Artikel top billede

"Hvis man ikke kan lide forandring, så er it-branchen, nok ikke det rigtige sted at være," sagde Steve Ballmer til Microsofts partnere, da han blev spurgt om, hvad skiftet til cloud-computing betyder for partnerne.

Ballmer: It er motoren i økonomisk genrejsning

Microsofts topchef har aldrig været mere optimistisk. I Vesteuropa er kunderne igen begyndt at investere de sidste par måneder.

NEW ORLEANS - Økonomisk nulstilling. Microsofts topchef Steve Ballmer hører til den voksende gruppe af topchefer og politikere, der hellere bruger ordet nulstilling i stedet for krise eller recession til at beskrive den nuværende økonomiske situation.

"Økonomien skulle simpelthen bankes ned. Før nulstillingen startede, udgjorde gælden i USA 300 procent af bruttonationalproduktet."

Sådan sagde Steve Ballmer, da han i en usædvanlig alvorlig og ydmyg tone talte til Microsofts partnere på den årlige partnerkonference, der finder sted frem til torsdag i New Orleans. Men hans hovedpointe var, at it bliver motoren i udviklingen af økonomien efter denne nulstilling.

Produktivitet og innovation

"Det vil ikke være ny gældsætning, der skaber økonomisk udvikling og vækst igen. Nej det vil være udvikling i produktivitet og innovation," sagde Steve Ballmer.

"It bliver den vigtigste drivkraft i genrejsningen af økonomien. Uanset om vi taler energi, forskning eller udvikling - alle de steder væksten skal komme fra vil være drevet af investering i it til at skabe den nødvendige udvikling i produktivitet og innovation," sagde Steve Ballmer.

"Jeg er mere optimistisk end nogensinde før. For vi har enorme forretningsmuligheder i vores branchen. Meget af teknologien er på plads og det samme gælder udviklingen af de næste generationer, nu skal vi sælge."

Forskning for ti milliarder

Microsoft investerer årligt lige under ti milliarder dollars i forskning og udvikling. Og med over en milliard Windows brugere og 500 millioner Office brugere er udgangspunktet for salg ikke så dårligt.

Lige nu sker der også et skift. Ifølge Alexander Stüger, der er topchef i Microsofts vesteuropæiske organisation, så har Microsoft de seneste måneder oplevet øget efterspørgsel fra virksomhederne.

I sin tale til partnerne lagde Steve Ballmer dog ikke skjul på, at der ikke er nogen grund til at vente på opsvinget. Forudsætningen for en bedre økonomisk udvikling er ifølge Ballmer nemlig salget af de mange nye produkter, som Microsoft lancerer i det kommende år med Windows 7 og Office 2010 som flagskibene.

"I skal sælge værktøjerne, der får gang i økonomien. Hvor kunderne tidligere talte om at gøre mere med mindre, så lyder det nu i stedet: med mindre gøre mere. Og selvom det lyder ens, så er udgangspunkterne vidt forskellige. Men husk, at der jo ikke er nogen, der fuldstændig har droppet innovationen," sagde Steve Ballmer.

Partnerskab i skyen

I spørgetimen efter talen blev Steve Ballmer spurgt direkte om, hvordan Microsoft vil håndtere skiftet fra pc-baseret databehandling til internetbaseret databehandling, når det gælder partnerne. Og svaret kom prompte i form af en understregning af, at den forretningsmodel, Microsoft nu har leveret for cloud-platformen Azure gør det muligt at give kunderne et reelt valg mellem at køre Microsofts produkter hjemme i virksomheden, gennem en hostingpartner eller som en cloud-løsning hos Microsoft.

"I det lange løb ligger forretningsmuligheden i at levere værdi i forbindelse med de hostede standardløsninger. Og så må vi bare konstatere, at hvis man ikke kan lide forandring, så er it-branchen, nok ikke det rigtige sted at være," sagde Steve Ballmer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere