Morten Kjærsgaard, formand for Open Source Leverandørerne, er hård i sin kritik af Konkurrencestyrelsens analyse af ODF og OOXML.

ODF-støtter: Analyse i strid med sandheden

"I strid med sandheden og bygget på et fejlagtigt grundlag". Open Source Leverandørerne sætter et hårdt angreb ind på Konkurrencestyrelsens rapport om ODF og OOXML.

Konkurrencestyrelsen beskyldes nu for at have anbefalet både ODF og OOXML på et fejlagtigt grundlag og for i strid med sandheden at have sagt, at der er interoperabilitetsproblemer mellem de forskellige ODF-kontorpakker.

De hårde beskyldninger kommer for foreningen Open Source Leverandørerne, som er tilhænger af, at ODF indføres som den eneste åbne standard i det offentlige.

Formand for foreningen Morten Kjærsgaard forklarer, at foreningen de seneste uger har kæmpet for at færdiggøre en test, som tilbageviser Konkurrencestyrelsens udsagn om, at ODF ikke sikrer den fornødne interoperabilitet.

"Agnete Gersing udtaler sig imidlertid i strid med sandheden, når hun siger, at et "valg af ODF vil i
øvrigt ikke sikre den fornødne interoperabilitet mellem kontorpakkerne"," skriver OSL i en pressemeddelelse.

Morten Kjærsgaard fortæller, at foreningen har gennemført en test ud fra de samme principper, der blev brugt, da IT- og Telestyrelsen sidste år testede interoperabilitet mellem ODF og OOXML. Og testen viser ifølge Morten Kjærsgaard 100 procent interoperabilitet mellem seks forskellige ODF-baserede kontorpakker.

Fredag mødes it-ordførerne med videnskabsminister Helge Sander for at diskutere Konkurrencestyrelsens rapport. Og Morten Kjærsgaard lægger ikke skjul på, at det er derfor, foreningen har kæmpet for at få testen færdig.

"Vi vil ikke have, at de træffer en beslutning på et forkert grundlag," siger Morten Kjærsgaard.

Fuld tillid til resultatet
Kontorchef i center for tele-, it- og finans i Konkurrencestyrelsen, Martin Windelin, afviser kritikken fra OSL. Han mener, at interoperabilitetsspørgsmålet er grundigt undersøgt i forarbejderne til Konkurrencestyrelsens analyse.

"Det er et emne, vi har haft en konsulentvirksomhed, Devoteam Consulting, til at dokumentere grundigt - de resultater ligger i en rapport, der ligger til grund for vores analyse," siger Martin Windelin.

"Jeg har ikke nogen grund til at betvivle de resultater. Jeg er tryg ved de konklusioner, og jeg mener, at de er fuldt ud retvisende og i overensstemmelse med sandheden," siger Martin Windelin, som forklarer, at arbejdet med analysen har været en åbne proces, hvor OSL's synspunkter er blevet inddraget.

Samtidig ser han ingen grund til at betvivle Devoteams kompetencer.

"Jeg er tryg ved de analyser, vi har fået fra Devoteam Consulting. Det er et konsulenthus, som også arbejder for ekspertgruppen, og det er erfarne folk inden for det her område," siger Martin Windelin, som dog gerne vil se nærmere på OSL's egne analyser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.