Cisco og EMC går sammen om et godt tilbud

Cisco og EMC forsøger hånd i hånd at buldre ind på datacenter-markedet. Et særlig godt tilbud til alle it-chefer bliver hovedvåbnet.

Cisco og EMC slår sig sammen i et joint venture, som begge selskaber håber vil kaste bedre markedsandele og større afkast på datacenter-markedet af sig.

Hovedvåbnet bliver en kombination af de to store selskabers hovedprodukter, der skal bundles i en samlet pakke med både hardware og services.

Alliancen mellem Cisco og EMC inkluderer desuden virtualiserings-selskabet VMware, som EMC ejer aktiemajoriteten i. VMwares virtualiserings-teknologi er helt central i den pakke, som alliancen vil tilbyde.

Det ligger i tråd med ideen om, at netop virtualisering står til at blive limen i datacenteret.

Alliancen går ud i markedet med en målsætning om at kunne konkurrere på lavere omkostninger for erhvervslivet til energi, it og lokaler via gennemgående datacenter-virtualisering og omfattende brug af cloud computing.

Virtuel infrastruktur
Her har de tre selskaber i det seneste år arbejdet på at formulere en fælles vision for fremtidens it-infrastruktur til erhvervslivet, og er nået frem til begrebet "privat cloud computing".

Det er en model, der bygger på en virtuel it-infrastruktur, der alene anvendes af én organisation og som driftes af enten den pågældende organisation eller en tredje part.

Med den nye alliance, der har fået navnet Acadia, vil EMC's storage-udstyr blive tilbudt i en pakke med VMwares værktøjer og Cisco's netværksudstyr.

Aftalen kan blive "den mest markante teknologi-alliance i årtier," mener John Chambers, topchef i Cisco.

"Det handler om at ændre hele industrien. Gevinsten er flere hundrede milliarder kroner, som ligger og venter i markedet," siger han.

Acadia-alliancen vil til at begynde med beskæftige 140 medarbejdere. Det meste af salget af de nye bundlede pakker - der har fået navnet Vblocks - vil dog blive forestået af konsulentselskaber som Accenture og andre.

Samarbejdet sigter primært mod at fravriste de to helt store spillere, Hewlett-Packard og IBM, markedsandele på datacenter-markedet, der er voksende.

Her tjener man penge på at sælge hardware, software, konsulenttimer, drift, vedligehold og en række tilstødende produkter. Markedet er således ganske omfattende og krævende - men også lukrativt for den spiller, der kommer med den rette vifte af produkter og ydelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.