Morten Kjærsgaard, formand for Open Source Leverandørerne, er hård i sin kritik af Konkurrencestyrelsens analyse af ODF og OOXML.

ODF-støtter: Analyse i strid med sandheden

"I strid med sandheden og bygget på et fejlagtigt grundlag". Open Source Leverandørerne sætter et hårdt angreb ind på Konkurrencestyrelsens rapport om ODF og OOXML.

Konkurrencestyrelsen beskyldes nu for at have anbefalet både ODF og OOXML på et fejlagtigt grundlag og for i strid med sandheden at have sagt, at der er interoperabilitetsproblemer mellem de forskellige ODF-kontorpakker.

De hårde beskyldninger kommer for foreningen Open Source Leverandørerne, som er tilhænger af, at ODF indføres som den eneste åbne standard i det offentlige.

Formand for foreningen Morten Kjærsgaard forklarer, at foreningen de seneste uger har kæmpet for at færdiggøre en test, som tilbageviser Konkurrencestyrelsens udsagn om, at ODF ikke sikrer den fornødne interoperabilitet.

"Agnete Gersing udtaler sig imidlertid i strid med sandheden, når hun siger, at et "valg af ODF vil i
øvrigt ikke sikre den fornødne interoperabilitet mellem kontorpakkerne"," skriver OSL i en pressemeddelelse.

Morten Kjærsgaard fortæller, at foreningen har gennemført en test ud fra de samme principper, der blev brugt, da IT- og Telestyrelsen sidste år testede interoperabilitet mellem ODF og OOXML. Og testen viser ifølge Morten Kjærsgaard 100 procent interoperabilitet mellem seks forskellige ODF-baserede kontorpakker.

Fredag mødes it-ordførerne med videnskabsminister Helge Sander for at diskutere Konkurrencestyrelsens rapport. Og Morten Kjærsgaard lægger ikke skjul på, at det er derfor, foreningen har kæmpet for at få testen færdig.

"Vi vil ikke have, at de træffer en beslutning på et forkert grundlag," siger Morten Kjærsgaard.

Fuld tillid til resultatet
Kontorchef i center for tele-, it- og finans i Konkurrencestyrelsen, Martin Windelin, afviser kritikken fra OSL. Han mener, at interoperabilitetsspørgsmålet er grundigt undersøgt i forarbejderne til Konkurrencestyrelsens analyse.

"Det er et emne, vi har haft en konsulentvirksomhed, Devoteam Consulting, til at dokumentere grundigt - de resultater ligger i en rapport, der ligger til grund for vores analyse," siger Martin Windelin.

"Jeg har ikke nogen grund til at betvivle de resultater. Jeg er tryg ved de konklusioner, og jeg mener, at de er fuldt ud retvisende og i overensstemmelse med sandheden," siger Martin Windelin, som forklarer, at arbejdet med analysen har været en åbne proces, hvor OSL's synspunkter er blevet inddraget.

Samtidig ser han ingen grund til at betvivle Devoteams kompetencer.

"Jeg er tryg ved de analyser, vi har fået fra Devoteam Consulting. Det er et konsulenthus, som også arbejder for ekspertgruppen, og det er erfarne folk inden for det her område," siger Martin Windelin, som dog gerne vil se nærmere på OSL's egne analyser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.