FDIH: Ny e-handelsforening er overflødig

Bestyrelsesformand i FDIH mener ikke, at Danmark er stor nok til at huse den kommende e-handelsforening, BFEH.

Den kommende opkomling i det danske e-handelslandskab, Brancheforeningen for E-handel (BFEH), bliver modtaget med ærgerlige miner hos den etablerede e-handelssammenslutning, Foreningen for Distance og Internethandel (FDIH).

"Jeg vil betegne BFEH som en overflødig forening, fordi vi i Danmark har nok organisationer som FDIH, Dansk Industri og Dansk Erhverv, der kan tage sig af webbutikkernes vilkår," lyder det fra FDIH's bestyrelsesformand, Claus Hjorting.

Computerworld erfarer, at BFEH er i gang med at blive oprettet som et modsvar til FDIH og specielt vil fokusere på mindre netbutikker og nystartede webshops.

Og Claus Hjorting afviser ikke, at FDIH i tidens løb har kunnet gøre mere netop for dette segment af FDIH-medlemmerne.

"Vi er naturligvis åbne for, at vi kan blive bedre," siger Claus Hjorting.

Han forklarer, at e-handelsforeningen allerede kæmper politisk og har videndeling i form af erfa-grupper kørende for små og mellemstore e-handelsvirksomheder.

"Men det er jo klart, at vi må tage til efterretning, at nogen mener, at vi kan gøre det bedre," fortæller Claus Hjorting.

Håber på kontakt
Den omkring 10 år gamle FDIH-forening er ifølge Claus Hjorting på god fod med alle danske foreninger, der berører e-handel i Danmark. Han håber derfor på, at BFEH ikke vil være en undtagelse.

"Vi mødtes før sommerferien med BFEH og havde et respektfuldt og konstruktivt møde, som dog ikke førte til et decideret samarbejde," forklarer Claus Hjorting.

Han fortæller, at han håber på muligheden for løbende kontakt med BFEH, selv om han betegner Danmark som værende et for lille land til at huse to slagkraftige foreninger, der begge skal kæmpe om medieplads og politikertække.

"E-handlen i Danmark ville stå stærkere, hvis vi talte med én røst frem for, at der kommer udmeldinger fra flere foreninger," siger FDIH-bestyrelsesformanden.

Berigende for e-handlen
Lektor Niels Kornum med speciale inden for e-business på Copenhagen Business School mener ikke, at BFEH's tilstedeværelse kan skade e-handlen i Danmark.

"FDIH og BFEH behøver jo ikke være uenige på det politiske niveau, selv om de måske indadtil har forskellige opfattelser af, hvordan man kører en forening," siger Niels Kornum.

"Med to forskellige perspektiver på e-handel, så ser jeg det kun som en berigelse, at Danmark får en e-handelsforening mere," fortsætter han.

Niels Kornum ønsker dog ikke at kommentere på foreningens muligheder for at tiltrække medlemmer, før han ser et konkret udspil fra BFEH.

Hvornår det udspil kommer, er endnu uvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.