Illustration: iStockphoto

Google på vej i krig mod Cisco og telebranchen

Googles næste mål er unified communications og telefoni i skyen. Dermed styrer giganten mod en åben krig med teleindustrien og en leverandører som Cisco.

Computerworld News Service: Unified communications har i årevis været netværks-producenternes domæne. Men Googles nylige bevægelser mod stemmebaserede kommunikations- og samarbejdstjenester har potentialet til at vende op og ned på markedet.

Det er ikke, fordi Google Voice og Google Wave, der begge lanceres senere i år, med ét slag vil tage livet af lignende satsninger fra Cisco, Microsoft og andre traditionelle udbydere. Men det lader nu alligevel til, at Google allerede før start har fået konkurrenterne til at ryste.

Se for eksempel denne kommentar fra Doug Dennerline, som er Ciscos direktør med ansvar for samarbejdssoftware:

"Google Wave validerer, hvad vi har gjort gennem to år [med produktet Webex Connect]. (…) Vi vil blive ved med at opfinde og genopfinde - og man vil komme til at se cool ting fra vores side," sagde han under et web-møde med journalister og analytikere.

Enhver, der i en årrække har fulgt den internationale it-branche, vil vide, at når en leverandør siger, at en konkurrent har "valideret" leverandøres produkter, så betyder det: "Ja, de er rykket direkte ind i vores dagligstue, men vi har tænkt os at gøre, hvad vi kan, for at smide dem ud hurtigst muligt."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.