Microsoft: ODF-test er snyd

Open Source Leverandørernes angreb på Konkurrencestyrelsen og Devoteam er desperat og snyd på vægtskålen, lyder kritikken fra Microsoft.

Beskyldningerne flyver frem og tilbage mellem partnerne i debatten, om Danmark skal lægge sig fast på ODF, OOXML eller begge, når det gælder åbne dokumentstandarder.

Tidligere i dag brugte Open Source Leverandørerne - der støtter ODF-standarden - hårde ord som "i strid med sandheden" og "fejlagtigt grundlag", da foreningen angreb Konkurrencestyrelsens anbefaling om at bruge begge standarder.

Kritikken bygger på en test af ODF-kontorpakker, som ifølge Open Source Leverandørne viser, at der er fuld interoperabilitet mellem de forskellige ODF-baserede kontorpakker, som Neo Office og Star Office. Det sagde Konkurrencestyrelsens analyse, at der ikke er.

Nu blander Microsoft, der støtter OOXML-standarden, sig i debatten.

Jasper Hedegaard Bojsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark mener nemlig, at OSL's test slet ikke tester noget.

"De har testet interoperabilitet mellem forskellige udgaver af OpenOffice. De er alle sammen OpenOffice, og OpenOffice er jo ikke nogen standard," siger Jasper Hedegaard Bojsen og forklarer, at OSL's test bruger kontorpakkerne Neo Office, Star Office, Novells Open Office og Lotus Symphony, der alle bygger på Open Office.

"Det er det samme som at teste interoperabilitet mellem Microsoft Office på Windows og på en Mac," siger Jasper Hedegaard Bojsen, som peger på, at OSL for eksempel kunne have testet ODF interoperabilitet med kontorpakker, for eksempel K Office, der bruger ODF men ikke bygger på OpenOffice.

"Det har længe været kendt, at der er problemer med interoperabiliteten til for eksempel K Office og andre kontorpakker, som anvender ODF på grund af de mangler og den underspecifikation i ODF som Konkurrencestyrelsen og Devoteam peger på" siger han.

Snyd på vægtskålen
Microsofts teknologidirektør mener, at OSL bruger ufine metoder.

"Jeg ser det som et desperat forsøg på at kaste grus i maskineriet, inden det politiske møde i morgen, og jeg synes, de snyder på vægten," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

Microsoft direktøren tror dog, at OSL's test vil give bagslag.

"De har scoret et selvmål. Hvis de havde gjort det med nogle andre kontorpakker end OpenOffice, så ville de mangle funktionalitet. Jeg synes de undervurderer dem, som skal vurdere de her sager," siger Jasper Hedegaard Bojsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.