It-giganter kæmper om retten til cloud-standard

Lige nu kæmper amerikanske cloud-udbydere om retten til at sætte standarden i skyen, To danske cloud-eksperter vurderer, at software-standarder i skyen er mere end tvivlsomme.

Varm luft har det med at stige til vejrs og blive til skyer.

Og selv om cloud computing stille og roligt er ved at blive en etableret del af mange virksomheders it-infrastruktur, er der stadig en del varm luft omkring dataskyernes standarder, som langtfra er på plads - og måske aldrig kommer det.

Senest har The Open Group skudt underafdelingen Cloud Work Group på banen for at være en form for standard-enhed, der skal fungere som en rådgivnings- og vejledningsorganisation i fremskyndelsen af egentlige cloud-standarder.

"Cloud-gruppen er helt nystartet, så det er stadig uklart, hvem der går med i projektet. Men det bliver interessant at se, om Open Group kan opnå samme position, som den har indenfor arkitektur, hvor den er meget dominerede," lyder vurderingen fra sikkerhedsekspert Carsten Jørgensen fra Devoteam Consulting, som både via sit arbejde og fritidsprojektet cloudsecurity.dk har arbejdet en del med cloud-sikkerhed.

Han forklarer, at lige nu er standarder i skyen det vilde vesten, hvor store amerikansk cloud-udbydere som Amazon, Rackspace, GoGrid og til dels SaaS-leverandøren Salesforce sætter dagsordenen.

"Der findes ikke standard cloud-teknologier eller produkter, så alle cloud-udbydere udvikler hver deres tjenester eller ændrer og tilpasser på de eksisterende platforme […] Nogle af de store markedsledere vil komme til at fungerer som den "standard", de øvrige leverandører vil sammenligne sig med," siger Carsten Jørgensen.

Standarder er standard-snak
Projektleder Frederik Orellana fra Niels Bohr Instituttet arbejder med grid og cloud computing og har tilbragt en del år i Schweiz, hvor han blandt andet arbejdede i forskningscenteret CERN.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Til Computerworlds Premium-medlemmer: Download eksklusiv single og lydbog om det store Mærsk-angreb - fortalt time for time
Som Premium-læser skal du forkæles. Derfor har vi på Computerworld gjort lidt ekstra ud af det og lavet en sommerferiegave til dig. Download den her.
Computerworld
Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android
Margrethe Vestager lægger op til endnu et slagsmål med Google. Denne gang kan udfaldet blive den hidtil største bøde til den internationale tech-gigant.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.