Microsoft: ODF-test er snyd

Open Source Leverandørernes angreb på Konkurrencestyrelsen og Devoteam er desperat og snyd på vægtskålen, lyder kritikken fra Microsoft.

Beskyldningerne flyver frem og tilbage mellem partnerne i debatten, om Danmark skal lægge sig fast på ODF, OOXML eller begge, når det gælder åbne dokumentstandarder.

Tidligere i dag brugte Open Source Leverandørerne - der støtter ODF-standarden - hårde ord som "i strid med sandheden" og "fejlagtigt grundlag", da foreningen angreb Konkurrencestyrelsens anbefaling om at bruge begge standarder.

Kritikken bygger på en test af ODF-kontorpakker, som ifølge Open Source Leverandørne viser, at der er fuld interoperabilitet mellem de forskellige ODF-baserede kontorpakker, som Neo Office og Star Office. Det sagde Konkurrencestyrelsens analyse, at der ikke er.

Nu blander Microsoft, der støtter OOXML-standarden, sig i debatten.

Jasper Hedegaard Bojsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark mener nemlig, at OSL's test slet ikke tester noget.

"De har testet interoperabilitet mellem forskellige udgaver af OpenOffice. De er alle sammen OpenOffice, og OpenOffice er jo ikke nogen standard," siger Jasper Hedegaard Bojsen og forklarer, at OSL's test bruger kontorpakkerne Neo Office, Star Office, Novells Open Office og Lotus Symphony, der alle bygger på Open Office.

"Det er det samme som at teste interoperabilitet mellem Microsoft Office på Windows og på en Mac," siger Jasper Hedegaard Bojsen, som peger på, at OSL for eksempel kunne have testet ODF interoperabilitet med kontorpakker, for eksempel K Office, der bruger ODF men ikke bygger på OpenOffice.

"Det har længe været kendt, at der er problemer med interoperabiliteten til for eksempel K Office og andre kontorpakker, som anvender ODF på grund af de mangler og den underspecifikation i ODF som Konkurrencestyrelsen og Devoteam peger på" siger han.

Snyd på vægtskålen
Microsofts teknologidirektør mener, at OSL bruger ufine metoder.

"Jeg ser det som et desperat forsøg på at kaste grus i maskineriet, inden det politiske møde i morgen, og jeg synes, de snyder på vægten," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

Microsoft direktøren tror dog, at OSL's test vil give bagslag.

"De har scoret et selvmål. Hvis de havde gjort det med nogle andre kontorpakker end OpenOffice, så ville de mangle funktionalitet. Jeg synes de undervurderer dem, som skal vurdere de her sager," siger Jasper Hedegaard Bojsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.