Karsten Ree overtager den fulde kontrol med Zepto

Den Blå Avis-rigmanden Karsten Ree overtager den fulde kontrol med den danske pc-producent Zepto.

Den tidligere ejer af Den Blå Avis, Karsten Ree, overtager som ventet kontrollen med den danske producent af computere og fjernsyn, Zepto.

Det ligger fast, efter tegningsretten af nye aktier i forbindelse med udstedelse af nye aktier i selskabet er udløbet.

Karsten Ree har tidligere sagt til Computerworld, at han ønsker total kontrol over selskabet, fordi han ikke vil blive "over-rulet" af nogen, som "har en anderledes eller forkert opfattelse af tingene."

53 procent af aktiekapitalen
Det ønske bliver nu opfyldt, idet Karsten Ree med udstedelsen af de nye aktier nu sidder på 53,16 procent af aktierne i Zepto.

I forvejen sad han på godt 10 procent af aktierne i selskabet, som han købte i 2006, hvor han også indtrådte i Zeptos bestyrelse.

Selskabet har i de seneste år har været inde i godt med modvind og nedjusterede således forventningerne til årets resultat for kort tid siden.

I Zeptos prospekt omkring kapitaludvidelsen har det fremgået, at selskabet Ree Kredit har en aftale med de øvrige Zepto-aktionærer om at overtage og udnytte deres aktietegnings-retter kvit og frit.

Det betyder, at Karsten Ree i forvejen har kunnet regne med at overtage aktiemajoriteten i selskabet - en mulighed han altså nu har udnyttet ved at betale dels 1,1 millioner kroner for 370.000 nye aktier, som Ree Kredit selv har haft ret til, dels 7,6 millioner kroner for en række øvrige aktionærers ny-tegnede aktier.

Selv om Zepto ikke har det særligt godt i dag, er der nemlig potentiale, mener Karsten Ree.

"I situationen, som den [Zepto, red.] er i dag, er der dybest set et potentiale for alle dem, som overlever, og det er jo virkelig en svær tid for alle, der opererer i det her segment. Min indgroede overbevisning er, at dem, der overlever, får en platform, der er mulig at arbejde på i fremtiden," har han tidligere sagt til Computerworld.

Zepto blev noteret på minibørsen First North i en veritabel jubelrus i november 2006.

Selskabet har i dag 956 aktionærer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.