Artikel top billede

Microsoft: Word i Outlook er fantastisk til HTML

Tusindvis af e-mail-entusiaster er fortørnede over, at Microsoft fortsat vil anvende Word til at læse og skrive e-mails i Outlook. Der burde være bedre understøttelse af web-standarderne, lyder kritikken.

Flere tusinde Twitter-brugere har valgt at bakke op om en protest mod, at Microsoft også i Outlook 2010 vil anvende Word som udgangspunkt, når man læser og skriver e-mails i selskabets mail-klient.

Dave Greiner, der er initiativtager til protest-aktionen, begyndte at lufte sin utilfredshed allerede i 2007 og siden har aktionen bredt sig, skriver blandt andre Cnet.

I skrivende stund har Dave Greiners oprør på siden fixoutlook.org over 20.000 Twitter-followers.

Microsoft har i tidligere versioner af Outlook anvendt Internet Explorer til at vise de e-mails, man modtog i Outlook. Når man så skulle skrive en mail, var det Word, der trådte i kraft via Outlook-klienten. I den seneste version af Outlook besluttede Microsoft dog at anvende Word til begge formål.

Allerede dengang var der en del kritik af beslutningen, fordi det har konsekvenser i forhold til muligheden for at anvendelse web-standarder i e-mails. Word-beslutningen kan for eksempel give problemer, hvis man modtager et nyhedsbrev, der kræver understøttelse af CSS, siger kritikerne.

Microsoft har flere gange forklaret, at man allerede har forbedret HTML- og CSS-understøttelsen i Word, men den nye Twitter-storm får nu selskabet til tasterne igen.

Microsoft: Mange gevinster med Word

I et blogindlæg skriver William Kennedy, der er Corporate Vice President i Microsofts Office-del, at han kan bekræfte, at Outlook 2010 også vil anvende Word til at læse og skrive e-mails.

"Vi har truffet beslutningen om at fortsætte med at anvende Word til at lave e-mails med, fordi vi mener, at de gode redskaber, som vores Word-kunder har nydt i over 25 år, er med til at give den bedste oplevelse, når man skriver e-mails … Word gør det muligt for Outlook-brugere at lave e-mails med et professionelt udseende og visuelt flotte e-mails," skriver William Kennedy.

Samtidig forklarer og forsvarer Microsoft, hvorfor Word er det bedste valg i sidste ende.

"Word har altid gjort et fantastisk stykke arbejde med at vise HTML, der er almindelig anvendt i e-mails rundt omkring i verden. Vi har altid givet informationer om, hvilke HTML-koder, vi understøtter i Outlook."

"Til at læse e-mails giver Word også sikkerheds-fordele, som ikke er tilgængelige i en browser: Word kan ikke vise web-scripts eller aktivt indhold, der kan true vores kunders sikkerhed," lyder det fra William Kennedy.

Han tilføjer, at Microsoft støtter arbejdet med standarder, men at der endnu ikke er nogen bredt anerkendt praksis for, hvor meget HTML, det er passende at bruge i e-mails, når det handler om interoperabilitet mellem forskellige e-mail-applikationer.

"Skulle sådan en konsensus opstå, vil vi naturligvis samarbejde med andre e-mail-leverandører om at tilbyde bred understøttelse i vores produkter."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere