Fem gode bud på open source CMS'er

It-Akademiet: Det er mange gode bud på open source CMS'er, hvis du overvejer et nyt system til indholdsstyring af en webside. To CMS-rådgivere fremhæver fordele og ulemper ved fem kendte systemer.

I en tid, hvor web-tilstedeværelsen er altafgørende for virksomheder og organisationer, er det vitalt, at man vælger den rigtige CMS-platform.

Uanset om det drejer sig om en simpel hjemmeside, intranettet, en avanceret vidensportal eller et brugerinddragende community, så er det den bagvedliggende CMS-løsning, der skal sikre, at webuniverset kan opdateres nemt og effektivt.

Der findes mange gode kommercielle løsninger på markedet, men der findes også mange helt fornuftige open source-løsninger, der som udgangspunkt er gratis at benytte.

På de næste sider fokuserer vi på fem populære open source-systemer og på de overvejelser, du bør gøre dig, hvis du overvejer at satse på en open source-løsning.

Meget forskellige systemer
De to uvildige CMS-rådgivere, Lars Pedersen fra firmaet BNP og Peter Sejersen fra J. Boye, peger begge på, at man skal passe på med at skære open source-løsningerne over en kam.

"Som udgangspunkt synes vi, at der ikke er nogen argumenter for at udelukke open source. Dermed ikke sagt, at der så er argumenter for at vælge open source frem for kommercielle systemer, for det er generelt sådan, at hele branchen er relativt umoden."

"Systemer kommer og går, og der findes ikke ét system, som er det bedste, og pris og kvalitet hænger heller ikke altid sammen," siger Peter Sejersen fra J.Boye.

Lars Pedersen fra BNP peger på, at open source-systemerne er lige så forskellige som de kommercielle systemer.

"Et system som Typo3 er jo på højde med et kommercielt produkt, men så er der andre af systemerne, hvor man kan se, at der ikke er afsat udviklingsressourcer til produktet."

"Det kan være, at der mangler grundlæggende ting i brugergrænsefladen - standardfelter til billeder eller mulighed for at kunne sortere indhold. Men det mangler så også nogle gange i de kommercielle løsninger," siger Lars Pedersen fra BNP.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.