi vedkender, at vi har et positivt og velkendt brand i Sonofon, og der har vi en stor opgave i at skabe det samme med Telenor," siger Henrik Clausen.

Telenor lancerer måske gratis musik

Sonofon er det selskab i Telenor-porteføljen, der har flest kunder. Derfor er det mere bredbåndsprodukter end mobilprodukter, som det ny Telenor ser flest vækstmuligheder i.

"Mobilt og fast bredbånd er de produkter der ligger mest lige for, når der er flest mobilkunder," fortæller Henrik Clausen.

Telenor lanceres i tre faser

Henrik Clausen oplyste under præsentationen af det ny Telenor, at lanceringen sker i tre faser, hvor den første fase finder sted fra på mandag.

Et af de mest iøjnefaldende tiltag er, at selskabet nu dropper navne som Shaker, Super Shaker og Limbo Super. I stedet går Telenor over til produkter, der inddeles ligesom tøj. Fra small til x-large.

Den anden fase finder sted efter sommer, og her vil selskabet formentlig lancere noget, som minder om TDC's Play, hvor kunderne frit kan hente musik til eget forbrug. Aftalen er ved at blive færdigforhandlet i denne uge, meldte Telenor i dag. Samtidig får privatkunderne flere muligheder for at koble produkterne sammen i såkaldte bundles.

Den tredje fase kommer til at indebære ip-tv, som vil blive lanceret igennem selskabets bredbåndskanaler. Det gælder også det mobile bredbånd.

Telenor ejer også CBB Mobil og BiBoB, og de varemærker vil selskabet fortsat køre særskilt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?