Artikel top billede

"På visse nøgletal ligger NetPartner i top tre i koncernen, som for eksempel omkostningsstyring og debitordage," siger Bo Martinsen, koncernchef, Norriq om NetPartner, som Norriq overtog sidste år.

Norriq-opkøb skamskød regnskabet

Regnskabet fra NetPartner, der blev overtaget af Norriq sidste år, flyder over med tilbagegang. "Opkøbet smadrede vores resultater fuldstændig," siger Bo Martinsen, koncernchef i Norriq.

Opkøbet af NetPartner sidste år var et led i at gøre Norriq til Europas førende Microsoft-leverandør.

Det er stadig muligt, at det ender sådan, men først skal den samlede virksomhed have rettet op på en stribe blodrøde tal i regnskabet.

Ifølge Norriqs koncernchef Bo Martinsen havde Norriq NetPartner overskud på driften i juni, så kursen er sat.

Fuldstændig smadret

Alle Norriq-koncernens driftsselskaber, hvilket vil sige Norriq Danmark, Norriq Belgien, Norriq Holland og Norriq Island, kørte med plus på driften sidste år, men opkøbet af NetPartner ændrede hurtigt det billede.

"Vi købte NetPartner i november 08 vel vidende, at opkøbet fuldstændig ville smadre vores resultater i 2008 og ligeledes have en vis effekt på 2009. Dels fordi NetPartner ikke performer som forventet i Q4 08, dels fordi vi selvfølgelig barberer balancen i forhold til de regnskabsprincipper, som vi bruger i den øvrige koncern," fortæller Bo Martinsen, koncernchef i Norriq.

Normalt henter NetPartner, ifølge Bo Martinsen, 70 procent af sin indtjening i Q4 på grund af den måde, selskabets aftaler er strikket sammen på. På overtagelsestidspunktet lå NetPartner på 40 procent af sit budget, og det, sammen med Norriqs barbering af balancen, trak fuldstændig tæppet væk under det samlede resultat.

Tilfreds trods røde tal

Norriq NetPartners omsatte i 2008 for 97 millioner kroner, hvilket ifølge regnskabet er et fald på seks procent. Bruttoresultatet faldt fra 38,6 til 27,2 millioner kroner i løbet af 2008. Driftsresultatet gik tilbage med mere end 35 millioner til minus 32,4 millioner, mens årets resultat faldt fra 2,1 million i 2007 til minus 30,6 millioner kroner i 2008.

På trods af de dramatisk røde tal er Bo Martinsen tilfreds med overtagelsen af NetPartner.

"Vi har behovet for den her Microsoft-infrastruktur, som NetPartner leverer op mod vores ERP-kunder, det kræver de simpelthen, og det er også Microsofts strategi. Så vi havde to muligheder; enten at bygge noget op selv eller overtage NetPartner. Vi har ikke behov for kortsigtede resultater og har kapital i ryggen fra Norriqs moderselskab på Færøerne, så vi kan tillade os det her," siger Bo Martinsen.

Vi tager en genvej

Norriq-chefen ser opkøbet af NetPartner som en genvej til at skabe en forretning, som hurtigt kan komplementere Norriqs øvrige forretning.

"Når vi leverer et ERP-system, så vil kunden typisk efterspørge andre ting, der ligger omkring ERP-løsningen som support et cetera, og det er ikke en ubetydelig del. Hidtil har vi sendt det meste af den forretning ud af døren, det behøver vi ikke længere" siger Bo Martinsen.

NetPartner har i de senere år gennemført "en række investeringer, der skulle øge selskabets penetrering i markedet" og forbedre indtjeningsmulighederne. Da Norriq NetPartner i 2008 oplevede en "brat opbremsning i væksten", ramte temposkiftet selskabet som en "markant overkapacitet".

I april 2008 fik Norriq NetPartner en kapitaltilførsel på i alt 13 millioner kroner. 10 millioner fra Norriqs pengetank på Færøerne og tre millioner fra de omkring 10 nøglemedarbejdere, som ejer en fjerdedel af selskabet.

Og nogen blev fyret

Antallet af arbejdspladser er reduceret fra 90 til 65. Nogle er omplaceret, som for eksempel ERP-medarbejderne, der i dag sidder hos Norriq Danmark, men der er "selvfølgelig også blevet fyret nogen."

Ejer af Norriq NetPartner er Norriq Holding, som også kommer ud med et negativt resultat for regnskabsåret 2008 i størrelsesordenen minus 12 millioner kroner.

I regnskabsberetningen forklarer ledelsen, at resultatet er "påvirket af, at der er brugt mange ressourcer på at sammenlægge og forbedre de interne forretningsgange i de i 2007 opkøbte virksomheder," men at der er fremgang at spore i andet halvår 2008.

Når enden er god…

At købet af NetPartner gjorde økonomisk ondt på Norriq ses af, at Norriq-koncernen som helhed voksede organisk med 22 procent i 2008 for så vidt angår omsætning, antal medarbejdere, dækningsbidrag et cetera, men alligevel ender med et resultat før skat på minus 15,4 millioner kroner.

"Men på den lange bane har vi skudt en genvej til en endnu bedre forretning," lyder det fortrøstningsfuldt fra Bo Martinsen, der tilføjer, at NetPartner i juni netop har leveret sit første lille overskud i halvandet år.

"Og nu er NetPartner skåret til, så virksomheden passer til den øvrige Norriq-forretning, så lur mig, om ikke NetPartner fremover bliver en af de bedste indtjeningskilder i Norriq-koncernen," lyder det fra koncernchefen.

Konkurrencen mærker Norriq NetPartner fra især Atea og derudover fra "massen af infrastruktur-leverandører", som Bo Martinsen udtrykker det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere