Den nye SharePoint 2010 testes og afprøves og tjekkes ud på livet løs i hands on-lab på Mandalay Bay-casinoet i Las Vegas.

SharePoint: Den nye søgemaskine

Reportage: Microsoft sætter fuld damp under de avancerede søge-funktionaliteter. Kampen på 'search' skal ind i virksomhederne, hvor det ikke er søge-algoritmen, det hele handler om.

Las Vegas, USA: Det er avanceret norsk magi, der skal bringe Microsofts kommende SharePoint 2010 ind i virksomhedernes dybeste katakomber og her suge viden, informationer og nyttig data ud af dybet.

På Microsofts stort anlagte SharePoint-konference, der i disse dage løber af stablen i Las Vegas, er selskabet nemlig langt om længe klar med det konkrete afkast af selskabets milliard-opkøb af den lille norske high end-søgemaskine-udvikler, Search Fast & Transfer, i 2008.

Den avancerede søgning står centralt i den kommende SharePoint 2010, der lanceres til næste forår og er på vej ud i offentlig beta.

"Vores opkøb af Fast Search & Transfer sigtede direkte mod denne udgave af SharePoint. Det er et helt nyt område, som vi tror for alvor vil tage fart," siger Tom Rizzo, SharePoint-udviklingschef, til Computerworld.

Søgninger står centralt
Søgninger - eller 'search' - har gennemsyret den voldsomme kamp mellem Google og Microsoft i de seneste år, ikke mindst ansporet af Googles meget store succes og indtjening på at tilbyde en form for øjeblikkelig overblik over internettets enorme mængder af informationer.

For Microsoft står kampen på to områder.

Mens selskabets fortsat spræller og sparker i sine indtil videre frugtesløse bestræbelser på at komme på omgangshøjde med Google på internet-søgninger, øjner selskabet et stort potentiale på markedet for virksomheds-søgninger, hvor Googles algoritme-baserede søgemaskine ikke er videre anvendelig.

Og det er her, at kombinationen af Fasts avancerede søge-ideer og SharePoint kommer ind i billedet.

SharePoint har reddet på en bølge af enorm succes i de seneste år, og kan den nye udgivelse holde momentum, kan det bringe den nye avancerede søge-funktion ud til mange virksomheder.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten
ComputerViews: Der vil omgående ske tre ting, hvis Amazon åbner for sin store 'everything store' i Danmark, og det er noget, som alle e-handlende må forholde sig til. Til gengæld tyder meget på, at Amazon trods sin mægtige styrke har en akilleshæl, som danske e-handlende kan udnytte.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.