36-årige Yildiz Akdogan, der har en kandidatgrad i Statskundskab, er ny it-ordfører for Socialdemokraterne.

Her er Socialdemokraternes nye it-ordfører

Socialdemokraternes nye it-ordfører er den 36-årige Yildiz Akdogan, der tidligere har været menigt folketingsmedlem. Hun vil især bekæmpe digital analfabetisme.

Efter Svend Aukens død er der sket en større rokade i ordførerskaberne hos Socialdemokraterne.

Tidligere it-ordfører Ole Hækkerup er blevet energiordfører, mens 36-årige Yildiz Akdogan nu overtager it-ordførerskabet for Socialdemokraterne.

Yildiz Akdogan blev valgt ind ved seneste Folketingsvalg i 2007. Hun har tidligere været journalist på Politiken og har en kandidatgrad i Statskundskab bag sig.

Tilgængelighed og åbne standarder
Blandt den nye it-ordførers mærkesager er især bekæmpelse af digital analfabetisme og sikringen af lige tilgængelighed for offentlig information på nettet.

"I et moderne samfund er det vigtigt, at der er politiske rammer for lige adgang for alle borger på nettet. Meget af kommunikationen er i dag rykket til en virtuel verden. Derfor er det vigtigt, at alle borgere også ved, hvordan de kan bruge det offentlige på nettet," siger Yildiz Akdogan.

Hun mener, at der i høj grad kan være forskel på politiske visioner omkring it- og telebranchen. Men hun mener dog, at de traditionelle politiske skillelinjer godt kan rykke sig på netop hendes felt.

"På det overordnede plan mener de fleste partier, at it- og telebranchen bliver et vigtigere og vigtigere område for vores samfund. Men helt konkret forholder vi os anderledes til, hvordan de digitale udfordringer skal løses," siger Yildiz Akdogan.

Her kan initiativer, som den finske regerings forslag om at garantere alle finske borgere bredbånd, godt skille vandene.

Ikke så nørdet som kollegaerne
Yildiz Akdogan har ikke en it-baggrund, men hun har alligevel visioner for it- og telebranchen.

"Jeg er nok ikke lige så nørdet som Morten og Morten (Helveg Petersen og Messerschmidt, der har været it-ordførere for henholdsvis Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, red.), men jeg har sat mig ind i hele diskussionen om åbne standarder, og jeg mener godt, at jeg kan være med til at udforme en politik på det område," fortæller Yildiz Akdogan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.