Artikel top billede

Organisation: Det offentlige skal presse på med IPv6

Interesseorganisationen Internet Society (ISOC) presser på for at få mere fart på udrulningen af IPv6. Specielt det offentlige har et ansvar for at arbejde med IPv6, siger organisationen.

Mat Ford, Technology Program Manager i ISOC, siger i et videoindslag på organisationens hjemmeside (se det nederst på siden), at regeringer rundt omkring i verden bør gøre mere for at få fart på udrulningen.

"Ligesom alle indholdsleverandører, så har regeringer et ansvar for at gøre deres indhold tilgængeligt over IPv6 - og måske også et større ansvar end de fleste indholdsleverandører, for de services skal være tilgængelige for borgerne, og IPv6 er en nøgle til det," siger Mat Ford blandt andet i indslaget.

"Regeringer har også en rolle i forhold til at skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af IPv6 for deres industri og økonomi og for at sikre deres netværks sundhed," mener Mat Ford fra ISOC, der blandt andet arbejder for at øge kendskabet og udbredelsen af IPv6.

Løber tør for adresser

Mens det nuværende IPv4-system benytter 32-bit-adresser, hvilket begrænser antallet af unikke IP-adresser til lidt over fire milliarder, så kan man med IPv6's 128 bit nå op på 340 sekstillioner.

En sekstillion er et 1 efterfulgt af 36 nuller, hvilket ser således ud på skrift: 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.

EU's telekommissær, Viviane Reding, har tidligere forsøgt at fremme udbredelsen af IPv6, men samtidig har der tidligere været sået tvivl om, hvor meget man bør presse på for udbredelsen.

En undersøgelse fra ISOC har tidligere vist, at der ikke er nogen klar business-model i at opgradere til IPv6, men alligevel sætter Mat Ford sin lid til markedskræfterne.

"Når alt kommer til alt, er det nok bedst at lade det være op til markedet at stå bag teknologi-udbredelsen, men når det er sagt, så har de (det offentlige, red.) en rolle i forhold til at skabe opmærksomhed og i forhold til at gøre deres services tilgængelige over IPv6."

Her kan du se Mat Fords video-kommentar:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere