Artikel top billede

"2008-resultatet vidner om en massiv arbejdsindsats fra alle medarbejdere i vores afdelinger i København og i Århus," siger Carsten Brogaard Jensen, administrerende direktør, Valtech.

Valtech-direktørs millionbonus forsvandt

På grund af en ringere indtjening måtte Valtechs direktør sidste år se sin løn falde med mere end en million kroner. "Når indtjeningen falder, bliver lønnen mindre," bekræfter direktøren.

Når konsulenthuset Valtech har et ekstraordinært godt år, kaster det en bonus af sig til direktøren.

Går det bare almindelig godt, må direktionen nøjes med sin ordinære løn. I Valtechs tilfælde sidder der kun én i direktionen nemlig den administrerende direktør Carsten Brogaard Jensen, og hans løn faldt fra 2,7 millioner kroner i 2007 til 1,6 millioner i 2008.

"At direktionens aflønning falder, er vel meget naturligt, når indtjeningen bliver mindre. Når virksomheden skaber et ekstraordinært godt resultat så udløser det en bonus, mens aflønningsresulatet i mindre gode år er et andet," fortæller Carsten Brogaard Jensen.

Stadig næstbedst

På trods af tilbagegangen er sidste års resultat stadig det næstbedste i selskabets historie, og målet om en tocifret overskudsgrad i 2008 blev med 14 procent også indfriet.

Valtech fik også lidt hjælp på bundlinjen af et gammelt skatteaktiv fra begyndelsen af årtusindet, der betød, at virksomheden ikke betalte en øre i skat i 2008.

Årsagen til, at Valtech tjente færre penge sidste år end året før, er ifølge direktøren dels, at markedet dør hen på efteråret 2008, dels at arbejdsmarkedet helt generelt har været overophedet siden indgangen til 2007.

"Og det vil så sige, at vores omkostninger til løn og i særdeleshed til freelancere steg markant i den periode," lyder det.

Digitalisering trodser krisen

Selvom resultatet på bundlinjen faldt, så er Valtech stadig en særdeles profitabel virksomhed, og ledelsen er også "stolt af de opnåede resultater".

"Ikke mindst når vi kan se, hvor store vanskeligheder mange af vores kolleger i branchen har været i. Og digitalisering er på trods af krisen en kæmpe løftestang til effektivisering både i forhold til, hvordan du anvender dine marketingkroner og i forhold til at få mere ud af din organisation," siger Carsten Brogaard Jensen.

Selskabet oplever blandt andet en stigende efterspørgsel efter webanalyse, tracking og weboptimering og blev i 2008 udvalgt af Google til at blive certificeret som GAAC (Google Analytics Authorized Consultants).

I år giver Valtech forretningen yderligere gas på både ovennævnte og nye teknologier som mobile platforme. På plussiden tæller også, at Valtech er kommet ind i varmen hos SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice) som leverandør indenfor websites og elektronisk publicering.

Mere kan jeg ikke sige

På konkurrentsiden tøver direktøren ikke med at udnævne Creuna til den væsentligste med følgende forklaring:

"Alle de andre konkurrenter som for eksempel Dansk Internetselskab eller Proactive fokuserer enten på det kommunikationsmæssige i løsningerne eller den tekniske ekspertise eller en kombination af de to, mens kun Creuna og Valtech leverer en samlet digital løsning."

Om forventningerne til indeværende år siger Valtech-direktøren:

"Vi var på budget i første kvartal, men nu har markedsforholdene ændret sig, og det er ikke til det bedre. Mere kan jeg ikke sige på grund af de børs-etiske regler."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?