Artikel top billede

Cisco Danmark har medvind på cykelstien

Ciscos Danmark mærker mildere vinde: "For første gang i et år er der international vækst i ordre-indgangen, og det er en tendens, vi genkender i Danmark."

Mange virksomheder vægrer sig fortsat mod at investere, og det slår hårdt igennem på Cisco Systems bundlinje. Koncernens overskud faldt med 46 procent i fjerde kvartal sammenlignet med den samme periode året før.

"Ikke desto mindre steg ordre-indgangen på globalt plan med 10 procent i fjerde kvartal set i forhold til tredje kvartal. Det er første gang i et år, at der har været vækst i ordre-indgangen, og det er en tendens, vi kan nikke genkendende til i Danmark," siger Lasse Garby, salgsdirektør i Cisco Danmark med ansvar for kanalforretningen og små og mellemstore virksomheder.

Cisco startede nyt finansår 1. august og har positive forventninger til, at selskabet "har været gennem det værste".

"Men det er ikke til at sige med sikkerhed og for tidligt at sige noget konkret om," siger Lasse Garby.

Konkurrence fra HP

Hewlett-Packard har i flere år konkurreret mod Cisco med sit ProCurve netværksudstyr, der omfatter network switches, wireless access points og WAN routers.

Internationalt vurderer analytikere, at HP's konkurrence har en vis vægt, men det er ikke noget, som holder Lasse Garby søvnløs.

"Vi føler ikke, at HP fylder mere end tidligere. Vi fastholder og øger måske endda vores markedsandel, men generelt har konkurrenceniveauet fra HP ligget på samme niveau de senere år. Det er typisk på mindre kunder, at vi møder HP, mens vi på de store kunder sjældent løber ind i dem," siger Lasse Garby, der ikke bryder sig om ordet 'monopol', når snakken falder på Ciscos greb om den øverste del af markedet.

"Nej, jeg kan ikke lide at bruge ordet monopol, og jeg har ikke de eksakte tal på, hvor mange store kunder vi har, Men det er korrekt, at vi har rigtig godt fat i den del af markedet," medgiver salgsdirektøren.

Konkurrence fra Cisco

Cisco har også selv i konkurrencens hellige navn kastet et nyt konkurrerende produkt på banen i form af sit all-in-one datacenter.

"I marts lancerede vi vores server under navnet UCS, der står for Unified Computing Systems," fortæller Lasse Garby.

UCS-platformen, der blandt andet består af blade-servere udviklet internt i Cisco, er designet til at kunne integrere datacentre, storage, netværk og virtualisering.

Tidligere har eksempelvis HP og IBM været faste leverandører af netop sådanne datacentre til Ciscos kunder, og der bliver da også spekuleret i, hvordan Ciscos UCS vil påvirke forholdet til de to samarbejdspartnere.

"Først i slutningen af i år eller i begyndelsen af 2010 begynder vi at sælge UCS. Salget åbnes først i de store lande, men vi er allerede i dialog med flere interesserede kunder herhjemme," fortæller Lasse Garby.

Prisen afhænger af konfiguration og antal servere, der skal tilsluttet systemet, men ifølge Lasse Garby koster et Unified Computing System fra "et par 100.000 til et par millioner kroner".

"UCS er ideelt til virksomheder, der har fra 300 servere og op," siger Ciscos danske salgsdirektør.

Europa fylder 30 procent

Cisco udtaler sig af princip hverken om markedsandele eller omsætning på de enkelte markeder, men oplyser, at Europa udgør godt 30 procent af koncernens samlede forretning.

Herhjemme har Cisco i løbet af et år op mod 1.500 forskellige aktive forhandlere, men heraf er kun 50 'væsentlige'. Af de 50 er Netdesign, Atea, Axcess, IBM og Conscia blandt de største.

Med hensyn til fremtiden skal Cisco lige komme sig over sit omsætningsfald på 10 milliarder kroner i fjerde kvartal, men ordre-indgangen stiger, og det er næsten lige så godt som medvind på cykelstien.

Og i øvrigt vurderer Ciscos administrerende direktør, John Chambers, at koncernen står langt bedre rustet i denne krise end i den forrige i 2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere