Nyt prisskilt på Facebook: 35 milliarder kroner

Russiske Digital Sky Technologies vil købe for 532 millioner kroner aktier i Facebook. Det bygger på en samlet værdi for Facebook på næsten 35 milliarder kroner.

DST (Digital Sky Technologies) købte i maj for godt og vel 1,1 milliard kroner aktier i Facebook, svarende til en aktiepost på 1,96 procent, og det skal nu suppleres med aktier for yderligere en halv milliard, så DST får en samlet ejerandel på 3,5 procent af Facebook.

Handlen giver indsigt i fastsættelsen af Facebooks samlede værdi, som dermed er i størrelsesordenen 6,5 milliarder dollars, svarende til cirka 35 milliarder danske kroner.

Både højere og lavere
Prisen er således højere end der gik rygter om i efteråret 2008, hvor en lignende handel var undervejs, men lavere end handlen i maj, hvor Facebook blev vurderet til en værdi på 55 milliarder kroner. Det skriver Financial Times.

Med handlen cementerer DST sit medlemskab i den eksklusive ejerkreds, som blandt andet også tæller Microsoft, der i 2007 smed 1,25 milliarder kroner på bordet for en aktiepost på 1,6 procent.

Facebook, der fortsat oplever vækst i medlemstallet, har over 200 millioner brugere, hvoraf over 100 millioner af dem dagligt logger ind på siden.

Med over 70 procent af disse medlemmer fordelt på lande udenfor USA, har Facebook længe arbejdet på at finde den optimale forretningsmodel, og derved skabe en reel indtjening. I år forventes denne at runde 2,7 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.