Artikel top billede

Internettet skal vælte Irans Ahmadinejad

Mens iranere protesterer i gaderne mod den genvalgte iranske præsident Ahmadinejad, opfordrer protestgrupper på nettet til angreb på den iranske it-infrastruktur.

Protestsider på nettet opfordrer til Distributed Denial of Service, DDoS, mod iranske websider, ovenpå præsidentvalget i Iran og genvalget af den siddende præsident Mahmoud Ahmadinejad, som mistænkes for valgsvindel.

På nettet opfordrer protestgrupper til at udføre DDoS-angreb mod både den ene og den anden part i konflikten, og flere websider på Twitter linker direkte til DDoS- værktøjer.

Twitter-tjenesten er samtidig blevet blokeret i Iran.

Det oplyser det danske it-sikkerhedsfirma, CSIS Security Group.

Twitter som våben

På protestsiderne på Twitter forsøger man at overtale internetbrugere til at installere værktøjer eller besøge særlige websider, der bruges som våben i kampen.

En af de websider, der indgår i arsenalet, retter angreb mod blandt andet medier, politi og regeringshjemmesider, når tilstrækkeligt mange besøger websiden.

Der er også mere avancerede programmer som "Low Orbit
Ion Cannon" fra Praetox.com, der findes i en prækonfigureret version, med mål i Iran indlagt i konfigurationsfilen. Når værktøjet åbnes af en aktivist, forbinder det sig til en række URL'er, hvorfra der hentes supplerende komponenter og konfigurationsfiler.

CSIS oplyser, at virksomheden følger udviklingen af aktionen tæt, og løbende vil blackliste domæner, der bruges i DDoS-angreb, for at beskytte virksomhedens kunder mod utilsigtede angreb og trafik mod mål i Iran.

Estland lagt ned i 2007

DDoS-angreb kan være ganske effektive, siger direktør i it-sikkerhedsorganisationen DK CERT, Shehzad Ahmad.

For eksempel var hele it-infrastrukturen lagt ned i mere end to dage i Estland i 2007, formodentlig af russerne, som konsekvens af en uoverensstemmelse mellem de to lande.

"Det er alvorligt, når det offentlige system er browserbaseret, og offentlig service er helt afhængig af internettet," siger Shehzad Ahmad.

De internationale it-sikkerhedsorganisationer drøfter løbende, hvordan man skal forholde sig DDoS.

"Det er jo ikke ulovligt, at en masse brugere samtidig får lyst til at gå ind på den samme hjemmeside, og dermed får serveren til at bukke under for presset. Men det er ulovligt at bruge intetnanende brugeres pc'er i et botnet, og det er ofte sådan, disse angreb bliver udført," siger han.

DK CERT har endnu ikke modtaget oplysninger om, hvorvidt DDoS-aktionen har haft nogen effekt på de iranske hjemmesider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere