Artikel top billede

EU klar til at støtte europæisk chip-industri

EU på vej med konkrete initiativer til at hjælpe den pressede europæiske chip-industri.

Den europæiske chip-industri er vital for Europas udvikling, mener EU, som er klar til at støtte industrien, der er udsat for voldsom konkurrence fra konkurrenter fra andre dele af verden.

Den europæiske chip-industri har længe arbejdet hårdt på at få mere støtte fra EU-Kommissionen. Den har argumenteret indædt med, at chip-industrien ikke fungerer efter markeds-mekanismerne, men i forvejen er voldsomt præget af stats-subsidier.

For eksempel støtter lande som Singapore, Sydkorea og Israel lokale chip-fabrikker med kontante hjælpe-pakker, skriver Financial Times.

Lover 'konkret handling'

Den klare melding fra EU's industri-kommissær, Günter Verheugen, er, at avancerede teknologi-industrier som blandt andet chip-industrien er "nøglerne til at sikre Europas fremtid."

Han lover derfor ifølge Financial Times "konkret handling" fra EU's side i bestræbelserne på at øge Europas konkurrence-evne inden for de avancerede højteknologier.

Han vil dog ikke for nærværende komme nærmere ind på, hvad disse konkrete handlinger er, men mulige emner kan ifølge Financial Times inkludere at svare igen på andre landes statssubsidier til chip-branchen med konkret støtte eller at bløde op i de skrappe regler, der gælder for EU-landenes muligheder for at subsidiere lokal chip-produktion.

I dag må EU-landene maksimalt støtte med hvad der svarer til 11 procent af omkostningerne ved at drive en chip-fabrik. Det kan lyde af meget, men er ganske lidt i forhold til de regler, der gælder i rivaliserende lande, hvor støtten må være på op til 60 procent af omkostningerne.

Der produceres omkring ni procent af verdens silicium-chip i Europa.

Det er et fald i forhold til tidligere, hvor Europa har været oppe på 11 procent.
Flere af de store europæiske chip-producenter har da også været i problemer. For eksempel er tyske Infineon i problemer, mens AMD er ved at drosle ned i tyske Dresden, ligesom ST Micrsoelectronics overvejer at flytte til Singapore.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?