It-giganter kæmper om retten til cloud-standard

Lige nu kæmper amerikanske cloud-udbydere om retten til at sætte standarden i skyen, To danske cloud-eksperter vurderer, at software-standarder i skyen er mere end tvivlsomme.

Varm luft har det med at stige til vejrs og blive til skyer.

Og selv om cloud computing stille og roligt er ved at blive en etableret del af mange virksomheders it-infrastruktur, er der stadig en del varm luft omkring dataskyernes standarder, som langtfra er på plads - og måske aldrig kommer det.

Senest har The Open Group skudt underafdelingen Cloud Work Group på banen for at være en form for standard-enhed, der skal fungere som en rådgivnings- og vejledningsorganisation i fremskyndelsen af egentlige cloud-standarder.

"Cloud-gruppen er helt nystartet, så det er stadig uklart, hvem der går med i projektet. Men det bliver interessant at se, om Open Group kan opnå samme position, som den har indenfor arkitektur, hvor den er meget dominerede," lyder vurderingen fra sikkerhedsekspert Carsten Jørgensen fra Devoteam Consulting, som både via sit arbejde og fritidsprojektet cloudsecurity.dk har arbejdet en del med cloud-sikkerhed.

Han forklarer, at lige nu er standarder i skyen det vilde vesten, hvor store amerikansk cloud-udbydere som Amazon, Rackspace, GoGrid og til dels SaaS-leverandøren Salesforce sætter dagsordenen.

"Der findes ikke standard cloud-teknologier eller produkter, så alle cloud-udbydere udvikler hver deres tjenester eller ændrer og tilpasser på de eksisterende platforme […] Nogle af de store markedsledere vil komme til at fungerer som den "standard", de øvrige leverandører vil sammenligne sig med," siger Carsten Jørgensen.

Standarder er standard-snak
Projektleder Frederik Orellana fra Niels Bohr Instituttet arbejder med grid og cloud computing og har tilbragt en del år i Schweiz, hvor han blandt andet arbejdede i forskningscenteret CERN.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.