Artikel top billede

Global anti-pirataftale atter omgærdet af mystik

Kun 42 jurister har indflydelse på den kontroversielle antipirat-aftale ACTA, som skal gælde globalt, afslører lækket liste fra NGO. Langt de fleste repræsenterer rettighedshavere.

Hemmelighedskræmmeriet om morgendagens antipiratpolitik i USA, EU og resten af den frie verden i form af den kontroversielle ACTA-aftale (Anti-Counterfeit Trade Agreement) fortsætter.

Nu viser det sig nemlig, at blot 42 jurister har adgang til det materiale, der kommer til at berøre borgerne i en lang række vestlige lande.

Af disse jurister, som alle har underskrevet en fortrolighedserklæring, er blot fire repræsentanter for offentlige myndigheder, mens resten repræsenterer rettighedshavere, skriver Ars Technica.

ACTA-aftalen, som skal dæmme op for piratkopiering af både fysiske og digitale produkter på globalt plan, indeholder en række vidtrækkende tiltag, som blandt andet kan komme til at betyde, at almen retspraksis sættes ud af spil, og at det er op til den enkelte at bevise sin uskyld.

Samtidig kan aftalen, hvis det står til musikindustrien, betyde, at internetudbydere skal overvåge trafikken på internettet, og skride ind, hvis der forekommer brud på ophavsret.

Aftalen skal sikre, at personer, som afsløres i fildeling, mister retten til at tilgå internettet. Internet-leverandører, som nægter at udføre dette indgreb, skal kunne straffes, hvis det står til den amerikanske interesseorganisation RIAA (Recording Industry Association of America).

Offentliggjorde liste med jurister

Organisationen Knowledge Ecology International (KEI), som blandt andet arbejder med lovgivning omkring internettet, offentliggjorde i sidste uge en liste med navnene på de 42 advokater.

Det skete, fordi organisationen i september fandt ud af, at USA's Trade Representative's Office i hemmelighed havde indhentet meninger fra de 42 jurister til ACTA-aftalens internetdel, selvom disse havde underskrevet en fortrolighedsaftale, skriver Ars Technica.

iPod-konfiskeringer

Det er ikke første gang, at den kommende ACTA-aftale er omgærdet af mystik. I Europa lagde EU i november låg på de hemmelige forhandlinger, hvilket gjorde græsrodsorganisationer bekymrede.

Forhandlingsparterne bag ACTA-aftalen har tidligere bedt brancheorganisationer om input til, hvad aftalen skal indeholde.

Det resulterede i en række forslag, blandt andet, at iPods og bærbare computere skulle kunne beslaglægges ved grænserne, hvis de indeholdt piratkopieret musik.

EU gjorde det dog senere klart, at private borgere ikke behøver at frygte at få snuppet musikafspillere af toldere.

"ACTA fokuserer ikke på enkeltpersoner. Det handler om organiseret kriminalitet og storsmugleri, som udgør en trussel overfor offentlighedens sikkerhed. Det handler ikke om at begrænse borgernes rettigheder eller at genere forbrugere," har talsmand for Europa-Kommissionen, Martin Selmayr, tidligere udtalt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.