Artikel top billede

FDIH: Ny e-handelsforening er overflødig

Bestyrelsesformand i FDIH mener ikke, at Danmark er stor nok til at huse den kommende e-handelsforening, BFEH.

Den kommende opkomling i det danske e-handelslandskab, Brancheforeningen for E-handel (BFEH), bliver modtaget med ærgerlige miner hos den etablerede e-handelssammenslutning, Foreningen for Distance og Internethandel (FDIH).

"Jeg vil betegne BFEH som en overflødig forening, fordi vi i Danmark har nok organisationer som FDIH, Dansk Industri og Dansk Erhverv, der kan tage sig af webbutikkernes vilkår," lyder det fra FDIH's bestyrelsesformand, Claus Hjorting.

Computerworld erfarer, at BFEH er i gang med at blive oprettet som et modsvar til FDIH og specielt vil fokusere på mindre netbutikker og nystartede webshops.

Og Claus Hjorting afviser ikke, at FDIH i tidens løb har kunnet gøre mere netop for dette segment af FDIH-medlemmerne.

"Vi er naturligvis åbne for, at vi kan blive bedre," siger Claus Hjorting.

Han forklarer, at e-handelsforeningen allerede kæmper politisk og har videndeling i form af erfa-grupper kørende for små og mellemstore e-handelsvirksomheder.

"Men det er jo klart, at vi må tage til efterretning, at nogen mener, at vi kan gøre det bedre," fortæller Claus Hjorting.

Håber på kontakt

Den omkring 10 år gamle FDIH-forening er ifølge Claus Hjorting på god fod med alle danske foreninger, der berører e-handel i Danmark. Han håber derfor på, at BFEH ikke vil være en undtagelse.

"Vi mødtes før sommerferien med BFEH og havde et respektfuldt og konstruktivt møde, som dog ikke førte til et decideret samarbejde," forklarer Claus Hjorting.

Han fortæller, at han håber på muligheden for løbende kontakt med BFEH, selv om han betegner Danmark som værende et for lille land til at huse to slagkraftige foreninger, der begge skal kæmpe om medieplads og politikertække.

"E-handlen i Danmark ville stå stærkere, hvis vi talte med én røst frem for, at der kommer udmeldinger fra flere foreninger," siger FDIH-bestyrelsesformanden.

Berigende for e-handlen

Lektor Niels Kornum med speciale inden for e-business på Copenhagen Business School mener ikke, at BFEH's tilstedeværelse kan skade e-handlen i Danmark.

"FDIH og BFEH behøver jo ikke være uenige på det politiske niveau, selv om de måske indadtil har forskellige opfattelser af, hvordan man kører en forening," siger Niels Kornum.

"Med to forskellige perspektiver på e-handel, så ser jeg det kun som en berigelse, at Danmark får en e-handelsforening mere," fortsætter han.

Niels Kornum ønsker dog ikke at kommentere på foreningens muligheder for at tiltrække medlemmer, før han ser et konkret udspil fra BFEH.

Hvornår det udspil kommer, er endnu uvist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere