Artikel top billede

Microsoft: ODF-test er snyd

Open Source Leverandørernes angreb på Konkurrencestyrelsen og Devoteam er desperat og snyd på vægtskålen, lyder kritikken fra Microsoft.

Beskyldningerne flyver frem og tilbage mellem partnerne i debatten, om Danmark skal lægge sig fast på ODF, OOXML eller begge, når det gælder åbne dokumentstandarder.

Tidligere i dag brugte Open Source Leverandørerne - der støtter ODF-standarden - hårde ord som "i strid med sandheden" og "fejlagtigt grundlag", da foreningen angreb Konkurrencestyrelsens anbefaling om at bruge begge standarder.

Kritikken bygger på en test af ODF-kontorpakker, som ifølge Open Source Leverandørne viser, at der er fuld interoperabilitet mellem de forskellige ODF-baserede kontorpakker, som Neo Office og Star Office. Det sagde Konkurrencestyrelsens analyse, at der ikke er.

Nu blander Microsoft, der støtter OOXML-standarden, sig i debatten.

Jasper Hedegaard Bojsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark mener nemlig, at OSL's test slet ikke tester noget.

"De har testet interoperabilitet mellem forskellige udgaver af OpenOffice. De er alle sammen OpenOffice, og OpenOffice er jo ikke nogen standard," siger Jasper Hedegaard Bojsen og forklarer, at OSL's test bruger kontorpakkerne Neo Office, Star Office, Novells Open Office og Lotus Symphony, der alle bygger på Open Office.

"Det er det samme som at teste interoperabilitet mellem Microsoft Office på Windows og på en Mac," siger Jasper Hedegaard Bojsen, som peger på, at OSL for eksempel kunne have testet ODF interoperabilitet med kontorpakker, for eksempel K Office, der bruger ODF men ikke bygger på OpenOffice.

"Det har længe været kendt, at der er problemer med interoperabiliteten til for eksempel K Office og andre kontorpakker, som anvender ODF på grund af de mangler og den underspecifikation i ODF som Konkurrencestyrelsen og Devoteam peger på" siger han.

Snyd på vægtskålen

Microsofts teknologidirektør mener, at OSL bruger ufine metoder.

"Jeg ser det som et desperat forsøg på at kaste grus i maskineriet, inden det politiske møde i morgen, og jeg synes, de snyder på vægten," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

Microsoft direktøren tror dog, at OSL's test vil give bagslag.

"De har scoret et selvmål. Hvis de havde gjort det med nogle andre kontorpakker end OpenOffice, så ville de mangle funktionalitet. Jeg synes de undervurderer dem, som skal vurdere de her sager," siger Jasper Hedegaard Bojsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere