Den nye SharePoint 2010 testes og afprøves og tjekkes ud på livet løs i hands on-lab på Mandalay Bay-casinoet i Las Vegas.

SharePoint: Den nye søgemaskine

Reportage: Microsoft sætter fuld damp under de avancerede søge-funktionaliteter. Kampen på 'search' skal ind i virksomhederne, hvor det ikke er søge-algoritmen, det hele handler om.

Las Vegas, USA: Det er avanceret norsk magi, der skal bringe Microsofts kommende SharePoint 2010 ind i virksomhedernes dybeste katakomber og her suge viden, informationer og nyttig data ud af dybet.

På Microsofts stort anlagte SharePoint-konference, der i disse dage løber af stablen i Las Vegas, er selskabet nemlig langt om længe klar med det konkrete afkast af selskabets milliard-opkøb af den lille norske high end-søgemaskine-udvikler, Search Fast & Transfer, i 2008.

Den avancerede søgning står centralt i den kommende SharePoint 2010, der lanceres til næste forår og er på vej ud i offentlig beta.

"Vores opkøb af Fast Search & Transfer sigtede direkte mod denne udgave af SharePoint. Det er et helt nyt område, som vi tror for alvor vil tage fart," siger Tom Rizzo, SharePoint-udviklingschef, til Computerworld.

Søgninger står centralt
Søgninger - eller 'search' - har gennemsyret den voldsomme kamp mellem Google og Microsoft i de seneste år, ikke mindst ansporet af Googles meget store succes og indtjening på at tilbyde en form for øjeblikkelig overblik over internettets enorme mængder af informationer.

For Microsoft står kampen på to områder.

Mens selskabets fortsat spræller og sparker i sine indtil videre frugtesløse bestræbelser på at komme på omgangshøjde med Google på internet-søgninger, øjner selskabet et stort potentiale på markedet for virksomheds-søgninger, hvor Googles algoritme-baserede søgemaskine ikke er videre anvendelig.

Og det er her, at kombinationen af Fasts avancerede søge-ideer og SharePoint kommer ind i billedet.

SharePoint har reddet på en bølge af enorm succes i de seneste år, og kan den nye udgivelse holde momentum, kan det bringe den nye avancerede søge-funktion ud til mange virksomheder.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.