Den nye SharePoint 2010 testes og afprøves og tjekkes ud på livet løs i hands on-lab på Mandalay Bay-casinoet i Las Vegas.

SharePoint: Den nye søgemaskine

Reportage: Microsoft sætter fuld damp under de avancerede søge-funktionaliteter. Kampen på 'search' skal ind i virksomhederne, hvor det ikke er søge-algoritmen, det hele handler om.

Las Vegas, USA: Det er avanceret norsk magi, der skal bringe Microsofts kommende SharePoint 2010 ind i virksomhedernes dybeste katakomber og her suge viden, informationer og nyttig data ud af dybet.

På Microsofts stort anlagte SharePoint-konference, der i disse dage løber af stablen i Las Vegas, er selskabet nemlig langt om længe klar med det konkrete afkast af selskabets milliard-opkøb af den lille norske high end-søgemaskine-udvikler, Search Fast & Transfer, i 2008.

Den avancerede søgning står centralt i den kommende SharePoint 2010, der lanceres til næste forår og er på vej ud i offentlig beta.

"Vores opkøb af Fast Search & Transfer sigtede direkte mod denne udgave af SharePoint. Det er et helt nyt område, som vi tror for alvor vil tage fart," siger Tom Rizzo, SharePoint-udviklingschef, til Computerworld.

Søgninger står centralt
Søgninger - eller 'search' - har gennemsyret den voldsomme kamp mellem Google og Microsoft i de seneste år, ikke mindst ansporet af Googles meget store succes og indtjening på at tilbyde en form for øjeblikkelig overblik over internettets enorme mængder af informationer.

For Microsoft står kampen på to områder.

Mens selskabets fortsat spræller og sparker i sine indtil videre frugtesløse bestræbelser på at komme på omgangshøjde med Google på internet-søgninger, øjner selskabet et stort potentiale på markedet for virksomheds-søgninger, hvor Googles algoritme-baserede søgemaskine ikke er videre anvendelig.

Og det er her, at kombinationen af Fasts avancerede søge-ideer og SharePoint kommer ind i billedet.

SharePoint har reddet på en bølge af enorm succes i de seneste år, og kan den nye udgivelse holde momentum, kan det bringe den nye avancerede søge-funktion ud til mange virksomheder.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bording Data A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Sådan anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø
Dette whitepaper gennemgår hvordan du anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø og kommer med specifikke råd og konkret vejledning til anvendelsen.