Artikel top billede

Dresden mangler offentlige støtte-kroner, hvis byen skal tiltrække de store chip-fabrikker - som her fra en Intel-fabrik.

Tysk by beder EU om støtte til chipfabrik

Dresden i den tyske delstat Sachsen beder EU om hjælp til at lokke mere chip-industri til området, der har fået kælenavnet "Silicon Sachsen."

En af Europas førende regioner indenfor forskning og produktion af halvledere har brug for hjælp fra EU, hvis den skal overleve den globale konkurrence mod Asien og USA.

”Dresden mister muligheden for at tiltrække nye chip-fabrikker, hvis vi ikke modtager mere støtte fra Bruxelles. Ellers går fabrikkerne til andre high-tech regioner i Asien eller USA,” siger Stephan Goessl, talsmand for Sachsens delstatsregering.

Store navne inden for chip-industrien, som AMD og Infineon Technologies er blandt de 200 virksomheder, der har etableret forskningslaboratorier og produktionsfaciliteter i Dresden, som har fået kælenavnet "Silicon Sachsen.”

Men de tyske politikere er ikke de eneste, som kan se fidusen i at tiltrække mere industri

Staten New York har også tilbudt AMD mere end en 5,6 milliarder kroner i støtte til at bygge en ny chip-fabrik i USA.

"Det er ikke, fordi vi beder EU om at smide støtte efter hvad som helst, men nærmere, at EU målretter sin støtte mod den teknologiske sektor, som EU gerne vil spille en rolle i på verdensplan,” siger Stephen Goessl.

Stephen Goessls kommentar samtidig med, at Intel løfter sløret for selskabets planer om at bygge en chipfabrik i Dalian, Kina, til 14 milliarder kroner.

Ligesom mange andre byer i det tidligere Østtyskland, har Dresden set EU støtten til industriel udvikling falde markant som et resultat af, at fattigere lande, som Polen, Tjekkiet og Ungarn er blevet optaget i EU.

Indtil 2002, kunne Østtyske stater søge støtte til high-tech investeringer på op til 35 procent. Det er faldet til 12.4 procent gennem slutningen af sidste år og står nu og vipper på 11.4 procent.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere