Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

I dag blev Sonofon-logoet pillet ned fra butikken på Kongens Nytorv i København, mens Telenor-skiltet kom på i stedet. Foto: Telenor

På mandag er Sonofon og Cybercity fortid

Telenor løftede i dag sløret for navneskiftet, som træder i kraft på mandag.

Danskerne skal fra på mandag vænne sig til et helt nyt navn i telebranchen: Telenor. Selskabet med norske rødder ejer i forvejen Sonofon og Cybercity, men de to firmaer har indtil nu fastholdt navnene.

Men det er slut fra på mandag. Her vil en af de højpandede Cybercity-gutter kaste sig i armene på en Sonofon-pige under navnet Telenor. Sådan kommer reklamen i hvert fald til at se ud.

Ifølge selskabets administrerende direktør, Henrik Clausen, er teknologien - ikke mindst takket mobilt bredbånd - kommet dertil, hvor det virker helt rigtigt.

"Det er helt centralt, at vi kan give en bredbåndsoplevelse uanset sted. Derfor er det i mobilt bredbånd, at vi investerer mest intensivt," fortæller direktøren.

Samtidig er annoncepriserne utroligt lave for tiden, som der blev spøgt lidt med ved pressemødet, der fandt sted her til formiddag hos Telenor i Københavns sydhavn.

Skal løfte arven efter Sonofon

Henrik Clausen fremhæver, at sammenlægningen af de to varemærker er sket med kunden i fokus.

"Det bliver nemmere at være kunde hos os, fordi kunderne nu kun skal henvende sig ét sted," siger han.

Samtidig erkender han, at der ligger en stor opgave forude for selskabet for at sikre, at forbrugerne tager godt imod det ny varemærke.

"Vi vedkender, at vi har et positivt og velkendt brand i Sonofon, og der har vi en stor opgave i at skabe det samme med Telenor," siger Henrik Clausen.

Telenor lancerer måske gratis musik

Sonofon er det selskab i Telenor-porteføljen, der har flest kunder. Derfor er det mere bredbåndsprodukter end mobilprodukter, som det ny Telenor ser flest vækstmuligheder i.

"Mobilt og fast bredbånd er de produkter der ligger mest lige for, når der er flest mobilkunder," fortæller Henrik Clausen.

Telenor lanceres i tre faser

Henrik Clausen oplyste under præsentationen af det ny Telenor, at lanceringen sker i tre faser, hvor den første fase finder sted fra på mandag.

Et af de mest iøjnefaldende tiltag er, at selskabet nu dropper navne som Shaker, Super Shaker og Limbo Super. I stedet går Telenor over til produkter, der inddeles ligesom tøj. Fra small til x-large.

Den anden fase finder sted efter sommer, og her vil selskabet formentlig lancere noget, som minder om TDC's Play, hvor kunderne frit kan hente musik til eget forbrug. Aftalen er ved at blive færdigforhandlet i denne uge, meldte Telenor i dag. Samtidig får privatkunderne flere muligheder for at koble produkterne sammen i såkaldte bundles.

Den tredje fase kommer til at indebære ip-tv, som vil blive lanceret igennem selskabets bredbåndskanaler. Det gælder også det mobile bredbånd.

Telenor ejer også CBB Mobil og BiBoB, og de varemærker vil selskabet fortsat køre særskilt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.